Леличка и чичковци
Дата на публикуване: 10.09.2020
леличка

Леличка и чичковци не е най-приятното определение за човек. Най-вероятно няма човек ,който да не иска да остане вечно млад. Всички ние съзнателно или не правим всякакви неща, за да изглеждаме млади за по-дълго време.
Сякаш това желание важи най-вече за жените. Но понякога в стремежа на дамите да изглеждат по-младолики за по-дълго време допускат редица грешки. Така например преди време от jenata.blitz.bg издадохме кои са четирите признака, че една жена е станала досадна лелка.
Важно е обаче да знаем, че възрастта на човек се определя не само от бръчки около очите или побеляла коса, но и от нещата, които той носи всеки ден. От jenata.blitz.bg попаднахме на осем неща, които някои от нас – без значение дали става въпрос за жените или мъжете, употребяват ежедневно, а това ги превръща в зле изглеждащи и старомодни лелки и чичковци.

Най-кошмарният аксесоар, който може да издаде, че сте старомодна лелка или чичко е калъфът за телефон. Сещате ли се за онези кейсчета, в който се пъхат телефоните? Е, точно за тях говорим. Да, казват, че са много удобни, защото можете да „сложите“ кредитни карти и пари в тях. Но имайте предвид, че подобни аксесоари могат да се видят само в ръцете на хора на средна възраст. Младите хора предпочитат прости силиконови калъфи за своите смартфони.
Притежателите на визитни картички също могат се издадат, че са старомодни. Наистина сега популярността на самите визитки намаля и ако имате достатъчно количество за отделна книга (визитник), то това означава, че имате доста голям „опит“ в работата си, а това значи и че сте на една доста сериозна възраст, която е далеч от младостта.

Между другото, въпреки че електронната книга е напълно съвременен технически инструмент, тя говори и за възрастта на нейния собственик. Младите хора обичат да държат всичко в една джаджа и по правило също така четат книги от телефона си. Е, в редки случаи може да видите и младо хора с хартиена книга, но в повечето случаи това е присъщо за по-възрастните хора.

Целофановите торбички и мини аптечка, внимателно сгънати в чанта, несъмнено говорят за опита и възрастта на човек. Младите хора просто нахлуват в магазина „когато трябва“ и по-често не мислят, че може да се нуждаят от лекарства за из път или ей така – за всеки случай.

Възрастта на човек може да се разбере и от аксесоарите, които носи. Например дебели златни гривни и ланци, бижута с големи камъни, масивни брошки и няколко златни пръстена на ръцете също говорят, че носителят им е от по-старото поколение.

Големите портфейли (винаги със снимка на деца, роднини и т.н.) и портмонета също са популярни сред хората на средна възраст. Младите хора, от друга страна, могат да се справят добре само с една кредитна карта, а с появата на електронния портфейл свободата им от портфейли и портмонета съвсем се засили.

Пухени шапки от животинска кожа, кожени ръкавици и шалове, хвърлени през раменете, несъмнено могат да бъдат наречени „възрастови“ модни аксесоари.

Заслужава обаче да се отбележи, че младите понякога заимстват идеи от по-старото поколение в модните тенденции. И така например, преди две години само възрастни хора носеха очила си на верижка, но тази година този аксесоар се превърна в една от най-ярките тенденции сред младите хора.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева има 24 години опит в астрологията. От 10 години е член на Българска астрологична асоциацията. Към момента е и преподавател по астрология към асоциацията. В текущото интервю Паскалева говори за затъмненията и ретроградните планети през годината и за...

повече информация
Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди съобщи, че българският футболист не си е отишъл богат. Мартин Питърс от Уест хям опитал да си смени фланелката с Гунди след гола му на „Уембли“, но там някой от нашата делегация го отпратил и му дават от резервния екип. Фланелката на Георги е стояла...

повече информация
Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски е учител по български език и литература в професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас. Той е само на 49 години, но вече можеше да не е между живите, защото точно по Коледа получава инфаркт. Има обаче една малка подробност – по...

повече информация
Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение за гафа, който сътвори в предаването си. Водещият на „Последният печели“ Орлин Горанов поднесе официално извинения както от свое име, така и от това на екипа на тв предаването, след като по-рано днес беше обвинен в реч на омразата и цитиране...

повече информация
Advertisements
Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021 ви вещае месец, изпълнен с нови преживявания. Бъдете оптимисти, нещата ще се оправят с всеки изминал ден. Стартираме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп март 2021 през март Овенът ще бъде силно повлиян от силата на Венера. Ще имате...

повече информация
Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии, защото гневът им ще се стовари върху вас с всичка сила. Всички знаем, че има хора, които не умеят да контролират гнева си. Не само това – в повечето случаи те са способни да избухнат и от най-малкото нещо. Мнозина смятат, че за това колко...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.