Леличка и чичковци
Дата на публикуване: 10.09.2020
леличка

Леличка и чичковци не е най-приятното определение за човек. Най-вероятно няма човек ,който да не иска да остане вечно млад. Всички ние съзнателно или не правим всякакви неща, за да изглеждаме млади за по-дълго време.
Сякаш това желание важи най-вече за жените. Но понякога в стремежа на дамите да изглеждат по-младолики за по-дълго време допускат редица грешки. Така например преди време от jenata.blitz.bg издадохме кои са четирите признака, че една жена е станала досадна лелка.
Важно е обаче да знаем, че възрастта на човек се определя не само от бръчки около очите или побеляла коса, но и от нещата, които той носи всеки ден. От jenata.blitz.bg попаднахме на осем неща, които някои от нас – без значение дали става въпрос за жените или мъжете, употребяват ежедневно, а това ги превръща в зле изглеждащи и старомодни лелки и чичковци.

Най-кошмарният аксесоар, който може да издаде, че сте старомодна лелка или чичко е калъфът за телефон. Сещате ли се за онези кейсчета, в който се пъхат телефоните? Е, точно за тях говорим. Да, казват, че са много удобни, защото можете да „сложите“ кредитни карти и пари в тях. Но имайте предвид, че подобни аксесоари могат да се видят само в ръцете на хора на средна възраст. Младите хора предпочитат прости силиконови калъфи за своите смартфони.
Притежателите на визитни картички също могат се издадат, че са старомодни. Наистина сега популярността на самите визитки намаля и ако имате достатъчно количество за отделна книга (визитник), то това означава, че имате доста голям „опит“ в работата си, а това значи и че сте на една доста сериозна възраст, която е далеч от младостта.

Между другото, въпреки че електронната книга е напълно съвременен технически инструмент, тя говори и за възрастта на нейния собственик. Младите хора обичат да държат всичко в една джаджа и по правило също така четат книги от телефона си. Е, в редки случаи може да видите и младо хора с хартиена книга, но в повечето случаи това е присъщо за по-възрастните хора.

Целофановите торбички и мини аптечка, внимателно сгънати в чанта, несъмнено говорят за опита и възрастта на човек. Младите хора просто нахлуват в магазина „когато трябва“ и по-често не мислят, че може да се нуждаят от лекарства за из път или ей така – за всеки случай.

Възрастта на човек може да се разбере и от аксесоарите, които носи. Например дебели златни гривни и ланци, бижута с големи камъни, масивни брошки и няколко златни пръстена на ръцете също говорят, че носителят им е от по-старото поколение.

Големите портфейли (винаги със снимка на деца, роднини и т.н.) и портмонета също са популярни сред хората на средна възраст. Младите хора, от друга страна, могат да се справят добре само с една кредитна карта, а с появата на електронния портфейл свободата им от портфейли и портмонета съвсем се засили.

Пухени шапки от животинска кожа, кожени ръкавици и шалове, хвърлени през раменете, несъмнено могат да бъдат наречени „възрастови“ модни аксесоари.

Заслужава обаче да се отбележи, че младите понякога заимстват идеи от по-старото поколение в модните тенденции. И така например, преди две години само възрастни хора носеха очила си на верижка, но тази година този аксесоар се превърна в една от най-ярките тенденции сред младите хора.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Майка на 3 деца

Майка на 3 деца

Майка на 3 деца направи признание. Свърших най-страшния родителски грях – престанах винаги да поставям своите нужди в ъгъла. А децата при всички обстоятелства да са на първо място в моя живот. С тези думи започва изповедта на блогърката Женевиев Шоу Браун, майка на 3...

повече информация
3 зодии не прощават

3 зодии не прощават

3 зодии не прощават изневярата. За някои изневярата не е страшна, те се отнасят чисто философски, за други това е най-голямото предателство. Не всеки може да прости предателство, но кои от зодиите никога не могат да простят нищо? Започваме със Зодия Рак. Ракът е много...

повече информация
5-годишно момче спасител

5-годишно момче спасител

5-годишно момче направи страхотен подвиг и заслужи нашето внимание. От децата можем да научим много. Те са невинни и са готови на всичко. Доста често те не се колебаят да помогнат на някого изпаднал в беда. На тях просто им идва отвътре да го правят. Разбира се не...

повече информация
Сомалийско сираче

Сомалийско сираче

Сомалийско сираче имаше късмет да попадне в добри ръце. Много страни в Африка все още живеят много бедно. Доста деца от африканските народи имат злочеста съдба. Живеят в бедност и мизерия, а болестите, които кръжат над тях са многобройни. Нямат пари за лечение и доста...

повече информация
Advertisements
Свекърът и мама са имали връзка

Свекърът и мама са имали връзка

Свекърът и мама са имали връзка в миналото. Защо трябва децата да плащат греховете на родителите си? Семейните отношения са сложна система от връзки, които лесно могат да се объркат. Обикновено децата разчитат на родителите си да оправят нещата, но нерядко проблемите...

повече информация
Опасните храни за вас

Опасните храни за вас

Опасните храни трябва да се избягват, за да не се стигне до фатален изход. Ето кои са опасните храни, които могат да ви убият без дори да подозирате: Гъби Всички знаят, че не можете да ядете всички видове гъби, защото някои от тях са опасно отровни. Но се оказва, че...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.