Леличка и чичковци
Дата на публикуване: 10.09.2020
леличка

Леличка и чичковци не е най-приятното определение за човек. Най-вероятно няма човек ,който да не иска да остане вечно млад. Всички ние съзнателно или не правим всякакви неща, за да изглеждаме млади за по-дълго време.
Сякаш това желание важи най-вече за жените. Но понякога в стремежа на дамите да изглеждат по-младолики за по-дълго време допускат редица грешки. Така например преди време от jenata.blitz.bg издадохме кои са четирите признака, че една жена е станала досадна лелка.
Важно е обаче да знаем, че възрастта на човек се определя не само от бръчки около очите или побеляла коса, но и от нещата, които той носи всеки ден. От jenata.blitz.bg попаднахме на осем неща, които някои от нас – без значение дали става въпрос за жените или мъжете, употребяват ежедневно, а това ги превръща в зле изглеждащи и старомодни лелки и чичковци.

Най-кошмарният аксесоар, който може да издаде, че сте старомодна лелка или чичко е калъфът за телефон. Сещате ли се за онези кейсчета, в който се пъхат телефоните? Е, точно за тях говорим. Да, казват, че са много удобни, защото можете да „сложите“ кредитни карти и пари в тях. Но имайте предвид, че подобни аксесоари могат да се видят само в ръцете на хора на средна възраст. Младите хора предпочитат прости силиконови калъфи за своите смартфони.
Притежателите на визитни картички също могат се издадат, че са старомодни. Наистина сега популярността на самите визитки намаля и ако имате достатъчно количество за отделна книга (визитник), то това означава, че имате доста голям „опит“ в работата си, а това значи и че сте на една доста сериозна възраст, която е далеч от младостта.

Между другото, въпреки че електронната книга е напълно съвременен технически инструмент, тя говори и за възрастта на нейния собственик. Младите хора обичат да държат всичко в една джаджа и по правило също така четат книги от телефона си. Е, в редки случаи може да видите и младо хора с хартиена книга, но в повечето случаи това е присъщо за по-възрастните хора.

Целофановите торбички и мини аптечка, внимателно сгънати в чанта, несъмнено говорят за опита и възрастта на човек. Младите хора просто нахлуват в магазина „когато трябва“ и по-често не мислят, че може да се нуждаят от лекарства за из път или ей така – за всеки случай.

Възрастта на човек може да се разбере и от аксесоарите, които носи. Например дебели златни гривни и ланци, бижута с големи камъни, масивни брошки и няколко златни пръстена на ръцете също говорят, че носителят им е от по-старото поколение.

Големите портфейли (винаги със снимка на деца, роднини и т.н.) и портмонета също са популярни сред хората на средна възраст. Младите хора, от друга страна, могат да се справят добре само с една кредитна карта, а с появата на електронния портфейл свободата им от портфейли и портмонета съвсем се засили.

Пухени шапки от животинска кожа, кожени ръкавици и шалове, хвърлени през раменете, несъмнено могат да бъдат наречени „възрастови“ модни аксесоари.

Заслужава обаче да се отбележи, че младите понякога заимстват идеи от по-старото поколение в модните тенденции. И така например, преди две години само възрастни хора носеха очила си на верижка, но тази година този аксесоар се превърна в една от най-ярките тенденции сред младите хора.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.