Лошата домакиня се познава
Дата на публикуване: 21.06.2020
лошата домакиня

Лошата домакиня може лесно да бъде разкрита. Има жени, които сякаш са родени за домакини. Освен, че готвят възхитително и след всяка тяхна гозба ти идва просто да си оближеш пръстите, те умеят да чистят и да подреждат.
Има и дами обаче, които много добре могат да имитират пред гостите си, че са перфектни домакини, но действителността да е доста по-различна. Сега ще ви разкрием няколко неща, които могат да издадат една лоша домакиня. Дамите, които не са навътре в работата у дома като нищо допускат тези скандални грешки и дори не подозират, че някои от последствията може да са фатални не само за тях, но и за близките им хора.
Стар порцелан
Такива съдове вече дори не са естетически приятни. Харесват ги главно бабите ни, а по тях има ръбчета и грапавинки, на които дори може да се порежете. Ето защо, ако имате такива у дома, то по-добре ги изхвърлете.
Опасни растения
Всяка добра домакиня знае, че има няколко опасни растения, които всъщност са отровни. Ако дете или домашен любимец погълне лист, съцветие или дори семе от тях, последствията могат да са необратими.
Ако в дома си имате хортензия, аглаонема, дифенбахия, циклама или спатифилум, веднага ги изхвърлете.

Химикали върху повърхности в кухнята
Ако препаратът за миене на съдове стои до вашата мивка, то значи вие не сте сред най-добрите домакини. Дамите, които мислят за всичко и им идва отвътре да се грижат за жилището си, знаят, че е най-добре да прибират всякакви препарати от кухнята.
Продукти и козметика с изтекъл срок на годност
Достатъчно е да погледнете в хладилника или в несесера за гримове на някоя дама, за да разберете колко отговорна е тя. Ако в тях попаднете на продукти, които са с изтекъл срок на годност, е редно алармата ви да светне.

Десетки пластмасови кутии

Мърлявите домакини обикновено държат по много такива у дома. Истината е, че дори и да ви потрябва подобна кутия, за да си занесете храна в офиса, то едва ли ще са ви необходими повече от 2-3 у дома.

Стари и счупени чаши

Ако видите, че в дома на една дама има повече от една изхабена и стара порцеланова чаша за кафе например, то значи те не са просто сантимент. Всяка добра домакиня ще се грижи посудата й да изглежда добре и няма да допусне да е заобиколена от стари, чукнати, пукнати и неугледни чаши.

Ароматизатор за въздух

Това вече е неизменна част от много домове. Факт е обаче, че приоритет на една добра домакиня преди всичко е здравето на нея и семейството й. Освежителите съдържат опасни токсични вещества, които са вредни за здравето.

Затова най-добрите и грижовни жени използват алтернативни варианти – арома лампа например. Освен това няма как да не отбележим, че те изглеждат и много по-естетически красиво.

Източник: Жената-БЛИЦ

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.