Мама ни обича с цялото си сърце
Дата на публикуване: 20.02.2020
мама ни обича

Мама ни обича с цялото си сърце

Мама ни обича безусловно, като не ще нищо в замяна. Майчината любов към децата ѝ не би могла да се сравни с нищо подобно по характер, защото е безусловна и безгранична, изцяло отдадена и с цената на много сълзи и тревога, така както за нищо друга, майката се тревожи и се радва за децата си истински!
Любовта на майката не угасва дори тогава, когато няма да види никога повече някое от децата си.
Майката е първото същество, с което общуваме на този свят и прекарваме много време първо в нея, а след това и с нея. Тя е твоята защита, твой привърженик и най-преданата душа.
Майчинството е работа за цял живот.
Колко пъти майката плаче мълчаливо, притеснявайки се за децата си? Заради здравето, уроците, семейните проблеми? Колко пъти се е молила за облекчение от твоето бреме? Дори когато пораснем и изпитваме проблеми, майката продължава да се тревожи за нас.

Мама ни обича от все сърце, като не иска нищо в замяна.
Ако сте загубили майка си, знаете колко е болезнено . Въпреки че с времето става малко по-лесно, усещането за липса не отшумява.
Майките са най-могъщите хора в света. Те се грижат за нас, като никой не се интересува, и винаги идват на помощ, независимо какво ще се случи. Дори да правим глупави неща, те остават близо и ни помагат да преодолеем всички трудности.
Смъртта на майка е много трудна.
Загубата на любим, скъп, най-близък човек – майка – е страшна мъка. След такава загуба може да минат години, преди душевните рани да зараснат.

Няма нужда да чакате всичко да стане както преди. Преживяването на непоправими загуби ни променя, прави ни по-възрастни. Други хора, с които се опитвате да говорите за мама, напускат разговора, защото те не знаят как да се държат, не знаят какво да ви кажат с комфорт. Въпреки че в такава ситуация не може да има утешителни думи.

Просто трябва да бъдеш изслушан, подкрепен, просто да останеш наоколо в този момент. И хората се страхуват, че с неудобните си думи ще влошат вашите преживявания.

Най-малкото, мама искаше да ви донесе мъка с нейното заминаване. Помислете какво би ви казала, ако видя вашето страдание?

Мама ви мечтае – именно защото страдате, по единствения й достъпен начин любовта й продължава да се проявява. Спомнете си какво мама обичаше и искаше да прави с вас. Помислете, че тя е предала палката на вас и започнете да го правите „за двама“.

Възлюбените хора си тръгват, но любовта им остава при нас. И често след напускането си духовната и емоционална връзка с тях става още по-силна. Започваме да мислим не „колко жалко, че са оставили“, а „каква благословия са били“!

Но основното е да оценяваш мама, докато тя все още е жива. Не я чакайте да умре.

Обадете й се, кажете й за вашата любов, помогнете й! Никога няма да имаш мъж, който да те обича повече от мама.

Източник: За жената

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.