Маргарита Паскалева с прогноза
Дата на публикуване: 25.02.2021
Маргарита Паскалева

Маргарита Паскалева има 24 години опит в астрологията. От 10 години е член на Българска астрологична асоциацията. Към момента е и преподавател по астрология към асоциацията. В текущото интервю Паскалева говори за затъмненията и ретроградните планети през годината и за какво трябва да внимаваме.
– Г-жо Паскалева, какви лунни и слънчеви затъмнения предстоят тази година и за какво трябва да внимаваме?
– От древни времена хората са се страхували много от затъмненията, защото са очаквали да се случи нещо лошо. Съвременните астролози обаче виждаме, че те не са чак толкова опасни, особено когато тези затъмнения правят благоприятни аспекти с рождените планети. Първото за годината затъмнение е лунно и е на 26 май в знака Стрелец.
По-специфичното за него е, че образува предизвикателен аспект с Юпитер, тоест с управителя на знака Стрелец. Това създава неблагоприятни разположения най-вече в личен план, за родените в края на ноември Стрелци, както и за родените между 26 и 29 май, родените между 27 и 31 август и родените между 22 и 26 февруари. За тези хора ще има някакви изпитания, през които трябва да преминат.

Това как точно ще повлияе затъмнението зависи до голяма степен от планетите в личния хороскоп. Тъй като Юпитер има връзка с вярата, правото, образованието, то тези проблеми по време на това затъмнение могат да бъдат от юридическо естество, могат да възникнат морални конфликти. Моят съвет към тези хора, които са родени в горепосочените периоди, е да бъдат внимателни и да не предприемат рисковани действия. Да не се занимават със спекулации, да бъдат почтени. По-положително в личен план това затъмнение ще се отрази при родените през първа деката на Овен, Лъв, Везни и Водолей. В световен обществен план при това затъмнение могат да възникнат конфликти на етническа основа, религиозни, промени във висшето образование или съдебната власт. Второто затъмнение за годината е слънчево и пръстеновидно, на 10 юни в знака Близнаци. За него съм писала още през 2014 г. Още тогава бях казала, че това затъмнение крие много опасности в световен план. Първо прави неблагоприятен аспект с Нептун в Риби, Нептун е свързан с тайни, кражби. В този хороскоп има опозиция на Марс и Плутон, това са двете планети свързани с най-сериозни опасности. Марс е планета на войни и инциденти, Плутон е планета на подземното царство.

Тези планети имат връзка с пандемиите, а Нептун с инфекциите, така че опасността от нова вълна на коронавирус или не дай Боже нов вирус, е много голяма през втората част на годината. Възможно е да има наводнения, изригване на вулкани и атентати. Смятам, че особено силно ще бъдат засегнати САЩ. Има голям риск от атентати или опасни ситуации с хора от властта там. Третото затъмнение е лунно, на 19 ноември в Телец. То образува напрегнат аспект с Марс, Сатурн и Уран. Телецът е материален знак, трябва да се внимава много с финансовите въпроси и партньорските отношения.

Не са изключени земни трусове и финансови кризи. Това затъмнение ще се отрази по-негативно на родените трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. В същото време този период ще е по-благоприятен за родените в трета декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Последното за 2021 г. е пълно слънчево затъмнение в Стрелец на 4 декември. Тогава трябва да внимават хората родени през втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

– Кои ретроградни планети ще ни оказват по-голямо влияние тази година?

– Скоро свърши първият ретрограден Меркурий за годината. Видяхме колко проблеми имаше с комуникациите, с пътуванията. Отрази се много на авиацията. Вторият период на ретрограден Меркурий е между 29 май и 22 юни. В този период отново може да имаме проблеми с комуникациите, търговията, образованието. Третият Меркурий е между 27 септември и 18 октомври. В тези периоди на ретроградност не бива да се подписват важни договори, може да се преподписват стари договори, но не и да се подписват нови.

Не бива да се купуват имоти, техника, не се започва нова работа. Това са добри периоди да се обърнем към себе си и да направим ревизия на отношенията ни с другите. За хората, които са родени в ретрограден Меркурий, ретроградностите през годината не само не са лоши периоди, но и могат да бъдат много добри за нови начинания. Венера ще е ретроградна от 19 декември до 29 януари 2022 г. в Козирог.

Този период не е подходящ за сключване на брак, не е подходящ за извършване на естетични корекции по тялото. Много внимателни трябва да бъдат в отношенията с хората и финансовата сфера, хората родени през трета декада на Овен, Рак, Везни, Козирог.

– Каква очаквате да е годината по-специално за България в икономически и политически план?

– Годината ще е много трудна в икономически план. Очакват ни финансови кризи и трудности. По отношение на политиката няма данни за смяна на властта. Най-вероятно ГЕРБ ще остане първа сила и управляваща партия. 4 април е много лоша дата за избори. Луната е в последна четвърт, още повече тя се свързва с опозицията в политиката.

От друга страна обаче имаме Сатурн и Юпитер във Водолей, които са хармонични към слънцето на премиера, което е в Близнаци. Има обаче и неблагоприятни аспекти към важни планети на Бойко Борисов, така че имам съмнения, че ГЕРБ ще спечели изборите, но премиерът ще бъде сменен. Като цяло обаче има аспекти, които показват една нестабилност в политическия ни живот тази година.

Източник: Лупа

Още новини
Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната я прави чиста и блесяща. Що се отнася до поддържането на дома ми чист, почистването на тоалетната е най-малкото ми любимо нещо, предполагам и на вас. Наскоро споменах това на съседката си. Тя, без да се замисли два пъти, ми препоръча да направя...

повече информация
Пречистваща молитва

Пречистваща молитва

Пречистваща молитва за здраве и против нещастие. Вдишайте дълбоко, успокойте се и помислете за себе си и вашите близки. След като постигнете покой, прочетете тази молитва 7 пъти. Нейната сила затваря нещастието и болестите зад 7 ключалки. Представете си, че вашият...

повече информация
Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски - няма как да не сте го опитвали. Боб в гърне -традиционно и много вкусно ястие. Няма български дом, в който тази гозба да не е на почит. Всяка домакиня има свой начин за приготвяне на боб, но аз ще ви предложа моя. Уверявам ви, че ще ви...

повече информация
Баба съди внучката си

Баба съди внучката си

Баба съди родната си внучка и съпруга й за 32 893 лв. и иска разваляне на договор за покупко-продажба на апартамент, който освен това има и акт за дарение. За семейните войни, които сега започват и в храма на Темида, ни разказа Айгюн Османов. Той е съпруг на Надежда,...

повече информация
Advertisements
Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет направи феноменът Божидар Караджов. Две седмици минаха от парламентарните избори, а бъдещият кабинет все още изглежда като нерешима енигма. Някои от парламентарно представените партии вече направиха заявки какво правителство биха...

повече информация
Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент според бившия президент Росен Плевнелиев. "Задача на европейските и продемократични сили в България е да извадят много силна кандидатура на президентските избори, за да имаме президент демократ, а не популист. Това е голямата битка, която...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.