Майка предпочете любовницата си пред дъщеря си
Дата на публикуване: 28.01.2020
майка предпочете

Майка предпочете любовницата си пред дъщеря си

Майка предпочете да живее с интимната си приятелка пред дъщеря си. Тази история се случи преди години. В света на модерните технологии, в който всичко ни е на един клик разстояние, никога не съм предполагала, че има деца, които не мечтаят за скъпи телефони или компютри.
Често срещах съседката от блока до нашия с едно слабичко момиче, което отскоро беше при нея. Веднъж с жената се заговорихме и тя ми каза, че момичето се казва Светла, на 14 години е и тя временно се грижи за нея. Позачудих се къде са бащата и майката на детето, но скоро забравих за момичето.
Късно вечерта се прибрах уморена след работа и видях, че съм забравила чантата си в колата, а в нея имах важни документи. Отворих вратата и посегнах да взема чантата, когато тих детски глас ме попита: “Извинете, ще ми дадете ли филия хляб?”

Стреснато се обърнах и в тъмното едва съзрях дребната фигура на Светла. Учудих се какво прави едно малко момиче на улицата толкова късно. Тя стоеше с наведена глава. Изтичах до вкъщи, взех два кроасана и й ги занесох. Светла лакомо се нахвърли върху тях и бързо ги изяде. Малко по-късно двете седнахме на една пейка в градинката пред входа, запалих цигара, а тя ми разказа историята си.
Оказа се, че не познава и никога не е виждала баща си. Майка й също не се грижела за нея, само на рождените й дни се сещала, че има дъщеря.
Момичето израснало при баба си, в малко градче в Северна България. Криво-ляво двете се справяли с малката й пенсия, но преди три години възрастната жена се разболяла тежко и вече нямало кой да се грижи за Светла. Тогава майка й Кремена се прибрала в родната си къща – стара, без удобства и неремонтирана. Баба й починала, а Кремена нямала пари дори да плати погребението. Тръгнала от къща на къща да иска заем, но всички й отказали. Най-накрая им отпуснали средства от общината.

Светла била спокойна, защото вярвала, че майка й ще я вземе със себе си и ще се грижи за нея. Живеела в малък апартамент в съседен град и тя се прибрала с радост вкъщи.

Седмица по-късно в дома им пристигнала Дида – интимната партньорка на Кремена. От този момент животът на момичето се преобърнал. Майка й и Дида почти всеки ден пиели и се карали. Скандалите били люти, а сдобряванията – страстни. За свой ужас Светла чувала всичко, завивала се през глава, запушвала си ушите, но и това не помагало.

За да се издържат, Кремена работела където и каквото намери. С парите купувала цигари и алкохол на любовницата си, не мислела, че дъщеря й също има нужда от храна, дрехи и обувки. Светла дояждала техните осттъци. Понякога си лягала гладна, а на училище ходела облечена в старите дрехи, които съседите й давали. Растяла слаба и недохранена. Скоро им спрели тока и водата заради неплатените сметки. Светла направо се поболяла, защото трябвало да пише на тъмно домашните си. Но най-много страдала, че няма топла вода, за да се изкъпе.

Една нощ скандалът между двете жени ескалирал. Пияна, Дида крещяла на майка й и нервите на Светла не издържали. Скочила от леглото, взела нож и го допряла до гърлото на Дида – била готова да я убие. Кремена се хвърлила, за да спаси любовницата си.

Когато ситуацията се успокоила, Дида поставила на Кремена ултиматум – или тя, или Светла. И майка й избрала. На другата сутрин събрала багажа на Светла и казала: “Съжалявам, без теб мога да живея, но без любовта си – не!”
Цял ден момичето скитало по улиците, а през нощта се свило на една пейка и там пренощувало. Никой не й обърнал внимание, не й подал ръка за помощ.
Светла се обадила на леля си. Двете не били близки, но жената от немай-къде я прибрала. Имало дни, в които изобщо не й давала хляб, а преди час я изгонила на улицата. Леля й се оказа моята позната от съседния блок. Побеснях, хванах Светла за ръка и звъннах на съседката. Тя се показа, явно спеше и с половин уста ми благодари, че съм довела Светла у тях.

Преди да се прибере, детето ми прошепна: ”Въпреки всичко обичам мама и искам да живея с нея. Най-голямата ми мечта е да имам своя стая с телевизор. И вода. Да се къпя, когато поискам.”
Дълго седях на пейката. Ако не бях чула историята на Светла, никога нямаше да повярвам, че има деца, на които мечтата им е да имат вода! Светла не искаше модерни дрехи, телефон или компютър, а просто да има свое кътче и баня. Прибрах се у дома, но в устата ми горчеше. Господи, колко несправедлив е светът!

Поли

Източник: Лична драма

Още новини
Металокерамика срещу цирконий

Металокерамика срещу цирконий

За да може да направим избор трябва да се запознаем с малко повече информация. Какво е металокерамиката ? Това е метална конструкция, в повечето случаи съдържа никел, който е силен алерген. Той в повечето случай води до възпаление на венеца и лош дъх. Върху металната...

повече информация
Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021 ви вещае приятна седмица, в която не трябва да действате прибързано. Не е лошо да обръщате повече внимание на семейството и хората, на които държите. В дома Ви ескалира необходимост от някой промени, в оптимален случай- това са...

повече информация
Връзка от разстояние

Връзка от разстояние

Връзка от разстояние е трудна за поддържане. Много хора са на мнение, че връзките от разстояние никога не се получават, защото накрая всичко става твърде сложно. Да, връзките от разстояние могат да бъдат сложни, но ако решите да вложите повече усилия, ще видите, че си...

повече информация
Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии с 4 според астролозите. С*ксът и любовта вървят ръка за ръка. Е, не във всеки случай, но е по-добре когато това е така. Но замисляли ли сте се защо някои хора са верни на половинките си до гроб, а други кръшкат при първа възможност? Е, според...

повече информация
Advertisements
Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си. Чуя ли някой да казва, че животът е само един и има право да си го живее, както си иска, ми прилошава. Защото имам дъщеря, която е същата стока. Не е моя родна, но съм я отгледала и затова ме е срам, че съм принудена да прикривам мръсотиите й....

повече информация
Плесента и мухълът

Плесента и мухълът

Плесента и мухълът са неразделна част от природната среда. На открито, плесените и мухълът играят много важна роля в природата, за да разграждат органичната материя, като падналите листа и мъртвите дървета, но на закрито, мухълът трябва да се избягва. Той се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.