Мъж не спи и не остарява от 1979 година
Дата на публикуване: 01.11.2019
мъж не спи

Мъж не спи и не остарява от 1979 година

Мъж не спи, но и не старее. Обикновеният електротехник Яков Циперович се е превърнал в истински „биоробот“. Първата му съпруга, разяждана от постоянна ревност, изпратила 26-годишния си съпруг в реанимацията през 1979 г., сипвайки смъртоносна отрова във виното му. Беларусът Яков казва, че в болницата всичко наблюдавал отстрани, сякаш бил на тавана под формата на светлинно петно.
Той излетял от стаята и се завъртял в някаква огромна спирала, като въртейки се , се зареждал с невероятен поток от информация. Яков видял около себе си други светлинни субстанции, някакви субекти, и по непонятен за него начин разбрал, че енергийните същества живеят тук десетки хиляди години. В клинична смърт Яков прекарал един час, докато нормално мозъчните клетки в това състояние започват да умират в рамките на 5-10 минути.

Той се върнал от „там“ след едноседмична кома, но се превърнал в напълно различен човек.
Когато Циперович дошъл в съзнание, той не само чувствал чужд целия свят, но не можел да познае себе си. Мислите му сякаш били заменени. Главата му „кипяла“ от нови познания, придобити от „нищото“. Фонтани от нови идеи, в странна поетична форма, преминавали през ума на Яков, и от този момент нататък в главата му се възцарила невероятна яснота. С цялото си естество Яков разбирал – той не същият, който е бил преди отравянето.
След преживяното Яков трябвало да се научи да контролира тялото си, което било здраво, но самото тяло чувствал по съвсем различен начин. Освен това, постепенно връщайки се към ежедневието, беларусът установил, че безсънието, което го обхванало, не се поддава на нормално обяснение.

Когато Яков се опитвал да легне на леглото, някаква сила не му позволявала да остане в хоризонтално положение, като че ли имал някакъв балансиращ механизъм, като познатите детски кукли. Циперович се уморявал като нормален човек, той искал да спи, но веднага след като го застигала дрямка, в главата му се чувал звук като щракване, което не му позволявало да заспи.
Когато станало непоносимо, отвътре в Яков се появила огромна сила, започнали да растат мускулите му и да се увеличава теглото му. Сякаш някой изключил физическата умора завинаги, и напълно изчезнала нуждата от сън.

Опитвайки се да се определи границите на своите възможности, Циперович веднъж направил маратон за издръжливост, но дори и след 10 хиляди лицеви умората не застигнала биоробота за да му дари поне пет минути сън. След това Яков почувствал следващата фаза на превръщането си в „нов човек“, който не се нуждае от презареждане в съня си.
Днес Циперович, който е на 54 години, живее в Минск с втората си съпруга Карина, почти отшелнически живот. У дома отдавна са свикнали с необичайните способности на главата на семейството. Яков не спи от 1979 г., а на своята солидна възраст не изглежда по-възрастен от 35 години.
Той започнал да оглежда приятелите си, които през годините се покривали с бръчки, загубили еластичността на кожата си, побелявали и оплешивявали, и осъзнал, че просто се е „консервирал“, престанал да старее и намерил начин да измами времето.

Частично обяснение за „вечната младост“ на Циперович е състоянието на организма му, изпаднал в един вид състояние на летаргия. Температурата му не се покачва над 34 ° C, а едва тази година се увеличила с 1 ° C.
Изглежда, че Яков просто трябва да живее в изследователска лаборатория и да се следи внимателно от учени. Въпреки това, лекарите не проявили интерес.
По своя собствена инициатива, той си прави изследвания, преминава серия от тестове, които определят, че е напълно здрав, и е освободен поради липсата на аномалии. Естествено ходил и при екстрасензи но- нищо.
Да се повярва в съществуването на „биоробот“ не е толкова лесно. Още по-трудно е да се споделят неговите „неземни знания“ за древните цивилизации и безкрайните възможности на човешкото тяло. Той знае, „че древните египтяни, изграждайки величествените пирамиди, са контактували с извънземни.
Колко дълго може да живее човек, чийто механизъм на стареене е изключен? Яков засега не мисли за вечност, но е сигурен, че със собствените си техники и упражнения ще стигне до поне 200 години.

Източник: Непознато

Още новини
Висока вибрация

Висока вибрация

Висока вибрация - какво всъщност означава това? Отговорът е прост - да живеете с лекота. Добре е да живеете в настоящето и да не се обръщате към миналото. А е то накратко какво е нужно да предприемете, за да подобрите живота си: – Животът ви е изпълнен с цели, мечти,...

повече информация
Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ще ви даде това, от което имате нужда. Всеки човек притежава качества и недостатъци, никой не е перфектен и смисълът на любовта е да откриете този, който ви приема с всичките ви трески за дялане, както и вие него. Когато той вижда вашите положителни черти и...

повече информация
6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката. Няма жена, която да не иска да изглежда добре. Най-често нежният пол залага на стилни дрехи, за да има безупречна визия. Понякога обаче в стремежа си да изглеждат добре облечени жените допускат много сериозни модни грешки,...

повече информация
10 сънища за успех

10 сънища за успех

10 сънища вещаят успех и щастие в близко бъдеще. От древни времена хората отдавали специално значение на сънищата . Както показват наблюденията, има няколко вида сънища , които ясно вещаят нещо хубаво, което ще ни се случи, както и такива, които са предвестник на беди...

повече информация
Advertisements
Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден в някои случаи. Не е тайна, че на всеки шест месеца тялото ни се възстановява. Това зависи от много фактори, но продължителността на деня играе ключова роля. Под въздействието на слънчевата светлина витамин D се произвежда активно в тялото...

повече информация
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.