Медът подобрява качеството на сън
Дата на публикуване: 01.10.2019
медът

Медът подобрява качеството на сън

Медът е способен да направи чудеса с вас, ако знаете как да го консумирате правилно. Всички сме наясно, че той намира широко приложения при простудните заболявания, подобрява кожната хидратация. Когато се хапва в комбинация с друга храна, ефектът му е добър. Но най-добре действа, ако го приемете непосредствено преди лягане. Само една лъжичка стига, за да се случат положителни промени в тялото ни. Ще останете очарования от добрия резултат. Причината е, че през нощта организмът го усвоява на спокойствие, човек се успокоява и отпуска.
1. Качественият непробуден сън се завръща
Заради аминокиселината триптофан, която я има в меда, тя отпуска човешкия организъм и го подготвя за заспиване. Тялото ни има нужда от нея, но тя трябва да се набави, защото не се произвежда в нас.

Затова е полезно да похапнем супената лъжица мед, съдържаща тази необходимия на съня аминокиселина.
Причините за безпричинно будене през нощта са много – както заради нерви и емоции, така и заради липса на гликоген в мозъка. Чрез меда ние се захранваме с нужната доза от гликогена, който от своя страна успокоява и понижава равнището на адреналина. Така сънят става доста по-спокоен и дълъг.
2. Медът сваля кръвното налягане
Ако се оплаквате от високо кръвно, но все още не пиете лекарства, опитайте да го преборите с малка доза мед преди заспиване.
Не подценявайте проблема, защото хипертонията е предшественик на други лоши болести като най-честата е проблеми със сърцето.

3. Понижава нивото на триглицеридите в кръвта

Когато триглицеридите са с високи стойности в кръвта, вие трябва да ги вкарате в норма. Медът е изключително подходящ за тази цел. По този начин се предпазвате от бъдещи заболявания, които могат да възникнат, като диабет и сърдечно-съдови болести. Медът служи за прочистване на кръвта.

4. Стимулира имунната система

Ако имунната система ви е тръгнала да отслабва, никак няма да е зле да я подсилите с лъжичка хубав пчелен мед. Той ще разкара бактериите във вашето тяло и ще изгони вирусните заболявания далеч от вас. Ако пострадате някъде външно, можете да мажете раните с мед, което ще се отрази страхотно.

5. Чрез меда мазнините изгарят по-бързо

Медът действа затоплящо, като вдига температурата на тялото дотолкова, че да изгори ненужните мазнини. Така ще подобрите вашето кръвообращение, а метаболизмът ще ускори функцията си. Т.е. за диетични режими медът е особено полезен.

6. Премахва досадното кашляне

Когато смесите топла, но не вряла вода с лъжичка мед преди да заспите, гърлото се успокоява и спира да ви дразни. Съответно ако страдате от упорита кашлица, тя би следвало да се облекчи значително. Освен това медът ще унищожи всички вредни бактерии и вируси, които върлуват в гърлото ви.

7. Медът забавя стареенето ви

Ако искате да изглеждате винаги по-млади, отколкото сте в действителност, пък и да се чувствате по този начин, медът е вашето спасение. Антиоксидантите, които се съдържат в него водят до забавяне на остаряването ви. При това не само външно, но и вътрешно. След като сте взели лъжичка преди лягане, на другия ден ще се чувствате по-бодри и по-свежи от предния ден.

8. Медът смачква депресивните състояния

Заради забързания начин на живот, хората често изпадат в депресивни състояния. Най-доброто природно успокоително се оказва мед, взет преди сън. Медът направо убива стреса в мозъка и ви дава тонус и неподозирана енергия и желание за живот.

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.