Месечен хороскоп октомври 2019
Дата на публикуване: 26.09.2019
Месечен хороскоп октомври 2019

Месечен хороскоп октомври 2019

Месечен хороскоп октомври 2019 вещае начало на по-хладно време, което ще е в тон с живота на всички зодии. Октомври обещава дни, изпълнени със слънце, които ще ви дадат повече настроение и ще ви заредят с позитивизъм, което ще повиши вашият шанс за изява. Ще започнете да се подготвяте за предстоящата зима, като голяма част от зодиите ще имат съществени успехи, които ще са техните върхови постижения от цялата 2019-та. Други зодии ще са сковани от носталгия и нещо, което е отминало и не е изживяно докрай. Всяка зодия я очакват разнообразни нови преживявания, така че проверете какво ще се случи през месеца, в който листата пожълтяват и започват да капят.
Месечен хороскоп за октомври зодия Овен
Месецът за Овните ще започне с ударна доза работа. Кариерата ви ще бъде успешна, защото ще успеете да реализирате набелязаните си цели. Време е да сбъднете мечтите си и да докарате проектите до своя финал. От началото на октомври се мобилизирайте и в последствие ще усетите увеличаващата се увереност и възвръщане на силите ви.

За съжаление работата ще ви увлече твърде много и е вероятно да не обръщате много внимание на човека, който ви обича. Има шанс да настъпят раздори, затова направете компромис и ще насочите нещата във ваша полза. Месецът ще е богат на събирания, веселби, ще се виждате с повече роднини и приятели
Заради отдалечеността от партньора ви, месецът ще започне трудно в личен план, Овни. Дори е възможно да ви обвинят в нещо, което не сте извършили. Задайте си въпроса защо е така и спрете да страните от човека до вас, търсейки чужда подкрепа от друго място. Иначе може да се наложи да се разделите с човека, който ви обича и вие също обичате. Избягвайте стреса.
Ако имате деца, не ги пренебрегвайте, играйте си повече с тях, защото те имат нужда от вашата закрила. Подкрепяйте ги повече, за да се чувстват комфортно.

В работата се осланяйте на добрата си интуиция, защото тя ще е с вас. Не гледайте встрани и ако някой ви провокира или злослови, просто го игнорирайте. Ако спазвате всичко това, успехът ще дойде в средата на месеца. Заради натрупана умора, релаксирайте по-щедро в края на месеца. Отдайте се на любимото си хоби. Ако някой ваш приятел се нуждае от помощ, окажете му своята подкрепа.
Ядове със здравето са вероятни, защото преумората ще ескалира по някое време. Балансирайте, хранете се и почивайте при всяка една възможност, която ви се отвори. Заради нервните емоции, сърдечни проблеми никак не са изключени. Затова отхлабете напрежението и намерете време за активен отдих.

Месечен хороскоп за октомври зодия Телец

Месечен хороскоп октомври 2019 предвещана успех във всички сфери. В работата всичко ще върви идеално, затова работете от сърце. Роднини може да се допитат до вас за някаква помощ, отзовете се и им помогнете. Бъдете търпеливи и отзивчиви, за да не възниква напрежение и скандали. Ще имате подем и в личен план.
Проблеми могат да дойдат от това, че не можете да разпределите по равно личния със служебния си живот. Ако се концентрирате върху работата си, няма да сгрешите, защото в средата на месеца вкъщи всичко ще се успокои. Идеален месец за разходки, пътешествия, нови контакти, нова любов. Ще ви дойдат гениални мисли, чрез които да вдигнете на високо финансовата си стабилност.
Обърнете повече внимание на близките, защото те ще се нуждаят от вашето внимание. Подпомагайте ги с каквото можете, като не е изключено те да имат нужда от пари. Дайте им, без да ги молите да ви ги връщат, те ще ви се отблагодарят в бъдеще. Изненадайте ги приятно нещо познато, което им харесва. Те ще ви отвърнат със страхотно отношение към вас, което ще ви трогне.

Ако имате любов на сърцето си, настава рай за вашите отношения. Половинката ви ще ви разбира, ще стои зад вас, ако имате някакъв проблем, свързан с работата ще е довас, за да го разрешите. Осланяйте се повече на неговата преценка. Ако не сте обвързани, периодът е много подходящ да го срещнете и да го обикнете от сърце.

Нещата в работен план ще завършат много добре. Печалбите ще дойдат около средата на периода, а ако сте на ръководна позиция ви очаква и допълнителен стимулиращ бонус. Недейте да се фукате с постиженията си, бъдете предпазливи от завистливи очи. Ако планирате скъпа покупка – направете я точно октомври, но не харчете всичко, а си оставете спестявания за идващата Коледа. Към края на седмицата напрежението в работата може да се повиши, пазете се от влошаване на отношенията с колеги или бизнес партньори. Най-добре работете насаме в края на октомври.
Със здравето нещата не са цветущи. Има вероятност в началото на месеца то да се разклати, защото напрежението в работата ще е повишено от многото задачи. Пазете се и вземете навреме мерки.

Месечен хороскоп за октомври зодия Близнаци

Месец октомври ще изобилства от събития и преживявания. Ще има добри и лоши моменти. Трябва да бъдете предпазливи. Не гледайте в паницата на другите и не завиждайте, разчитайте повече на себе си. Ако трябва да вземете някакво важно решение, не действайте прибързано и необмислено, защото нещата ще свършат зле.
Месецът ще е подходящ да работите усърдно. Ако имате човек на сърцето, много е вероятно разклащане на вашите отношение и отдръпване от ваша или негова страна. Дайте му време и проявете търпеливост, това е временно явление. Романтиката ще е по-малко, но ако нямате сериозна връзка, трябва да имате сходни неща, за да се обвържете за по-дълго време.

През месеца ще имате огромна нужда някой да ви обича, както и вие него. Когато разберете, че вашият човек не отговаря на чувствата ви е вероятно и да се огледате настрани. Възможен е флирт в службата, който да прерасне дори в нещо повече. Но ако се случи, рискувате да загубите човека, когото сте обичали.
Ако не обичате изневерите, за да заздравите любовта с половинката се отдайте на повече приятни емоции и удоволствия, които напоследък сте позабравили. Разсейте се с някой хубав филм на кино, съберете се с хора, с които не сте контактували отдавна, идете на заведение.
Ако нямате сериозна връзка, през този месец също не се очертава нещо сигурно. Само моментни удоволствия, както досега.
Затруднения във финансовата сфера ще ви тормозят през по-голямата част от месеца. Ще трябва да увеличите работата си, за да ги компенсирате, което ще доведе до повече нерви и преумора. Ако нямате работа, имате шанс да я намерите точно сега. За да постигнете нещо значимо, трябва да действате по-бързо от обичайното, за да не ви откраднат идеята. Конкуренцията не спи, запомнете го.
В края на трудния месец има вероятност за финансов стимул или бонус. Това ще се дължи и на екипната работа, затова ако го получите, не забравяйте хората, с които сте работили заедно.
Здравето ви ще е страшно разклатено през периода. Всичко, което ще се случва с вас ще води до неприятни болки в главата, чувство на гадене, гастрит. Затова предприемете действия, които да потиснат това състояние – билки, отпускане, хубава музика, добра компания.

Месечен хороскоп за октомври Рак

Имайки предвид нашия Месечен хороскоп октомври 2019, Раците ги очаква труден октомври. Ще бъдете обградени от злонамерени хора, които ще завиждат на постигнатото с толкова труд. Ще се намирате в средата на кръг от злоба и клюкарство. Просто не трябва да им отговаряте, нека си говорят колкото искат. Ако сте семейни, месецът ще е прекрасен за вас.
Намерете време да останете сами на спокойствие, за да помислите над нещата трезво. Близките ви ще искат да си общувате повече, дайте им това, от което имат нужда. Месецът ще е подходящ за надграждане на способности, пътешествия, започване на нов курс. Хората без половинка ги очаква приятна изненада, те са на път да си я намерят. Недейте да сменяте работата, колкото и скучна да ви се струва тя.
В семеен план ви предстоят хубави мигове. Ще разрешите конфликти и ще ви простят. Можете да отидете със семейството на заслужена почивка, където ще се чувствате превъзходно.
Може да срещнете хора, които отдавна не сте виждали и които са ви приятни. По този начин ще се отървете за момент от работата, която ви изморява и дразни. Ако срещнете нова любов, в началото няма да сте настроени позитивно, но ако тя положи усилия и ви докаже, че иска сериозни намерения, вие ще я приемете.
В работен план колегите ви ще се държат просташки, защото ще се дразнят, че шефовете ви хвалят или че постигате резултати, по-големи от техните. Ако не им обръщате голямо внимание, те сами ще престанат да го правят. Не им обръщайте внимание и продължавайте в същия дух. През втората половина ще нахлуят страхотни идеи в главата ги, които ще ги реализирате в бъдеще.
Ако решите да направите някакви промени в работната среда, не е проблем да го извършите. Вашето решение ще е умно и мъдро. Бъдете активни, ако работите по нещо ново и дълго. Бъдете дипломати и не се месете в интригите и скандалите.
Няма да имате сътресения, свързани със здравето. Ако гърлото ви е слабо място, пийте профилактично топъл чай. Яжте повече плодове, приемайте витамини.

Месечен хороскоп за октомври зодия Лъв

За Лъвовете октомври няма да ги зарадва се нещо кой знае какво. Много е вероятно някой да ви използва, затова внимавайте с кого комуникирате. Ще ви трябва повече внимание от приятели и познати. Ако настъпи проблем в семейството, бъдете готови да отговорите адекватно и да го решите.
Месецът ще ви кара да пробвате нещо ново. Това може да е някакъв курс или ново обучение. Запишете се, това ще е полезно за бъдеща реализация.
Потиснете емоцията, която бушува като огън във вас и снишете тона с хората в работата и семейството. Трябва да се овладеете, за да може нещата да са под ваш контрол.
В семейството ви предстоят леки главоболия. Половинката ви ще ви ядосва с всичко и ще ви дразни. Това ще понижава непрекъснато мотивацията ви за работа. Ако имате деца, те също ще ви лазят по нервите. Изобщо през месеца конфликтите ще са често явление.
Въпреки, че ще се постараете да се сдобрите с всички, това ще е съвсем временно. Няма смисъл да се мъчите, изчакайте да премине всичко. Премислете нещата пак и разберете, че хората около вас са си такива и не можете да ги промените, вече е късно за това. Ако липсва човек на сърцето ви, време е за някой нов обект на хоризонта. Но нещата са обречени на провал, затова не залагайте много на тази връзка. Не прибързвайте, не е моментът за нова авантюра.

В работата ще трябва да се раздавате, защото настроението ви няма да е цветущо. Стегнете се, защото ви предстоят нови важни контакти. Бъдете себе си. Впрегнете всички сили, за да постигнете успешен резултат.
Опитайте се да се преборите с поставените задачи, може да очаквате блага дума от ръководен орган или колега. Това ще ви окрили и ще ви отвори вратата за печалба.
В края на периода не прахосвайте пари, за да не фалирате. Не купувайте твърде скъпи неща, само най-необходимото, пазете си парите.
От целия негативизъм ще пострада и здравето. Старите болки ще се възвърнат и ще ви съпровождат през цялото време. Не се доверявайте на природната медицина, отидете в аптеката и облекчете страданията си както си знаете. Иначе ще стане по-лошо. Активиране на хронични заболявания и появата на алергии също не е изключено.

Месечен хороскоп за октомври зодия Дева

Според нашия месечен хороскоп октомври 2019 сте притиснати от дългове и е време да ги погасявате. Ще умувате как да забогатеете повече, за да изплувате на повърхността. Втората половина ще е по-добра в работен план, когато имате възможност да успешна реализация. Ако нямате своя половинка, това е времето, в което има вероятност най-после да го срещнете.
Не е зле се върнете към приятелите си. Тях ще ги вълнуват предимно актуални теми. Ако някой тръгне да ви плаче на рамото, парирайте го и му покажете, че не искате да слушате подобни излияния точно сега. Ако му го позволите, ще ви стане досадно и изнервено. Бъдете повече оптимистично настроени към живота.
Ако си нямате половинка, твърде вероятно е съдбата да ви я намери. Нова среща може да прерасне във връзка, която да се окаже трайна и стабилна. Ако някой започне да ви ухажва, можете да му отговорите със същото. Вземете нещата в свои ръце и се пуснете по течението. Забравете старите разочароващи моменти от минали несполучливи връзки.
Ако сте вече обвързани и си имате семейство, ще внесете положителни промени. Най-добре отидете всички заедно на ободряваща почивка.
Ако човекът до вас се е отдръпнал, можете да го привлечете, като му предложите дори да работите заедно. Така той отново ще повярва във вас.
Възможно е Девите да станат родители точно този месец. Това ще им даде нов тласък и ще ги направи позитивни и усмихнати.

Колкото до финансовата страна на нещата, не е особено добър период за харчене точно сега. Можете да потънете още по-надълбоко. Мислете повече за връщане на дългове, а не за прахосничество. Живейте по-скромно и спестявайте повече. През втората част на месеца работоспособността ви ще се засили значително.
Ще довършите започнатото в срок, дори ще ви остане време за почивка и отмора. Не говорете за постиженията наляво и надясно, защото хората няма да го оценят. Бъдете мъдри и скромни.
В здравословен план укрепете вашия имунитет, спрете да ядете бързо и на крак. Дъвчете повече, не бързайте, като ядете. Ако имате сърдечни проблеми, ходенето пеш и плуването ще бъдат ключът към преодоляването им.

Месечен хороскоп за октомври зодия Везни

Месецът ще бъде диктуван от съдбата. Тя ще е благосклонна към тях. Каквото и да захванете, крайният успех ви е в кърпа вързан. Хората, които са ви близки ще ви оказват допълнителна помощ. Може би ще ви липсва време да останете малко сами и да преосмислите нещата. Ако решите да обърнете внимание на семейството и любимите хора, това ще бъде прекрасно. Пазете се от пререкания с човека до вас. Те няма да продължат дълго и ще имат заздравяващ ефект.
Насочете енергията си към позитивизъм и не се месете в скандали. Можете да си издигнете в работната среда, време е да покажете на какво сте способни. Опитайте да захванете нещо нова, защото имате шанс за успех.
Никакви проблеми няма да ви съпътстват в семейното огнище. Ще се чувствате спокойни и обичани. Човекът на сърцето ви ще ви признае любовта, а вие ще му отговорите със същото. Ще се радвате от сърце, че сте заедно. Ако имате деца, ще успеете да им отделите нужното време.
Ако нямате човек на сърцето си, време е да си намерите такъв. За целта гледайте по-позитивно на нещата и се усмихвайте често. Обърнете внимание на дрехите, които носите, ако трябва сменете визията си, ако сте жена – използвайте подходящ грим.

Според звездите на месечен хороскоп октомври 2019 в работата е вероятно да ви натоварят с приятна задача, от която може да излезе нещо голямо. Не я отказвайте, а поработете върху нея. Приложете всичко, което сте научили през живота си. Разберете се предварително какви пари ще ви донесе това начинание, за да няма бъдещи ядове.
Успехът в работата ще повиши самочувствието ви.
Ако сте предприемчиви, дошло е време да подхванете нещо ново, без намеса на други хора. Не се колебайте, а действайте смело, за да не изпуснете момента. Ако имате достатъчно капитал го инвестирайте в нещо полезно или си купете нещо, от което ще имате нужда. Ако някой има нужда от пари – дайте му ги, скоро ще ви ги върне.
Здрави сте като камък, ще успявате и да си починете, сънят ви ще е непробуден. Психически ще сте сравнително устойчиви, защото главата ви ще бъде погълната от хиляди събития и емоции, които ще ви попречат да се депресирате.

Месечен хороскоп за октомври зодия Скорпион

Месецът ще премине в напрежение по всички линии, което ще е полезно за рискуващите Скорпиони. Ще трябва да участвате активно в работата, но трябва да намерите и време за хората, които ви обичат. Време е да сложите картите на масата, особено ако имате някой ръководител над вас. Ще бъдете удовлетворени, затова действайте. Щастлив край ще подобри настроението ви.
В продължение на цял Октомври ще се стремите да бъдете добри с хората, от които сте заобиколени. Не са изключени ползотворни запознанства, на които ще разчитате и занапред. Не е лошо да останете малко време сами. Така ще си съберете мислите в главата, за да действате по-концентрирано следващите дни.
Любимият човек до вас ще ви оказва съдействие и ще ви уважава, затова трябва да му обръщате необходимото внимание. Семейството ви ще е с вас, ще ви дава криле, за да постигнете по-бързо желания резултат в бизнеса. Те ще се съобразят на максимум с вашата заетост. Но когато видят, че работата ви е имала смисъл, те ще се гордеят с вас. Възнаградете ги, те го заслужават.
Задава се хубава почивка към края на октомври за повечето Скорпиони. Възможна нова връзка за необвързаните, която ще остави приятна емоция, макар и не е от най-дългите. Не е лошо, ако заработите съвместно с половинката си, това ще доведе до положителен резултат.

В началото на октомври ще сте претрупани с работа, но ако изиграете добре картите, усилията няма да останат напразни. Възможни нови проекти в България и извън пределите й. Вдъхновени и мотивирани, вие ще вървите към успеха.
В никакъв случай не смесвайте работата със семейната среда. Бъдете шефове, но само на работното място.
Пазете се от падания и непредвидени травматологични увреждания. Недейте да подхващате рискови спортове, наблегнете на спокойния живот, за да сте здрави.

Месечен хороскоп за октомври зодия Стрелец

Месечен хороскоп октомври 2019. Месецът ще се запомни с това, че роднини ще ви ви избавят от финансовия колапс, която ще ви налегне. Трябва да поработите повече, за да компенсирате тези загуби. В края на октомври всичко ще върви само нагоре, затова наблегнете на кратка почивка с цел пълно възстановяване на силите си. Оставете работата на колегите, те ще се погрижат да ви заместят успешно. Важно решение, което ще промени живота е вероятно да се случи. Съдбата ще е с вас и ако експериментирате, може да успеете. Рискът ще е оправдан. В любовта очаквайте разбирателство, а ако сте необвързани не е лошо да направите някаква промяна,промените местонахождението си. Новото място ще е вашият шанс да срещнете новата голяма любов.
Ако имате здраво сплотено семейство, през октомври ви очаква сигурност. Няма да има противоречия и конфликти. Ще се разбирате и с човека, с когото се обичате. Това ще ви носи настроение, което ще е заразно.
Малко по-лоши ще бъдат финансовите ви резултати спрямо очакванията ви. Разходът ще се окаже по-голям от прихода. Затова се пазете от необмислени харчове и спестявайте повече. Избягвайте да стигате до заеми точно сега.
Ако все пак ви трябва помощ, разчитайте на роднините си, както и на приятели. На работно ниво ще се представите добре, ще свършите успешно всичко, което трябва.

Бъдете търпеливи с хората, с които работите. Умереност е най-точната рецепта за вашия успех. Не правете компромиси, но и не упорствайте твърде много. Балансирайте, за да успеете.

Здравето може да ви тормози през този месец. Умората се е натрупала във вас, няма кога да си почивате активно. Ще се чувствате болнави и преуморени. Потърсете адекватно лечение, ако нещо започне да ви мъчи, но не знаете какво е. Лекарят ще ви избави от това, но да внимава с диагнозата ви.
Спете повече и не се претоварвайте с прекомерна физическа активност.

Месечен хороскоп за октомври зодия Козирог

Октомври ще е ключов месец за изграждане на успешна кариера. Козирозите ще се опитват да взимат да се изкачат на върха, но по-добре да се вглеждат повече в детайлите, които някак си пропускат. А те са ключът към успеха. Трябва да сглобят пъзела, да не изпускат нито едно парче. В никакъв случай да не се предоверяват дори на приятелите, да разчитат на своята предпазливост, особено с работа с непознати.

Според месечен хороскоп октомври 2019 октомври ще е подходящ за комуникиране с хора от семейството, приятели и роднини. Намерете време за културен живот, открийте някое свое позабравено хоби. Настроението ви ще е прекрасно и ще подейства заразително обкръжението ви. Ако имате деца, те ще са щастливи да сте повече време заедно, а те ще ви заредят с положителни емоции.
Ако имате любовна половинка, направете малко повече усилия да сте мили с него, той ще го оцени. В края на периода е време за ремонт вкъщи и решаване на семейни проблеми. Започнете боядисване или смяна на интериора у дома.
Работата ви ще е доста динамична и всеотдайна. Първите седмици ви очакват постоянни срещи, нови планове за бизнес. Ако работите с колеги, похвалете ги и им изкажете благодарност затова, че ви помагат. Пазете се от конфликтни ситуации, не се надувайте и помнете, че хората са ви помагали, затова бъдете приятели с тях.
Здравето ви няма да е цветущо, възможни са проблеми с дихателните пътища, мигрени, някакво възпаление. Не подценявайте проблема, а вземете съответните мерки. Отидете на доктор.

Месечен хороскоп за октомври зодия Водолей

Ако имате нужда от пари за нещо голямо, това е вашият месец. Подходящ за кредити и голям заем. Купете си мечтаната покупка именно сега, през октомври. Предстоят положителни новини, свързани с изграждането на кариерата ви. Късметът е ваш, проблемите ще отшумят. След като мине първата част на октомври, започнете повече да планирате бъдещето си.
Ако имате деца, вие ще сте на седмото небе. Те ще ви слушат, а от това половинката ви ще остане много доволна. Щастието ще обгражда дома ви. Положителни вести ще ви зарадват към средата на периода. Раждане на дете, сватба или подобни. Ще се заредите с оптимистично настроение.
Ако нямате сериозна връзка, месецът ще ви докара страхотна авантюра, в която страстта ще властва. Недейте да разкривате още на първата нощ вашите чувства, бъдете по-дискретни. Загадъчността ще е ключа на успеха в новата ви връзка.
Просперитет и издигане – с това ще запомните този месец. Всичко това е предпоставка за хубава и скъпа нова придобивка. Септември сте се трудили здраво, затова си заслужавате възхода, който ще продължи и през октомври. Ако правите свой бизнес, успехът ще е грандиозен. Време е и за успешни нови сделки. Бъдете последователни и праволинейни, за да задържите успеха.

Въпреки, че сте хора, които обичат да пътуват, периодът не е добър за това. Не сядайте зад волана, ако не е наложително. Пазете се от прорезни рани, избягвайте да боравите с огън или електрически инсталации. Не дръжте в себе си остри предмети. Ако спазвате режим на хранене, можете да го актуализирате, защото няма да е достатъчно ефективен.

Месечен хороскоп за октомври зодия Риби

Месечен хороскоп октомври 2019 за Рибите вещае нещата да се успокоят. Ще бъдете обградено от любовта на близките ви хора, приятелите ще са до вас. Работата няма да ви избяга, можете да я загърбите за момент. Емоциите ви ще са насочени в семейната среда.
В средата на периода забравено за вас удоволствие може неочаквано да се възроди и да ви донесе финансова изгода. Това ще ви мотивира допълнително. Рискувайте, време е да спечелите. Направете нещо ново, което досега не сте мислили, че е възможно. Пазете се от злонамерени интриги, които приятел може да завъртят зад гърба ви. Това ще ви попречи на крайната ви цел.
Ако нямате сериозна връзка, нещата ще си останат същите. Най-много ще ви допада да сте сред познати и приятели, а не да търсите нови запознанства с някаква цел. Ако някой има нужда от вашата подкрепа, притечете му се на помощ. Това ще се върна като бумеранг и за вас. Ако отскоро имате нова любов, нещата ще тръгнат в положителна посока.
Ако си имате семейство, няма да има сериозни пререкания. Ако искате повече романтика, заведете любимите си хора на кино, театър или просто пътешествайте някъде. Месец на забавленията се очертава за Рибите. Пазете се от пререкания с вашия партньор, ако прекалите с нещо.
Финансовото ви състояние през месеца няма да е добро. Нестабилността ще факт, защото ви липсва практичност. Не бъдете небрежни. С част от спечеленото ще послужи решаване на проблеми от семеен тип.
Недейте да изхарчвате всичко, може да се окажете без пари. Заделяйте средства, за да не занулите бюджета съвсем

Ако ви върнат дължими пари, ще покриете кредитите си или заемите си. Завършете започнатото в работата, за да се надявате да получите допълнителен материален стимул.
Разходките в парка или в планината ще ви дадат нужния тонус. Напоследък сте нервни, имате чувството че не може да дишате. Това е хипоходрично състояние, от него идва вашето главоболие и проблемите със съня. Депресията може и да властва в даден момент, затова се разтоварете с любима спокойна музика. Ако имате вана – отпуснете се в нея преди лягане. Не общувайте с хора, които не са ви приятни.
Месечен хороскоп октомври 2019 вещае есенни успехи при повечето зодии, но и някои неприятности, свързани със здравето при други – пазете си повече.

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.