Мръсните чинии в кухнята
Дата на публикуване: 18.11.2020
мръсните чинии

Мръсните чинии в кухнята не са най-риятното нещо. За пореден път, оплаквайки се от главоболие и безсъние, малко от нас вярват, че мръсните чинии, оставени за една нощ в кухнята, могат да бъдат причината.
Междувременно нашите предци приеха това много сериозно. И сред другите ритуали, предназначени да осигурят къщата и да привлекат късмет, те никога не са забравяли за чистотата на съдовете.
Решихме да разгледаме проблема и сега със сигурност знае защо все пак не трябва да оставяте мръсни чинии в мивката.
МРЪСНИ ЧИНИИ
Причина първа, суеверна
Нашите предци са вярвали, че духът му – брауни – живее във всяка къща. И направиха всичко възможно, за да не ядосат “собственика”. В края на краищата обиденото брауни ще си отмъсти.

Изгубени признаци за неговото недоволство са неща, които са загубени или намерени на напълно неочаквани места. Особено чаени лъжички и единични чорапи . Както и шумолене и въздишки, които се чуват през нощта.
Брауни се тревожи за нашето благополучие, затова се държи като строг родител. Повече от всичко друго той е наскърбен от кавги в къщата, мръсни чинии, оставени за една нощ, и ножове на масата.
Причина втора, езотерична
Ценителите на мистичните учения са твърдо убедени, че мръсните чинии, оставени вечер, привличат и подхранват негативизма, което обещава на уличниците много различни неприятности.

Съпрузите могат да се сблъскат с кавги и предателство. Мръсните халби обещават парични проблеми и провал на бизнеса. Черпак, оставен в тенджера за една нощ, обещава бедност. Много мръсни лъжици и вилици – до клюки и скандали в работата.

Неомъжено момиче с мръсни съдове, спящо в мивката, ще отблъсне и изплаши всички мъже. Тя също може да бъде измъчвана от безсъние или неспокоен сън.

Фактът, че всичко по-горе има реална основа, се потвърждава от експерти по фън шуй, биоенергия и дори психолози. Не е за нищо, че на английски език има дума бъркотия, която може да се преведе като „разстройство“ и „неприятности“. Тези понятия са взаимосвързани.

Трябва също да се спомене, че отглеждането на специални “защитни” растения в жилище се счита за надеждно средство за защита от тъмни сили от древни времена . Те могат безопасно да бъдат приписани на обичайното домашно алое, скромно стоящо на перваза на прозореца ви.

Третата причина, обективна

Трябва да се отбележи, че има абсолютно рационални причини да не оставяте мръсни съдове за една нощ. Всъщност, освен злите сили, остатъците от храна в черупката привличат и насекоми. А също така служат като плодородна среда за размножаване на патогенни бактерии.

Това става особено актуално през лятото, когато поради високите температури скоростта на размножаване на микробите се увеличава многократно. Също така, не забравяйте, че е много по-лесно да изплаквате тигана или тенджерата вечер, без да чакате остатъците от храна да изсъхнат върху нея.

„Когато почиствате дома си, вие също почиствате живота си и дори миналото си “, казва основният принцип на рационалното почистване от японката Мари Кондо. „Където цари ред, там има и щастие“, отеква с него народната мъдрост.

И ако някои суеверия ни помагат да подредим нещата в кухнята и в живота, да станем малко по-щастливи и да избегнем неприятностите, то те не са толкова лоши. Желаем ви чистота и ред в кухнята, здраве, радост и добро настроение, скъпи читатели!

Източник: За жената

Още новини
Месецът на раждане

Месецът на раждане

Месецът на раждане закрива характерът на човек. Много хора вярват в астрологията и в знаците от зодиака и влиянието им върху характера ни. Повечето учени и психолози са на мнението, че всъщност месецът на раждане е определящ за бъдещето и живота на даден индивид. Факт...

повече информация
Манипулаторите са от три зодии

Манипулаторите са от три зодии

Манипулаторите са най-често от три зодии. Това са зодиите, които над всичко поставят интересите си и ако нещо не е свързано с тях, не си мръдват и пръста, не създават приятелства и познанства, изобщо нища, ако няма да имат някаква полза след това. На почетното трето...

повече информация
Български доктор в Париж за Ковид19

Български доктор в Париж за Ковид19

Български доктор в Париж с интересна позиция за Ковид19. Д-р Елена Радева работи от 20 години във Франция. Завършила е медицина в България и е работила тук, после е специализирала и в Монпелие. Съпругът ѝ също е лекар във Франция. Написаното от нея разкрива непозната...

повече информация
Запознахме се в социалната мрежа

Запознахме се в социалната мрежа

Запознахме се в социалната мрежа, но нещата не се развиха по правилният начин. Знаех, че така ще стане някой ден. Беше повече от очевидно. Видях ги на неговия „статус“. Лично той беше качил снимката преди няколко дни. Въпреки че не обичам да го следя в социалните...

повече информация
Advertisements
Седмокласник спаси възрастен

Седмокласник спаси възрастен

Седмокласник спаси възрастен човек. Ученик в седми клас от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч с бързи и адекватни действия е спасил човешки живот, съобщиха от пресцентъра на общината. Според медицинските специалисти реакциите на Николай са помогнали...

повече информация
Археолози откриха 160 ковчега

Археолози откриха 160 ковчега

Археолози откриха 160 ковчега в рамките на 3 месеца. Преди хиляди години древните египтяни са били погребвани в Сакара, древен град на мъртвите. Свещениците ги поставяли в дървени кутии, украсени с йероглифи, а саркофазите били запечатвани и погребвани в гробници,...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.