Мръсните чинии в кухнята
Дата на публикуване: 18.11.2020
мръсните чинии

Мръсните чинии в кухнята не са най-риятното нещо. За пореден път, оплаквайки се от главоболие и безсъние, малко от нас вярват, че мръсните чинии, оставени за една нощ в кухнята, могат да бъдат причината.
Междувременно нашите предци приеха това много сериозно. И сред другите ритуали, предназначени да осигурят къщата и да привлекат късмет, те никога не са забравяли за чистотата на съдовете.
Решихме да разгледаме проблема и сега със сигурност знае защо все пак не трябва да оставяте мръсни чинии в мивката.
МРЪСНИ ЧИНИИ
Причина първа, суеверна
Нашите предци са вярвали, че духът му – брауни – живее във всяка къща. И направиха всичко възможно, за да не ядосат “собственика”. В края на краищата обиденото брауни ще си отмъсти.

Изгубени признаци за неговото недоволство са неща, които са загубени или намерени на напълно неочаквани места. Особено чаени лъжички и единични чорапи . Както и шумолене и въздишки, които се чуват през нощта.
Брауни се тревожи за нашето благополучие, затова се държи като строг родител. Повече от всичко друго той е наскърбен от кавги в къщата, мръсни чинии, оставени за една нощ, и ножове на масата.
Причина втора, езотерична
Ценителите на мистичните учения са твърдо убедени, че мръсните чинии, оставени вечер, привличат и подхранват негативизма, което обещава на уличниците много различни неприятности.

Съпрузите могат да се сблъскат с кавги и предателство. Мръсните халби обещават парични проблеми и провал на бизнеса. Черпак, оставен в тенджера за една нощ, обещава бедност. Много мръсни лъжици и вилици – до клюки и скандали в работата.

Неомъжено момиче с мръсни съдове, спящо в мивката, ще отблъсне и изплаши всички мъже. Тя също може да бъде измъчвана от безсъние или неспокоен сън.

Фактът, че всичко по-горе има реална основа, се потвърждава от експерти по фън шуй, биоенергия и дори психолози. Не е за нищо, че на английски език има дума бъркотия, която може да се преведе като „разстройство“ и „неприятности“. Тези понятия са взаимосвързани.

Трябва също да се спомене, че отглеждането на специални “защитни” растения в жилище се счита за надеждно средство за защита от тъмни сили от древни времена . Те могат безопасно да бъдат приписани на обичайното домашно алое, скромно стоящо на перваза на прозореца ви.

Третата причина, обективна

Трябва да се отбележи, че има абсолютно рационални причини да не оставяте мръсни съдове за една нощ. Всъщност, освен злите сили, остатъците от храна в черупката привличат и насекоми. А също така служат като плодородна среда за размножаване на патогенни бактерии.

Това става особено актуално през лятото, когато поради високите температури скоростта на размножаване на микробите се увеличава многократно. Също така, не забравяйте, че е много по-лесно да изплаквате тигана или тенджерата вечер, без да чакате остатъците от храна да изсъхнат върху нея.

„Когато почиствате дома си, вие също почиствате живота си и дори миналото си “, казва основният принцип на рационалното почистване от японката Мари Кондо. „Където цари ред, там има и щастие“, отеква с него народната мъдрост.

И ако някои суеверия ни помагат да подредим нещата в кухнята и в живота, да станем малко по-щастливи и да избегнем неприятностите, то те не са толкова лоши. Желаем ви чистота и ред в кухнята, здраве, радост и добро настроение, скъпи читатели!

Източник: За жената

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.