Мръсните чинии в кухнята
Дата на публикуване: 18.11.2020
мръсните чинии

Мръсните чинии в кухнята не са най-риятното нещо. За пореден път, оплаквайки се от главоболие и безсъние, малко от нас вярват, че мръсните чинии, оставени за една нощ в кухнята, могат да бъдат причината.
Междувременно нашите предци приеха това много сериозно. И сред другите ритуали, предназначени да осигурят къщата и да привлекат късмет, те никога не са забравяли за чистотата на съдовете.
Решихме да разгледаме проблема и сега със сигурност знае защо все пак не трябва да оставяте мръсни чинии в мивката.
МРЪСНИ ЧИНИИ
Причина първа, суеверна
Нашите предци са вярвали, че духът му – брауни – живее във всяка къща. И направиха всичко възможно, за да не ядосат “собственика”. В края на краищата обиденото брауни ще си отмъсти.

Изгубени признаци за неговото недоволство са неща, които са загубени или намерени на напълно неочаквани места. Особено чаени лъжички и единични чорапи . Както и шумолене и въздишки, които се чуват през нощта.
Брауни се тревожи за нашето благополучие, затова се държи като строг родител. Повече от всичко друго той е наскърбен от кавги в къщата, мръсни чинии, оставени за една нощ, и ножове на масата.
Причина втора, езотерична
Ценителите на мистичните учения са твърдо убедени, че мръсните чинии, оставени вечер, привличат и подхранват негативизма, което обещава на уличниците много различни неприятности.

Съпрузите могат да се сблъскат с кавги и предателство. Мръсните халби обещават парични проблеми и провал на бизнеса. Черпак, оставен в тенджера за една нощ, обещава бедност. Много мръсни лъжици и вилици – до клюки и скандали в работата.

Неомъжено момиче с мръсни съдове, спящо в мивката, ще отблъсне и изплаши всички мъже. Тя също може да бъде измъчвана от безсъние или неспокоен сън.

Фактът, че всичко по-горе има реална основа, се потвърждава от експерти по фън шуй, биоенергия и дори психолози. Не е за нищо, че на английски език има дума бъркотия, която може да се преведе като „разстройство“ и „неприятности“. Тези понятия са взаимосвързани.

Трябва също да се спомене, че отглеждането на специални “защитни” растения в жилище се счита за надеждно средство за защита от тъмни сили от древни времена . Те могат безопасно да бъдат приписани на обичайното домашно алое, скромно стоящо на перваза на прозореца ви.

Третата причина, обективна

Трябва да се отбележи, че има абсолютно рационални причини да не оставяте мръсни съдове за една нощ. Всъщност, освен злите сили, остатъците от храна в черупката привличат и насекоми. А също така служат като плодородна среда за размножаване на патогенни бактерии.

Това става особено актуално през лятото, когато поради високите температури скоростта на размножаване на микробите се увеличава многократно. Също така, не забравяйте, че е много по-лесно да изплаквате тигана или тенджерата вечер, без да чакате остатъците от храна да изсъхнат върху нея.

„Когато почиствате дома си, вие също почиствате живота си и дори миналото си “, казва основният принцип на рационалното почистване от японката Мари Кондо. „Където цари ред, там има и щастие“, отеква с него народната мъдрост.

И ако някои суеверия ни помагат да подредим нещата в кухнята и в живота, да станем малко по-щастливи и да избегнем неприятностите, то те не са толкова лоши. Желаем ви чистота и ред в кухнята, здраве, радост и добро настроение, скъпи читатели!

Източник: За жената

Още новини
Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев безспорно е емблема на българската спортна гимнастика и един от най-успешните българи на олимпийски игри. С четири златни медала от световни първенства, европейска титла на халки и четири олимпийски медала Йовчев остави огромна следа в историята на този...

повече информация
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Advertisements
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бога. „Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Сьщо така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти“, сподели оrкровение Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.