Най-големият ви страх според зодията
Дата на публикуване: 14.08.2019
най-големият ви страх

Най-големият ви страх според зодията

Най-големият ви страх зависи много от астрологията. Всяко човешко същество, независимо от типа на нервната си дейност, се притеснява за нещо или се страхува от нещо… Оказва се, че има определена закономерност в това отношение, в зависимост от принадлежността на индивида към даден Зодиакален знак. Несъмнено, излишните притеснения, фобиите и необоснованите страхове могат да се окажат сериозна пречка не само в личностно (нестабилно семейство), но и в професионално отношение (нереализирани потенциални възможности).
Спрямо горния анализ, значително по-голяма част от читателите ще възкликнат „Това е точно така, това съм си Аз!“…
Тези, които не виждат огледалния си образ в по-долуизложеното, съвсем не е задължително да имат „изкривен“ мироглед; те може просто да са изключения, въплащаващи зодиакалната правда относно негативизма в психологическата им нагласа. Защото освен генетическата им обвързаност, странно как обвързана с рождената им дата, върху тяхното личностно оформяне слагат отпечатък средата, в която са израсли и възпитанието от родители си. Но нека да проследим какво е общото между индивидите съгласно зодиакалния им знак, като наблегнем изключително на техните постоянни притеснения и страхове.

Да започнем с Овена, известен с огромното си самочувствие и безгранична самоувереност. Овните не приемат критики и съвети, дори да са доброжелателни, давани от приятели, и изпитват постоянно недоверие, опасявайки се да не бъдат въвлечени в неконтролируеми от тях събития. Страхуват се да допуснат някой по-близо до себе си, който евентуално ще се опита да ги контролира, независимо дали това е бъдещия партньор, или близки познати. Затова в любовта търсят атрактивни, но слабоволеви личности, винаги имайки „едно на ум“, че могат и да не бъдат подходящи партньори.
Да преминем към Телците. Те са толкова подредени, че бягат като „дявол от тамян“ от всякакви екстремни ситуации или драстични промени, които възприемат като „хаос“, който не могат да овладеят. Затова се плашат да завързват приятелства с твърде емоционални индивиди, способни да се забавляват по всяко време и то по „меко казано“ странни за тях начини. На този принцип си търсят и партньора, който трябва да е уравновесена, спокойна натура, с чувство за ред в семейството. Природно интелигентни, „Телците“ вечно са притеснени, че не ще могат да променят нещата така, че да бъдат решително в тяхна полза.

Следващата зодия – Близнаците – е много интересна, защото индивидите, принадлежащи към нея, изпитват постоянно безпокойство да не бъдат налегнати от скука. Затова, когато нещо им се струва интересно да бъде проучено и изживяно, те внезапно, без да му мислят, обръщат добре подредения си живот в поредица от хаотични събития с непредвидими последствия. И после пак се връщат към реда и… скуката, от която се боят и атакуват с нова серия от импулсивни прояви.

Стигаме до Раците, които, още от бебета, проявяват страх, да не бъдат изоставени: от мама и татко, от роднини и приятели, от любимия партньор… Това се дължи на вродената им чувствителност. Затова за тях стабилността и обичта в семейството е от огромно значение… Не очаквайте изневери от страна на Раците, които отстъпват страхливо пред оформяща се нова емоционална връзка, опасявайки се (с право), че могат да се окажат изоставени завинаги от партньора си, губейки така ценната за тях закрила в подредената с толкова усилия семейна среда… Ракът се страхува, че ако се „поотпусне“, това би го сринало психически, независимо от развитието на новата емоционална връзка; затова просто я изоставя без особено съжаление.

Имат ли страховитите Лъвове страх от каквото и да е било? Оказва се, че имат! Да, те определено се страхуват, че могат да загубят одобрението, преклонението, уважението и обичта на околните, , за да бъдат силни, горди и… обожавани. В тази връзка, у някои Лъвове могат да възникнат пораждащи страх натрапчиви мисли, че някой техен недостатък (може и да е несъществен в действителност) би сринал обожанието и обичта към тях, считани за тяхно неотменимо привилегия.

Ето ги и енергичните Деви – достигащи осъзнато до абсолютен професионализъм с каквото и да се захванат. Да не бъде оценен по достойнство крайният резултат от съвършената работа, в която направо са се самораздали, е направо „кощунствено“ и мисълта, че това е възможно да се случи, предизвиква у тях серия от негативни чувства – раздразнение, недоверие и откровен страх… Защото желаят не само одобрението на околните, но и тяхната почит…

А ето ги и вечно стремящите към равновесие Везни. За тях самотата е неприемлива и те се страхуват от нея. Ето защо се стремят винаги обкръжени от много приятели, включително и такива, подбрани измежду колегите си. Мразят да си развалят приятелството, балансират чудесно интимните си отношения в и извън семейството, но винаги приоритет има партньора, когото избират старателно да бъде стабилен и проспериращ, защото това им дава увереността да постигат непреходни житейски успехи.

Скорпионите пък проявяват вечна склонност да обсебват своите приятели, включително и интимните такива. Не се притесняват особено, че тяхната „прилепчивост“ може да ги отблъсне трайно при определени обстоятелства. Изискват доверие от страна на приятелите си и ако усетят (или си въобразяват), че такова липсва, то ги обзема раздразнение. Това важи с особена сила в интимните им отношения – липсата на доверие от страна на партньора, изразяващо се в ревниви опити да им се наложи контрол върху поведението (къде ходят, с кого се срещат и защо), ги изкарва лесно от равновесие, така че дори да изпаднат в ярост, докато притеснението, и още повече страхът, че такова развитие е възможно, остават далеч на заден план… Защото Скорпионите са една наистина изключително свободолюбива зодия…

И сега нещо за Стрелците – те (с много малки изключения) се страхуват от еднообразието на живота в малките населени места; привличат ги големите градове, шумотевицата на тълпите, внезапно възникващите събития, приключенията… Страхуват се, че по някакви непредвидими причини, могат да се лишат от обкръжението на верни приятели и приятелки, с които да споделят и най-съкровените си тайни… Забързващият се все повече ритъм на живота им допада, уединението и тишината са неприемливи за тях до степен да ги депресират дълбоко… Страхуват се от трудни, неприятни разговори, отбягват ревниви партньори, особено такива с притъпено чувство за хумор и недостатъчна проявявана жизнерадостност. Често се плашат от въпроси от типа кое е най-големият ви страх или подобни.

Идва ред за анализ на рогатата зодия Козирог. По правило, това са природно надарени индивиди в определена област, които съзнават своя потенциал. Затова се страхуват да не го прахосват в глупости, но това е малко вероятно при техния силен прагматизъм. И все пак, понякога изпитват безпокойство, че въпреки всичките им усилия, поставените цели няма да бъдат постигнати… Ако при цялата им прагматична „закваска“ се окаже, че се провалят, то, колкото и да съжаляват, бързо се преориентират и продължават напред…

Водолеите са подчертано „групови играчи“ – и в работата и в забавлението, че и в семейството, където се стремят са в компанията на повече деца и често посещаващи ги роднини. Те определено се страхуват, че приобщаването им към даден „колектив“ ще е трудно, и че дори могат да бъдат изключени несправедливо от него… А така ще се лишат от одобрението и хвалбите на околните относно действията им в една или друга посока, които считат, по принцип, за безпогрешни. Парадоксално е, че Водолеите се притесняват, дори се боят, да остават сами даже за броени часове, тъй като това би направило неблагоприятно впечатление на околните… При такава ценностна система, когато одобрението на околните става „самоцел“, възможността да бъдат „подхлъзнати“ с неоправдани, ненужни хвалби може да изиграе лоша шега на Водолеите и да попречи на усилията им за успешна реализация в живота.

Достигаме до поредната, последна в списъка, зодия – Рибите. Те се характеризират с ярка индивидуалност и независим нрав, съчетано с свръхемоционалност, силна чувственост, както и склонност да се отдават на романтични изживявания. Освен това, те са силно проницателни, което качество не остава незабелязано от околните, но са по-стеснителни от останалите. Мразят като цяло действителността, която е твърде груба за изтънчената им натура и затова се стремят повечето време да са изолирани от околните. Но това провокира да изпадат в меланхолия, водеща до тревожност, която се изразява в страх от нещастие с близките им, както и страх от самата смърт… Е, уважаеми читатели, намирате ли гореизложените анализи на Зодиака за реалистични? Най-големият ви страх съвпада ли с написаното?

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.