Най-горделивите зодии
Дата на публикуване: 22.06.2020
най-горделивите

Най-горделивите зодии зодии са няколко. Представителите на всички зодиакални знаци могат да проявят гордост в условие на различен тип провокация. За най-горди се смятат хората, родени под знака Лъв.
Те са честолюбиви, с високо самомнение и обичат много комплиментите. Не търпят някой да разгласява публично нелицеприятни обстоятелства и факти около техния живот. Искат да градят имидж за себе си според предварително пълноценно и внимателно изготвен план.
Лъвовете се обиждат много лесно, ако се изкаже забележка за не добре свършена от тях работа – до такава степен, че подобен коментар биха го отнесли към безспорно най-лошото отношение, което са срещали. Обикновено техните идеи, начинания и работа трябва да бъдат приемани силно радушно и с висока оценка от околните.
Те държат и техните близки, роднини, деца да бъдат високо оценявани и поласкавани като най-успелите и най- добрите. Жените Лъв са изключително докачливи относно мнение на околните за техния външен вид. Те не могат да си представят, че може да има друга жена, която да ги засенчва с красота и умения. Същото важи и мъжете от тази зодия. Лъвовете не обичат да ги конкурират в нито един аспект от живота и изглеждат неимоверно суетни и взискателни.

Овенът е също много горделива зодия.
Овните не обичат да падат по гръб, да губят, да се разбере, че не са прави. Ако бъдат уличени в лъжа или липса на качества, се опитват всячески да намерят някакво оправдание за това, което да не се отнася до тях лично. Прехвърлят отговорността за грешките си на другите. При тях е трудно да се изкопчи „извинявай”, „съжалявам”, дори и по всичко да им личи, че съзнават какво са направили.
За Овните не е достатъчно да бъдат дружески поласкани, че блестят и са най-добрите, както това важи за Лъвовете – те искат да се изпълни без възражение техния проект или желание. Не могат да си представят, че друг може да се изяви като водач или да им направи менторски задълбочена критика с чувство за превъзходство.

Особено докачливи и ревниво бранещи себе си и своята чест са в семейни скандали. Те се опитват винаги да наложат своята правота и ако това се осуети по някаква причина, ще запомнят добре какво се е случило и не след дълго, при удобен повод, ще натякват. Това ги прави и доста злопаметни, но само до момента, в който биват признати за прави. След това напомнянията и критиката по другите намаляват.

Лъвовете биха приели по-голяма критика и незачитане в тесния си семеен кръг, отколкото публично, докато Овните са точно обратният пример. На тях им харесва по-скоро зачитането им у дома и сред най-близките, отколкото да си наложат собственото его в службата във всеки момент- там могат да проявят известна отстъпчивост, достатъчно е да не бъде застрашен статутът им на открояващи се водачи.

Скорпионът може да прояви също голяма гордост, когато забележи, че честта му е накърнена или подиграна.

Той може да приема леки критики, за което му помага все пак аналитичният ум и развита висока интелигентност, но търпението му си има тънък и лесно преодолим предел. Когато забележи, че е мамен и шантажиран, тогава толерантността му мигом изчезва и се заменя от готовност за отмъщение и саморазправа.

Тогава може да обиди противника си с подценяване на неговия труд, личностно значение и др. Така той изглежда високомерен, саркастичен и жлъчен, но това е само отклик на провокация, която не е била премерена и която по същество не е била напълно основателна. Скорпионът може да брани на всяка цена семейната си чест и име, както и да прояви честолюбие по отношение на народностната си принадлежност.

Той, както и Ракът, най-често биха се обидили при лошо отношение към тях, което се базира на етническа принадлежност.

Раците биха се обидили много по-силно, ако се накърни доброто име на тяхното семейство. И двата водни знака трудно приемат ниската оценка, която техните близки биха изразили за всеотдайността и посветеността им към дома и семейството.

Източник: Съновник

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.