Най-горделивите зодии
Дата на публикуване: 22.06.2020
най-горделивите

Най-горделивите зодии зодии са няколко. Представителите на всички зодиакални знаци могат да проявят гордост в условие на различен тип провокация. За най-горди се смятат хората, родени под знака Лъв.
Те са честолюбиви, с високо самомнение и обичат много комплиментите. Не търпят някой да разгласява публично нелицеприятни обстоятелства и факти около техния живот. Искат да градят имидж за себе си според предварително пълноценно и внимателно изготвен план.
Лъвовете се обиждат много лесно, ако се изкаже забележка за не добре свършена от тях работа – до такава степен, че подобен коментар биха го отнесли към безспорно най-лошото отношение, което са срещали. Обикновено техните идеи, начинания и работа трябва да бъдат приемани силно радушно и с висока оценка от околните.
Те държат и техните близки, роднини, деца да бъдат високо оценявани и поласкавани като най-успелите и най- добрите. Жените Лъв са изключително докачливи относно мнение на околните за техния външен вид. Те не могат да си представят, че може да има друга жена, която да ги засенчва с красота и умения. Същото важи и мъжете от тази зодия. Лъвовете не обичат да ги конкурират в нито един аспект от живота и изглеждат неимоверно суетни и взискателни.

Овенът е също много горделива зодия.
Овните не обичат да падат по гръб, да губят, да се разбере, че не са прави. Ако бъдат уличени в лъжа или липса на качества, се опитват всячески да намерят някакво оправдание за това, което да не се отнася до тях лично. Прехвърлят отговорността за грешките си на другите. При тях е трудно да се изкопчи „извинявай”, „съжалявам”, дори и по всичко да им личи, че съзнават какво са направили.
За Овните не е достатъчно да бъдат дружески поласкани, че блестят и са най-добрите, както това важи за Лъвовете – те искат да се изпълни без възражение техния проект или желание. Не могат да си представят, че друг може да се изяви като водач или да им направи менторски задълбочена критика с чувство за превъзходство.

Особено докачливи и ревниво бранещи себе си и своята чест са в семейни скандали. Те се опитват винаги да наложат своята правота и ако това се осуети по някаква причина, ще запомнят добре какво се е случило и не след дълго, при удобен повод, ще натякват. Това ги прави и доста злопаметни, но само до момента, в който биват признати за прави. След това напомнянията и критиката по другите намаляват.

Лъвовете биха приели по-голяма критика и незачитане в тесния си семеен кръг, отколкото публично, докато Овните са точно обратният пример. На тях им харесва по-скоро зачитането им у дома и сред най-близките, отколкото да си наложат собственото его в службата във всеки момент- там могат да проявят известна отстъпчивост, достатъчно е да не бъде застрашен статутът им на открояващи се водачи.

Скорпионът може да прояви също голяма гордост, когато забележи, че честта му е накърнена или подиграна.

Той може да приема леки критики, за което му помага все пак аналитичният ум и развита висока интелигентност, но търпението му си има тънък и лесно преодолим предел. Когато забележи, че е мамен и шантажиран, тогава толерантността му мигом изчезва и се заменя от готовност за отмъщение и саморазправа.

Тогава може да обиди противника си с подценяване на неговия труд, личностно значение и др. Така той изглежда високомерен, саркастичен и жлъчен, но това е само отклик на провокация, която не е била премерена и която по същество не е била напълно основателна. Скорпионът може да брани на всяка цена семейната си чест и име, както и да прояви честолюбие по отношение на народностната си принадлежност.

Той, както и Ракът, най-често биха се обидили при лошо отношение към тях, което се базира на етническа принадлежност.

Раците биха се обидили много по-силно, ако се накърни доброто име на тяхното семейство. И двата водни знака трудно приемат ниската оценка, която техните близки биха изразили за всеотдайността и посветеността им към дома и семейството.

Източник: Съновник

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да се доверите се на здравият си разум и да внимавате с думите си, за да избегнете проблемите и финансовите загуби. Моментът също е подходящ да се посветите на разрешаването на финансови въпроси и да се...

повече информация
Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да се учите от грешките си и да гледате уверено напред. Бъдете толерантни към чуждото мнение. Гледайте с оптимизъм на бъдещето, звездите показват, че нещата се подреждат и без вашата намеса. Бъде...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022 предвещава ден, в който е добре да свършите неотложното до обяд. Бъдете по-дипломатични и тактични. Не пропускайте да отделите време, което да посветите само на себе си, ако имате нужда от това. Близките ще Ви зарадват с мил жест. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022 ви вещае ден, в който настроението ви ще бъде повишено. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка подробност. Ако е възможно, заемете наблюдателна...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.