Най-лесно смилаемите храни
Дата на публикуване: 22.05.2020
най-лесно смилаемите

Най-лесно смилаемите храни

Най-лесно смилаемите храни са няколко. Те подобряват функцията на стомаха. Храносмилателната функция е от изключителна важност за човешкия организъм. Тя е тази, която, до голяма степен, определя нашето тегло. Също така, тя е и пряко отражение на нашия метаболизъм. Ако имаме проблем с което и да е от двете, най-вероятно сме склонни към затлъстяване и премахването на излишните килограми. Най-вероятно цял живот ще ни се налага да приемаме храни, които са по-лесни за смилане от стомаха.
Нутрицистиката, разбира се, е напреднала до такава степен, че да предложи на потребителите и алтернативен подход. Те винаги могат да се обърнат към някое натурално средство за успокояване на апетита и подхранване на тялото. Такова са и филмираните капсули с 3-степенно действие РедуСлим. Съставът им включва екстракт от кофеин анхидрос, зелен чай, черен пипер и хром.

Човешкият организъм е сложна система от взаимнозависими органи. Затова и много хора развиват различни форми на алергии или противопоказания към приема на определени хранителни продукти с течение на годините. Такъв е, например, синдромът на раздразненото черво. Различните форми на гастрит и язва също могат да се получат в резултат на спазването на неправилна диета или хранителен режим. Черният дроб също играе жизненоважна роля в смилането на различните видове храни. Той отговаря за нашата правилна детоксикация и пречистване от шлаките. Когато започне да работи не както трябва, също можем да страдаме от най-различни видове смущения в цялостното функциониране на тялото.
Но как да оптимизираме дейността на стомаха и черния дроб? Има ли естествени методи за по-леко храносмилане и по-бърз метаболизъм? Разбира се! Основните от тях включват придържането към природосъобразна диета и редовното извършване на упражнения.

По-долу ще опишем някои от храните, които работят за по-доброто храносмилане.
Храносмилателната система се състои от стомашно-чревния тракт, черния дроб, панкреаса и жлъчния мехур. Първият представлява поредица от кухи органи, съединени в дълга, усукваща се тръба от устата до другия изход на тялото. Кухите органи, които го съставляват, са устата, хранопровода, стомаха, тънките черва, дебелото черво и ануса. Черният дроб, панкреасът и жлъчният мехур са твърдите органи на храносмилателната система.

Тялото се нуждае от редица хранителни вещества, включително фибри, протеини и мазнини. Някои от тях, обаче, могат да бъдат трудно усвоими и прекомерно тежки за храносмилане. Затова и мнозина избират да прилагат някое от многото натурални средства за успокояване на апетита и забързване на метаболитната дейност.

Симптомите на храносмилателни проблеми включват:

Kиселинен рефлукс;
Подуване на корема;
Болка в стомаха;
Повръщане и диария;
Колики;

Те могат да бъдат резултат от:

Синдром на раздразненото черво;
Бременност;
Прекомерно бързо хранене;
Прием на определени лекарства:
Стомашно-чревна операция;

А следните храни са известни като благоприятни за доброто храносмилане:

Оризът – питателен и полезен за храносмилането

Оризът е добър източник на енергия и протеини, но не всичките му разновидности се усвояват лесно. Този с високо съдържание на фибри, като кафявия ориз, може да допринесе за увеличаването на храносмилателните проблеми, включително диария, подуване на корема и газове. Онези, които не натоварват храносмилателната система, са белият, черният и червеният ориз. Те са по-добрият избор. Обогатен бял ориз включва добавени витамини и минерали, които повишават хранителната му стойност.

Пилешкото и рибата – богати на Омега-3 и лесни за усвояване от стомаха

Основните ястия с пилешко, пуешко и риба са бързо усвоими от стомаха и черния дроб. Говеждото, свинското и смляното месо са други добри предложения. Вегетарианците могат да опитат да включат яйца, кремообразни орехови масла или тофу, за да получат нужното им дневно количество протеини.Начинът на приготвяне на месо също може да повлияе на това, колко лесно се храносмила. Вместо да го пържите, опитайте да печете на скара, да го сготвите на пара или да го сварите.

Бъдете вталени и стройни с правилната диета!

Всеки човек е загрижен за фигурата си. Ако не сме, то рискуваме да страдаме от много хронични заболявания наведнъж. Затлъстяването е сериозен проблем, не само по отношение на добрата естетическа визия, но и що се касае за общото добруване на организма. Не подценявайте риска от излишните килограми.

Източник: С кафето

Още новини
Есенна салата

Есенна салата

Есенна салата ще ви даде нови сили и здраве. Предлагаме ви много лесна и бърза рецепта, която е с доказани ползи за организма през този прекрасен, но и предзимен сезон. С нея освен, че ще подсилите имунитета си ще се заредите с голямо количество от безценни витамини....

повече информация
Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки - всички в семейството ни ги обичат, а се правят лесно. Всички обичаме сиренки. Няма нищо по-хубаво от тази вкусотийка за закуска, преди да бъдем погълнати от ежедневните задачи. Сиренките не се приготвят сложно, напротив, и точно това е...

повече информация
Българка обърка самолета

Българка обърка самолета

Българка обърка самолета. 30-годишна българка, която трябвало да лети от Лондон с билет до Валенсия, се качила в британската столица в погрешен самолет и се озовала в Киев. За грандиозната грешка разказа на стената си във фейсбук злополучната пътничка, която се тагна...

повече информация
Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот се дължи на родната ми майка. Доскоро всичко в живота ми беше наред. Завърших училище с отличие, след което успях да завърша престижен университет, а после се устроих и на добра работа. Няколко години по-късно срещнах жената, която днес е моя...

повече информация
Advertisements
Дълголетието е възможно

Дълголетието е възможно

Дълголетието зависи от няколко признака - точно 5 на брой. Не сте ли се питали колко време ще сте на тази земя и колко дълго ще живеете? Учени направиха редица от експерименти, за да стигнат до тези отговори. Според изследователите има 5 основни признака, в живота на...

повече информация
Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака са няколко. Казват, че само с един поглед може да се предаде любов, омраза, радост, негодувание, възхищение и завист. Не случайно много хора са на мнение, че очите говорят повече от множество думи. Астролозите са убедени, че някои от...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.