Най-отвратителните градове в света
Дата на публикуване: 12.06.2020
най-отвратителните градове

Най-отвратителните градове в света

Най-отвратителните градове в света са два според блогърка, която обича да пътешества. Има градове, които не оставят хубави спомени у нас, независимо от очакванията ни. Чакали сме тези пътешествия с дни, но когато най-накрая се озовем там, разбираме, че мечтите ни са излъгани.
Такива градове често са на първите места в списъка на пътешествениците, много хора описват прекрасни преживявания от там, но личните усещания от тях са нещо съвсем друго. Точно за това говори блогърката Олга Стасева, която описва преживяванията си в интернет.
Тя разказва за два града в Европа, които не би посетила отново.
Неотдавна се замислих за това кои градове, в които някога съм била, са предизвикали най-негативни усещания в мен. Спомням си за два такива и не зная кой от тях ме е отвратил повече.

Единият от тях е Варшава. Оттам имам неприятни, лични спомени. И някак си в съзнанието ми този град е останал в мен като мрачен и подтискащ.
Самото му име – Варшава е свързано с нещо тревожно, натягащо. И така го усетих аз самата. През целия град се забелязват някогашните граници на еврейското гето.
Новият град не преминава плавно в стария, рязко се отличава от другите райони.
Така архитектурата е сталинистка, която се надвишава над всички останали и създава усещането за нещо наистина подтискащо. Това можеш да го осъзнаеш още с пристигането си на централната гара, около която се забелязва боклук от близкия Макдоналдс.
Другият подобен град е Дрезден. По случайност, също като Варшава, той също е достроен след войната. Само и крачка да направите страни и сякаш сте попаднали в мрачното минало.

Там се лутах, опитвайки се да намеря кафене, където могат да ме разберат на съвсем нормален, английски език. Бях в самия център на града. Появи се някакъв си фамилиарен сервитьор, който ме прегърна и потупа по рамото. Да, в Германия!
И накрая, когато поисках да се разходя покрай крайбрежната алея, се оказа, че има ремонт на канализацията и се натъкнах на отвратителна гледка. Някак си не успях да приема този град.

Източник: Почивка – БЛИЦ

Още новини
Есенна салата

Есенна салата

Есенна салата ще ви даде нови сили и здраве. Предлагаме ви много лесна и бърза рецепта, която е с доказани ползи за организма през този прекрасен, но и предзимен сезон. С нея освен, че ще подсилите имунитета си ще се заредите с голямо количество от безценни витамини....

повече информация
Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки - всички в семейството ни ги обичат, а се правят лесно. Всички обичаме сиренки. Няма нищо по-хубаво от тази вкусотийка за закуска, преди да бъдем погълнати от ежедневните задачи. Сиренките не се приготвят сложно, напротив, и точно това е...

повече информация
Българка обърка самолета

Българка обърка самолета

Българка обърка самолета. 30-годишна българка, която трябвало да лети от Лондон с билет до Валенсия, се качила в британската столица в погрешен самолет и се озовала в Киев. За грандиозната грешка разказа на стената си във фейсбук злополучната пътничка, която се тагна...

повече информация
Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот се дължи на родната ми майка. Доскоро всичко в живота ми беше наред. Завърших училище с отличие, след което успях да завърша престижен университет, а после се устроих и на добра работа. Няколко години по-късно срещнах жената, която днес е моя...

повече информация
Advertisements
Дълголетието е възможно

Дълголетието е възможно

Дълголетието зависи от няколко признака - точно 5 на брой. Не сте ли се питали колко време ще сте на тази земя и колко дълго ще живеете? Учени направиха редица от експерименти, за да стигнат до тези отговори. Според изследователите има 5 основни признака, в живота на...

повече информация
Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака са няколко. Казват, че само с един поглед може да се предаде любов, омраза, радост, негодувание, възхищение и завист. Не случайно много хора са на мнение, че очите говорят повече от множество думи. Астролозите са убедени, че някои от...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.