Най-отвратителните градове в света
Дата на публикуване: 12.06.2020
най-отвратителните градове

Най-отвратителните градове в света

Най-отвратителните градове в света са два според блогърка, която обича да пътешества. Има градове, които не оставят хубави спомени у нас, независимо от очакванията ни. Чакали сме тези пътешествия с дни, но когато най-накрая се озовем там, разбираме, че мечтите ни са излъгани.
Такива градове често са на първите места в списъка на пътешествениците, много хора описват прекрасни преживявания от там, но личните усещания от тях са нещо съвсем друго. Точно за това говори блогърката Олга Стасева, която описва преживяванията си в интернет.
Тя разказва за два града в Европа, които не би посетила отново.
Неотдавна се замислих за това кои градове, в които някога съм била, са предизвикали най-негативни усещания в мен. Спомням си за два такива и не зная кой от тях ме е отвратил повече.

Единият от тях е Варшава. Оттам имам неприятни, лични спомени. И някак си в съзнанието ми този град е останал в мен като мрачен и подтискащ.
Самото му име – Варшава е свързано с нещо тревожно, натягащо. И така го усетих аз самата. През целия град се забелязват някогашните граници на еврейското гето.
Новият град не преминава плавно в стария, рязко се отличава от другите райони.
Така архитектурата е сталинистка, която се надвишава над всички останали и създава усещането за нещо наистина подтискащо. Това можеш да го осъзнаеш още с пристигането си на централната гара, около която се забелязва боклук от близкия Макдоналдс.
Другият подобен град е Дрезден. По случайност, също като Варшава, той също е достроен след войната. Само и крачка да направите страни и сякаш сте попаднали в мрачното минало.

Там се лутах, опитвайки се да намеря кафене, където могат да ме разберат на съвсем нормален, английски език. Бях в самия център на града. Появи се някакъв си фамилиарен сервитьор, който ме прегърна и потупа по рамото. Да, в Германия!
И накрая, когато поисках да се разходя покрай крайбрежната алея, се оказа, че има ремонт на канализацията и се натъкнах на отвратителна гледка. Някак си не успях да приема този град.

Източник: Почивка – БЛИЦ

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.