Най-отвратителните градове в света
Дата на публикуване: 12.06.2020
най-отвратителните градове

Най-отвратителните градове в света

Най-отвратителните градове в света са два според блогърка, която обича да пътешества. Има градове, които не оставят хубави спомени у нас, независимо от очакванията ни. Чакали сме тези пътешествия с дни, но когато най-накрая се озовем там, разбираме, че мечтите ни са излъгани.
Такива градове често са на първите места в списъка на пътешествениците, много хора описват прекрасни преживявания от там, но личните усещания от тях са нещо съвсем друго. Точно за това говори блогърката Олга Стасева, която описва преживяванията си в интернет.
Тя разказва за два града в Европа, които не би посетила отново.
Неотдавна се замислих за това кои градове, в които някога съм била, са предизвикали най-негативни усещания в мен. Спомням си за два такива и не зная кой от тях ме е отвратил повече.

Единият от тях е Варшава. Оттам имам неприятни, лични спомени. И някак си в съзнанието ми този град е останал в мен като мрачен и подтискащ.
Самото му име – Варшава е свързано с нещо тревожно, натягащо. И така го усетих аз самата. През целия град се забелязват някогашните граници на еврейското гето.
Новият град не преминава плавно в стария, рязко се отличава от другите райони.
Така архитектурата е сталинистка, която се надвишава над всички останали и създава усещането за нещо наистина подтискащо. Това можеш да го осъзнаеш още с пристигането си на централната гара, около която се забелязва боклук от близкия Макдоналдс.
Другият подобен град е Дрезден. По случайност, също като Варшава, той също е достроен след войната. Само и крачка да направите страни и сякаш сте попаднали в мрачното минало.

Там се лутах, опитвайки се да намеря кафене, където могат да ме разберат на съвсем нормален, английски език. Бях в самия център на града. Появи се някакъв си фамилиарен сервитьор, който ме прегърна и потупа по рамото. Да, в Германия!
И накрая, когато поисках да се разходя покрай крайбрежната алея, се оказа, че има ремонт на канализацията и се натъкнах на отвратителна гледка. Някак си не успях да приема този град.

Източник: Почивка – БЛИЦ

Още новини
Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е популярен заместител на оцета в зеленчукови и месни ястия. Съгласете се, ароматният пресен дресинг с приятна киселинност е много по-здравословен и по-естествен. И по-пикантното трио - сол, черен пипер и лимон - са чести съставки в салати, ястия и...

повече информация
Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата, но повече няма да го правя. Преди да оставя сина си за 4 дни свекървата, написах инструкции за правилото отглеждане 4 листа формат А4. За да ме разбере, имаше раздели за хранене, разходки, игри, облекло, хигиена и, разбира се, за сън. В...

повече информация
Гала е търсена жена

Гала е търсена жена

Гала е търсена жена. Чаровната водеща от доста време се подвизава в ефира на Нова тв и една от любимките на зрителите. Всяка година се появяват слухове, че предаването „На кафе” ще бъде свалено от екран или че ще има нова водеща, но блондинката сякаш е бетонирала...

повече информация
4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат мъжете и ги подлудяват. Какви жени привличат мъжкото внимание? Колкото и допирни точки да има между господата, толкова това зависи и от индивидуалните нужди на мъжа. За някои е важно жената да умее да готви добре, други търсят идеалната...

повече информация
Advertisements
Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии в зодиака - сега ще видите дали вашата е в списъка. Има зодии, които са талантливи в почти всичко, с което се захванат. Винаги им се случват необичайни събития, които им помагат при решаване на важни житейски проблеми. Техният свят е...

повече информация
Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет е една от най-загадъчните и пълна с аномалии планина. Едва сега някои учени излизат с твърдения, че това всъщност пирамида и няма никакво обяснение за това как е възникнала тя. Очертанията й са разположени така, че тя да е обърната точно към...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.