Не дръжте тези неща под леглото
Дата на публикуване: 04.05.2020
не дръжте

Не дръжте тези неща под леглото

Не дръжте тези 9 предмета под леглото или спалнята си. Мястото под леглото се ползва от повечето хора за складиране на различни неща. Понякога обаче организацията ни не е особено добра и това води до непрактични изпълнения. Затова и днес ви представяме кои са онези неща, които е добре да не държим под леглото си. Въпреки че използването на пространството под леглото често е практично, има някои неща, които просто не трябва да се съхраняват там, предават от rozali.com. Ето няколко от тях:
1. Предмети, които са твърде тежки
Не само ще избегнете вдигането на супер тежки предмети от пода на спалнята си, но и ще спасите пода от надраскване при изваждането и прибирането на кутиите под леглото.

2. Кутии за съхранение без колела
Ако кутиите за съхранение нямат колелца, те ще надраскат голия под, когато биват изваждани. Ако не можете да монтирате колела, за да предотвратите пода от надраскване, можете да поставите самозалепващи гумени или филцови подложки на ъглите на кутията.
3. Дрехи, които не са в запечатан контейнер
Ако искате да съхранявате дрехи и спално бельо, под леглото си, винаги ги поставяйте в кутии за съхранение. (Потърсете дълги, ниски, пластмасови кутии, които се отварят отгоре или от двете страни). Така ще елиминирате възможността от натрупване на прах върху дрехите ви извън сезон!
4. Обемни пуловери и якета
Освен ако не са във вакуумно затворени пликове, зимните дрехи вероятно ще заемат твърде много място под леглото ви. Ето защо обмислете варианта за съхраняването им в в част от гардероба, която не използвате толкова често, далеч от дрехите, които са ви необходими ежедневно.

5. Празни куфари
Куфарите принадлежат в мазето или помещенията за съхранение извън спалнята, освен ако не ги използвате като кутии за съхранение.

6. Предмети, които използвате често
Защо да съхранявате обувки или дрехи, които използвате често под леглото, ако ще се налага да се навеждате, за да ги изваждате постоянно? Ако това не е единствената ви възможност за съхранение, помислете за вариант да съхранявате по-често използвани вещи (неща, които влизат в употреба поне веднъж седмично) в свободен гардероб или скрин.

7. Всичко, за което ще забравите
Съхранението под леглото е чудесно за предмети като празнична украса и сезонни дрехи, които ще са ви от полза поне няколко пъти в годината. Не позволявайте, обаче това пространство да се превърне в още една черна дупка за съхранение! Ако нещата, които съхранявате под леглото няма да ви служат често, то ще има по-малка вероятност редовно да се сещате да ги изважадате и чистите, което може да доведе до натрупване на ненужни вещи там.

8. Допълнително спално бельо (или всичко, което ще ви трябва късно през нощта)
Този довод може да ви изглежда странен, но ако живеете в апартамент (или ако стаята ви е над нечия друга), може да искате да избегнете плъзгане на потенциално скърцаща кутия за съхранение късно през нощта.

9. Носталгични предмети (според принципите на Фън Шуй)
Ако се притеснявате от отрицателна енергия в стаята си, ще е добре да избягвате съхраняването сантиментални вещи като документи, снимки, сувенири под леглото. Според принципите на Фън Шуй, тези елементи ще внесат негативна енергия в помещението и ще пречат на съня ви.

Източник: Всяка жена

Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да се доверите се на здравият си разум и да внимавате с думите си, за да избегнете проблемите и финансовите загуби. Моментът също е подходящ да се посветите на разрешаването на финансови въпроси и да се...

повече информация
Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да се учите от грешките си и да гледате уверено напред. Бъдете толерантни към чуждото мнение. Гледайте с оптимизъм на бъдещето, звездите показват, че нещата се подреждат и без вашата намеса. Бъде...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022 предвещава ден, в който е добре да свършите неотложното до обяд. Бъдете по-дипломатични и тактични. Не пропускайте да отделите време, което да посветите само на себе си, ако имате нужда от това. Близките ще Ви зарадват с мил жест. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022 ви вещае ден, в който настроението ви ще бъде повишено. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка подробност. Ако е възможно, заемете наблюдателна...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.