Не дръжте тези неща под леглото
Дата на публикуване: 04.05.2020
не дръжте

Не дръжте тези неща под леглото

Не дръжте тези 9 предмета под леглото или спалнята си. Мястото под леглото се ползва от повечето хора за складиране на различни неща. Понякога обаче организацията ни не е особено добра и това води до непрактични изпълнения. Затова и днес ви представяме кои са онези неща, които е добре да не държим под леглото си. Въпреки че използването на пространството под леглото често е практично, има някои неща, които просто не трябва да се съхраняват там, предават от rozali.com. Ето няколко от тях:
1. Предмети, които са твърде тежки
Не само ще избегнете вдигането на супер тежки предмети от пода на спалнята си, но и ще спасите пода от надраскване при изваждането и прибирането на кутиите под леглото.

2. Кутии за съхранение без колела
Ако кутиите за съхранение нямат колелца, те ще надраскат голия под, когато биват изваждани. Ако не можете да монтирате колела, за да предотвратите пода от надраскване, можете да поставите самозалепващи гумени или филцови подложки на ъглите на кутията.
3. Дрехи, които не са в запечатан контейнер
Ако искате да съхранявате дрехи и спално бельо, под леглото си, винаги ги поставяйте в кутии за съхранение. (Потърсете дълги, ниски, пластмасови кутии, които се отварят отгоре или от двете страни). Така ще елиминирате възможността от натрупване на прах върху дрехите ви извън сезон!
4. Обемни пуловери и якета
Освен ако не са във вакуумно затворени пликове, зимните дрехи вероятно ще заемат твърде много място под леглото ви. Ето защо обмислете варианта за съхраняването им в в част от гардероба, която не използвате толкова често, далеч от дрехите, които са ви необходими ежедневно.

5. Празни куфари
Куфарите принадлежат в мазето или помещенията за съхранение извън спалнята, освен ако не ги използвате като кутии за съхранение.

6. Предмети, които използвате често
Защо да съхранявате обувки или дрехи, които използвате често под леглото, ако ще се налага да се навеждате, за да ги изваждате постоянно? Ако това не е единствената ви възможност за съхранение, помислете за вариант да съхранявате по-често използвани вещи (неща, които влизат в употреба поне веднъж седмично) в свободен гардероб или скрин.

7. Всичко, за което ще забравите
Съхранението под леглото е чудесно за предмети като празнична украса и сезонни дрехи, които ще са ви от полза поне няколко пъти в годината. Не позволявайте, обаче това пространство да се превърне в още една черна дупка за съхранение! Ако нещата, които съхранявате под леглото няма да ви служат често, то ще има по-малка вероятност редовно да се сещате да ги изважадате и чистите, което може да доведе до натрупване на ненужни вещи там.

8. Допълнително спално бельо (или всичко, което ще ви трябва късно през нощта)
Този довод може да ви изглежда странен, но ако живеете в апартамент (или ако стаята ви е над нечия друга), може да искате да избегнете плъзгане на потенциално скърцаща кутия за съхранение късно през нощта.

9. Носталгични предмети (според принципите на Фън Шуй)
Ако се притеснявате от отрицателна енергия в стаята си, ще е добре да избягвате съхраняването сантиментални вещи като документи, снимки, сувенири под леглото. Според принципите на Фън Шуй, тези елементи ще внесат негативна енергия в помещението и ще пречат на съня ви.

Източник: Всяка жена

Още новини
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна, наричана руската Ванга, не е между живите от 2015 г., но продължава да буди страхопочитание у всички привърженици на паранормалното. Пророчествата и съветите, които е изрекла приживе, са придобили световна слава и значение. Наскоро в интернет...

повече информация
Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии са 5 на брой. Забелязали ли сте, че има хора, които просто никога не са навреме? Вижте кои са 5-те зодии, които винаги закъсняват, защо това се случва и как реагират, ако им направите забележка. Започваме от зодия Овен. Овенът е винаги зает. Ако...

повече информация
Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари ще зарадват няколко зодиакални знаци. Всеки човек иска да стане по-богат и успешен. Може би и затова не спираме да се надяваме, че Звездите ще бъдат благосклонни към нас и ще ни дадат повече финансов късмет. През първия есенен месец енергията на Меркурий,...

повече информация
Advertisements
Къща на село е мечта

Къща на село е мечта

Къща на село е новата мода за хората, които искат спокойствие и ниски цени. Когато парите за жилище в града не достигат, много млади двойки с деца преоткриват българското село. Обикновено се ориентират към най-близкото до тях, купуват евтино стари къщи и бързо се...

повече информация
Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021 ви вещае ден, в който някои зодии не трябва да пренасят своите недоволства и душевни терзания. Бъдете конкретни и не бъдете твърде емоционални, нещата не винаги са лични или поне не толкова, колкото Ви изглеждат. Започваме от зодия...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.