Не дръжте тези неща под леглото
Дата на публикуване: 04.05.2020
не дръжте

Не дръжте тези неща под леглото

Не дръжте тези 9 предмета под леглото или спалнята си. Мястото под леглото се ползва от повечето хора за складиране на различни неща. Понякога обаче организацията ни не е особено добра и това води до непрактични изпълнения. Затова и днес ви представяме кои са онези неща, които е добре да не държим под леглото си. Въпреки че използването на пространството под леглото често е практично, има някои неща, които просто не трябва да се съхраняват там, предават от rozali.com. Ето няколко от тях:
1. Предмети, които са твърде тежки
Не само ще избегнете вдигането на супер тежки предмети от пода на спалнята си, но и ще спасите пода от надраскване при изваждането и прибирането на кутиите под леглото.

2. Кутии за съхранение без колела
Ако кутиите за съхранение нямат колелца, те ще надраскат голия под, когато биват изваждани. Ако не можете да монтирате колела, за да предотвратите пода от надраскване, можете да поставите самозалепващи гумени или филцови подложки на ъглите на кутията.
3. Дрехи, които не са в запечатан контейнер
Ако искате да съхранявате дрехи и спално бельо, под леглото си, винаги ги поставяйте в кутии за съхранение. (Потърсете дълги, ниски, пластмасови кутии, които се отварят отгоре или от двете страни). Така ще елиминирате възможността от натрупване на прах върху дрехите ви извън сезон!
4. Обемни пуловери и якета
Освен ако не са във вакуумно затворени пликове, зимните дрехи вероятно ще заемат твърде много място под леглото ви. Ето защо обмислете варианта за съхраняването им в в част от гардероба, която не използвате толкова често, далеч от дрехите, които са ви необходими ежедневно.

5. Празни куфари
Куфарите принадлежат в мазето или помещенията за съхранение извън спалнята, освен ако не ги използвате като кутии за съхранение.

6. Предмети, които използвате често
Защо да съхранявате обувки или дрехи, които използвате често под леглото, ако ще се налага да се навеждате, за да ги изваждате постоянно? Ако това не е единствената ви възможност за съхранение, помислете за вариант да съхранявате по-често използвани вещи (неща, които влизат в употреба поне веднъж седмично) в свободен гардероб или скрин.

7. Всичко, за което ще забравите
Съхранението под леглото е чудесно за предмети като празнична украса и сезонни дрехи, които ще са ви от полза поне няколко пъти в годината. Не позволявайте, обаче това пространство да се превърне в още една черна дупка за съхранение! Ако нещата, които съхранявате под леглото няма да ви служат често, то ще има по-малка вероятност редовно да се сещате да ги изважадате и чистите, което може да доведе до натрупване на ненужни вещи там.

8. Допълнително спално бельо (или всичко, което ще ви трябва късно през нощта)
Този довод може да ви изглежда странен, но ако живеете в апартамент (или ако стаята ви е над нечия друга), може да искате да избегнете плъзгане на потенциално скърцаща кутия за съхранение късно през нощта.

9. Носталгични предмети (според принципите на Фън Шуй)
Ако се притеснявате от отрицателна енергия в стаята си, ще е добре да избягвате съхраняването сантиментални вещи като документи, снимки, сувенири под леглото. Според принципите на Фън Шуй, тези елементи ще внесат негативна енергия в помещението и ще пречат на съня ви.

Източник: Всяка жена

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.