Не дръжте в банята тези 6 неща
Дата на публикуване: 15.11.2019
не дръжте в банята

Не дръжте в банята тези 6 неща

Не дръжте в банята тези 6 неща, за да бъдете здрави. Имате ли проблем със завесата в банята, която често мухлясва? Заради влагата, тя трябва да се пере или сменя по-често. Помислете тогава какво става с кърпите и другите пособия, които държите в това помещение. Ако нямате добра вентилация, вратата трябва да се отваря след всяко ползване на душа. Но дали само това е достатъчно, за да не се образува мухъл и да няма среда за развитие на вредни бактерии?
Списък от някои неща, които е по-добре да не държите в банята, ако искате да сте по-здрави:
1. Бижута
Жените обикновено имат навика да свалят бижутата си непосредствено преди къпане и да ги оставят някъде из банята.

Дори и да са по-далеч от душа, вероятността да се окислят и да се повреди повърхността им, е голяма. Това важи особено за имитационната бижутерия, която не бива да се мокри. Влажността в помещението може да доведе до оцветяване на кожата след като ги използвате отново.
Бижутата трябва да се съхраняват на сухо и хладно място, а банята определено не отговаря на тези критерии.
2. Хапчета
Много хора ги оставят в банята, точно до четките за зъби, за да са на нивото на очите им. Така когато отидат в банята, за да си мият зъбите преди лягане, ще се сетят да си изпият и хапчетата. Добро хрумване, но погрешно, защото влагата ще съсипе медикаментите и те няма да ви донесат ефекта, за който са създадени.

Вместо в банята, дръжте хапчетата си на стайна температура или в хладилника, ако изрично пише това на листовката. Те не бива да бъдат изложени на пряка слънчева светлина.

3. Грим

Понякога огледалото в банята и осветлението около него е по-удобно за гримиране. Много жени разполагат и със специално увеличително огледало, монтирано в помещението. Важно е да уточним, че несесерът с гримовете обаче не бива да се държи вътре, защото влагата ще промени качеството на любимите продукти за красота, които използвате.
Без значение дали става дума за сенки, пудра или коректор за пъпки, по-добре всичките ви гримове да стоят далеч от банята. След като ги използвате, ги прибирайте на друго място.

4. Парфюми

Сигурно ще си кажете: „Какво пък им има на тях, щом са във флакони или стъклени дозатори“. Така е, но топлината и влажността в банята могат да променят аромата и качеството на съставките в парфюма, особено ако го държите в близост до душа, откъдето излиза парата.
Процесът на окисляване бързо разваля всеки парфюм, затова не бива да го оставяте в банята.

5. Книги/списания

Типично за британците и американците е да държат книги и списания в банята. Да, някои хора прекарват с часове там и обичат да четат нещо интересно. Но хартията се деформира от влагата и дори понякога боята от печата може да полепне по пръстите ви докато разлиствате.

6. Лак за нокти

Има жени, които се лакират в банята, докато чакат маската на лицето им да засъхне. Но променливата температура и влажност вътре оказва отрицателно въздействие върху химикалите в лака. За да не се развали той бързо, по-добре го съхранявайте на по-сухо място, далеч от топлина и слънчеви лъчи.

Източник: Ретро

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.