Не дръжте в банята тези 6 неща
Дата на публикуване: 15.11.2019
не дръжте в банята

Не дръжте в банята тези 6 неща

Не дръжте в банята тези 6 неща, за да бъдете здрави. Имате ли проблем със завесата в банята, която често мухлясва? Заради влагата, тя трябва да се пере или сменя по-често. Помислете тогава какво става с кърпите и другите пособия, които държите в това помещение. Ако нямате добра вентилация, вратата трябва да се отваря след всяко ползване на душа. Но дали само това е достатъчно, за да не се образува мухъл и да няма среда за развитие на вредни бактерии?
Списък от някои неща, които е по-добре да не държите в банята, ако искате да сте по-здрави:
1. Бижута
Жените обикновено имат навика да свалят бижутата си непосредствено преди къпане и да ги оставят някъде из банята.

Дори и да са по-далеч от душа, вероятността да се окислят и да се повреди повърхността им, е голяма. Това важи особено за имитационната бижутерия, която не бива да се мокри. Влажността в помещението може да доведе до оцветяване на кожата след като ги използвате отново.
Бижутата трябва да се съхраняват на сухо и хладно място, а банята определено не отговаря на тези критерии.
2. Хапчета
Много хора ги оставят в банята, точно до четките за зъби, за да са на нивото на очите им. Така когато отидат в банята, за да си мият зъбите преди лягане, ще се сетят да си изпият и хапчетата. Добро хрумване, но погрешно, защото влагата ще съсипе медикаментите и те няма да ви донесат ефекта, за който са създадени.

Вместо в банята, дръжте хапчетата си на стайна температура или в хладилника, ако изрично пише това на листовката. Те не бива да бъдат изложени на пряка слънчева светлина.

3. Грим

Понякога огледалото в банята и осветлението около него е по-удобно за гримиране. Много жени разполагат и със специално увеличително огледало, монтирано в помещението. Важно е да уточним, че несесерът с гримовете обаче не бива да се държи вътре, защото влагата ще промени качеството на любимите продукти за красота, които използвате.
Без значение дали става дума за сенки, пудра или коректор за пъпки, по-добре всичките ви гримове да стоят далеч от банята. След като ги използвате, ги прибирайте на друго място.

4. Парфюми

Сигурно ще си кажете: „Какво пък им има на тях, щом са във флакони или стъклени дозатори“. Така е, но топлината и влажността в банята могат да променят аромата и качеството на съставките в парфюма, особено ако го държите в близост до душа, откъдето излиза парата.
Процесът на окисляване бързо разваля всеки парфюм, затова не бива да го оставяте в банята.

5. Книги/списания

Типично за британците и американците е да държат книги и списания в банята. Да, някои хора прекарват с часове там и обичат да четат нещо интересно. Но хартията се деформира от влагата и дори понякога боята от печата може да полепне по пръстите ви докато разлиствате.

6. Лак за нокти

Има жени, които се лакират в банята, докато чакат маската на лицето им да засъхне. Но променливата температура и влажност вътре оказва отрицателно въздействие върху химикалите в лака. За да не се развали той бързо, по-добре го съхранявайте на по-сухо място, далеч от топлина и слънчеви лъчи.

Източник: Ретро

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Още новини
Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков "Дъ Шоуто" се срина сериозно. Любо Нейков, който е продуцент на предаването понесе сериозни критики и обиди от актьори и зрители. Той преживява тежко този неуспех и приближени до него твърдят, че започнал да се депресира сериозно,...

повече информация
Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков критикува едно от най-гледаните напоследък предавания - "Ергенът". Чаровният бивш синоптик твърди, че напоследък се слагат етикети на различни риалити предавания, а те не отговарят на истината. Ако не следите неговата кариера ще ви кажем, че в момента...

повече информация
Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова реши да сподели със своите последователи във Фейсбук тайна за здраве и дълголетие, която е изключително лесна за спазване, но понякога трудно приложима към съвременния начин на живот. Тя разкри, че е присъствала на защита на дисертационен труд на д-р...

повече информация
Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати, които всеки трябва да знае. Доматите се превиват от плод чак до октомври. Опитайте и ще успеете! Всъщност няма нищо по-добро от хапването на зрели домати, пресни, от собствената ви градина. Трудно е да се каже какво всъщност е по-добре:...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022 ви вещае ден, в който е добре да обуздаете своята нетърпеливост. За да се радвате на добро здраве, стремете се към умереност в поведението си и поддържайте баланс. Днешният ден ще е хубав и защото сте сред хората, които обичате. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 26 май 2022

Дневен хороскоп 26 май 2022

Дневен хороскоп 26 май 2022 предвещава ден, в който би било добре да се посветите на рутинни занимания и дела, както и да се погрижите за здравето си, следвайте полезните си навици, спазвайте добър режим, спортувайте. Съвършенство и перфекционизмът, дори в дребните...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.