Не дръжте в банята тези 6 неща
Дата на публикуване: 15.11.2019
не дръжте в банята

Не дръжте в банята тези 6 неща

Не дръжте в банята тези 6 неща, за да бъдете здрави. Имате ли проблем със завесата в банята, която често мухлясва? Заради влагата, тя трябва да се пере или сменя по-често. Помислете тогава какво става с кърпите и другите пособия, които държите в това помещение. Ако нямате добра вентилация, вратата трябва да се отваря след всяко ползване на душа. Но дали само това е достатъчно, за да не се образува мухъл и да няма среда за развитие на вредни бактерии?
Списък от някои неща, които е по-добре да не държите в банята, ако искате да сте по-здрави:
1. Бижута
Жените обикновено имат навика да свалят бижутата си непосредствено преди къпане и да ги оставят някъде из банята.

Дори и да са по-далеч от душа, вероятността да се окислят и да се повреди повърхността им, е голяма. Това важи особено за имитационната бижутерия, която не бива да се мокри. Влажността в помещението може да доведе до оцветяване на кожата след като ги използвате отново.
Бижутата трябва да се съхраняват на сухо и хладно място, а банята определено не отговаря на тези критерии.
2. Хапчета
Много хора ги оставят в банята, точно до четките за зъби, за да са на нивото на очите им. Така когато отидат в банята, за да си мият зъбите преди лягане, ще се сетят да си изпият и хапчетата. Добро хрумване, но погрешно, защото влагата ще съсипе медикаментите и те няма да ви донесат ефекта, за който са създадени.

Вместо в банята, дръжте хапчетата си на стайна температура или в хладилника, ако изрично пише това на листовката. Те не бива да бъдат изложени на пряка слънчева светлина.

3. Грим

Понякога огледалото в банята и осветлението около него е по-удобно за гримиране. Много жени разполагат и със специално увеличително огледало, монтирано в помещението. Важно е да уточним, че несесерът с гримовете обаче не бива да се държи вътре, защото влагата ще промени качеството на любимите продукти за красота, които използвате.
Без значение дали става дума за сенки, пудра или коректор за пъпки, по-добре всичките ви гримове да стоят далеч от банята. След като ги използвате, ги прибирайте на друго място.

4. Парфюми

Сигурно ще си кажете: „Какво пък им има на тях, щом са във флакони или стъклени дозатори“. Така е, но топлината и влажността в банята могат да променят аромата и качеството на съставките в парфюма, особено ако го държите в близост до душа, откъдето излиза парата.
Процесът на окисляване бързо разваля всеки парфюм, затова не бива да го оставяте в банята.

5. Книги/списания

Типично за британците и американците е да държат книги и списания в банята. Да, някои хора прекарват с часове там и обичат да четат нещо интересно. Но хартията се деформира от влагата и дори понякога боята от печата може да полепне по пръстите ви докато разлиствате.

6. Лак за нокти

Има жени, които се лакират в банята, докато чакат маската на лицето им да засъхне. Но променливата температура и влажност вътре оказва отрицателно въздействие върху химикалите в лака. За да не се развали той бързо, по-добре го съхранявайте на по-сухо място, далеч от топлина и слънчеви лъчи.

Източник: Ретро

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.