Не случих на мъж
Дата на публикуване: 09.10.2020
не случих

Не случих на мъж за пореден път в живота ми. Вероятно много жени биха се познали в историята ми. В моя живот мъжете винаги са били черна точка. От баща ми до бившия ми съпруг в отношенията ми с тях цари пълен хаос. Колкото и да опитвах, каквито и старания да полагах, връзките ми удряха на камък. Първият бе Васил, вторият – Игнат, но ще спра с имената дотук, защото, ако започна да ги изреждам, ще стигна до последната буква на азбуката. Общото между тях бе, че след месеци, дори година връзка, вместо предложение за брак, за пореден път си тръгвах унизена. Неприятното усещане ме преследва дълго време, но когато срещнах Слави, реших, че късметът най-накрая ме е сполетял. Той беше от онези мъже, които те карат да затаиш дъх: висок, тъмнокос, с леко набола брада. Повече от две години двамата бяхме неразделни. Слави познаваше родителите ми, играеше на табла с татко, шегуваха се по мъжки, а майка му ме учеше на тънкостите в приготвянето на домашен кекс, намеквайки, че скоро ще й стана снаха.

Той знаеше какво ще кажа, предвиждаше реакциите и намеренията ми, което ме навеждаше на мисълта, че сме сродни души. Вечер, прегърнати в леглото, обмисляхме идеята да се оженим, обсъждахме колко деца ще имаме, къде ще живеем и как ще обзаведем семейното си жилище. Но за съжаление само мечти и любов не стигат. Първото често се разпилява, а второто не ни достига.
Твърде късно усетих студения полъх на отчуждението. Когато си дадох сметка, че в очите на Слави не грее вече онзи страстен пламък, той е обичал друга. Навърших 30 и равносметката беше жестока: много пъти ми разбиваха сърцето и ми показаха, че не ме приемат сериозно. Само че този път нямах намерение да отстъпя приятеля си без бой. Една вечер, седмица след раздялата ни, отидох в дома на бившия си. Не се обадих предварително, исках да го изненадам.

Мислех си, че ако си поговорим, може би ще изгладим нещата. Вратата ми отвори майка му. Нахлух без покана и директно попаднах на Слави и новата му тръпка, които интимничеха в стаята му. Побесняла от ревност, се нахвърлих върху непознатата, нападайки я с обидни думи. И тогава получих поредния удар. Мъжът, който преди ми се кълнеше в любов, стана, хвана ме грубо за ръката и с всички сили започна да ме тласка навън. Беше грозна гледка, тъй като двамата почти се сбихме. Добре, че се намеси майка му и ни разтърва.

Малко по-късно вървях по мрачните улици, съсипана от гняв. Имах чувството, че някой буквално ми разкъса душата на парчета. Превъзмогнах изневярата на Васил и пренебрежението на Игнат, но предателството на Слави извади на бял свят най-лошото от мен. Заклех се, че каквото и да става, ще си върна любимия на всяка цена.

След като опитах различни варианти – от плач до заплахи за самоубийство, реших да действам чрез бъдещата си свекърва. Моя близка приятелка, минала по същия път като мен, ме посъветва да го направя. Първо се обадих на майката на Слави да я поканя на един концерт. Знаех, че обича музиката, и смятах, че така ще я зарадвам. Следващата ми стъпка беше да й честитя рождения ден, докато бяхме заедно със сина й, той не пропускаше да го отбележи. Купих разкошен букет цветя, луксозни бонбони и една гривна за късмет и отскочих да й ги занеса. Тя се трогна неимоверно, но така и не забелязах Слави да е у тях. Докато си бъбрехме, между другото подметнах, че много държа на сина й, че винаги съм го обичала и съм мислела, че можем да създадем здраво семейство, а нея съм приемала като родна майка, от която имам много да се уча. За съжаление една развратна мръсница му е влязла под кожата и ми го е отнела… През цялото време майка му мълчеше и кимаше с глава, но аз усещах, че ме слуша много внимателно.

До ден днешен не съм уверена дали тази моя тактика наистина проработи, или все пак Слави се разкая за изневярата си, но само след месец той се върна при мен. Използвах момента, че в очите му отново грее предишният пламък, и го замъкнах в ритуалната зала.

Това, уважаеми читатели, трябваше да бъде краят на приказката, уви. Бракът ни продължи три години – период, през който всеки от нас съсипваше нервите на другия. Непрекъснато се карахме, сипехме си взаимни обвинения, буквално се ненавиждахме. И сякаш за да ни докаже, че женитбата ни беше грешка, съдбата отказа да ни дари с дете. Въпреки че отдавна нищо не ни свързваше, не си и помислях за развод. Исках той да страда, а чрез него отмъщавах на мъжете, които някога ме нараниха. На грубия си баща, на измамника Васил, на високомерния Игнат – на всичките.

В края на третата година Слави поиска развод. Оказа се, че зад гърба ми се е събрал с онази, която преди години ни раздели. На излизане от съда старата му любовница го чакаше на стълбите. Сложи ръката си в неговата и заедно тръгнаха нанякъде. Наблюдавах ги, докато завият зад ъгъла. И тогава ме осени прозрението, че хората никога не си тръгват случайно от живота ни и че погребаната любов не може да се възкреси.

Полагам усилия да продължа напред и се надявам, че все някога ще срещна мъжа, който ще ме обича такава, каквато съм, и няма да ме принуждава да стигам до крайни мерки.

Мила

Източник: С кафето

Още новини
Оуен Патерсън унизи българите

Оуен Патерсън унизи българите

Оуен Патерсън унизи берачите на ягоди. Наскоро изказването на британеца Оуен Патерсън разгневи българите и то съвсем основателно. Депутатът, който изказа съмнение, че румънците и българите, които идват на Острова, за да берат ягоди, не знаят как да боравят с мобилен...

повече информация
Златна 2021 година за 3 зодии

Златна 2021 година за 3 зодии

Златна 2021 година се очертава за три зодии. И така, всички вече очакваме с нетърпение кога ще си отиде тази мръсна година на Плъха и ще дойде прекрасната и добра година на Вола.Тамара Глоба бърза да угоди с прогнозата за 2021 г. и да каже, че ще стане щастлив и...

повече информация
Насилникът ми си намери друга

Насилникът ми си намери друга

Насилникът ми ме тормозеше редовно. Ето моята история. Той ме блъсна в колата си и яростно се обърна към мен. В следващия момент усетих как юмрукът му се заби в лявата страна на челюстта ми. От силния удар залитнах, удряйки главата си в прозореца. Но това не беше...

повече информация
Иво Тинков се върна на село

Иво Тинков се върна на село

Иво Тинков се отказа от доходната си работа в Щатите заради бащината градина с ябълки. Ако ви се е случвало да пътувате между китните селата Строево и Малък чардак, няма как да не видите един от най-големите масиви с ябълки в региона, който е с площ от 120 декара....

повече информация
Advertisements
Баща изоставил отново дъщеря си

Баща изоставил отново дъщеря си

Баща изоставил отново дъщеря си. Днес ще ви разкажа историята за един странен подарък – подаръкът от тати! Това не е моята история, а на красивата ми приятелка Мария. Не можах да разбера тя се намръщи на секундата, сякаш изпитваше силна душевна болка, когато я попитах...

повече информация
Зимата на 2020-2021

Зимата на 2020-2021

Зимата на 2020-2021 се очертава като сложна. Нашите предци са се опитвали да предсказват времето от древни времена. През цялата история на човечеството са се натрупали огромен брой знаци, по които човек може да разбере каква ще бъде тази или онази зима. Времето тази...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.