Не смесвайте с яйца 7 храни
Дата на публикуване: 07.08.2020
не смесвайте

Не смесвайте с яйца тези 7 храни, защото е вредно и може да напълнеете. Всъщност ние всеки ден “бомбардираме” стомасите си не само с нежелана храна, но и с напълно вредни храни. Здравословните естествени съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънка фигура съчетани в грешната комбинация. И лошото е, че не всички продукти са “приятели” помежду си. За правилната и балансирана диета е важно да знаете какво да ядете и с какво. Това важи особено за яйцата, които се усвояват за дълго време. Препоръките за разделно хранене ще ви помогнат да комбинирате яйцата с други храни.
НЕСЪВМЕСТИМИ ПРОДУКТИ:
1. Риба
Не комбинирайте яйца и риба в едно ястие. Трябва да знаете, че съдържащият се в яйцето овидин е в състояние да неутрализира витамин В7, който е с богато съдържание в мазните риби.

2. Ориз
Същият закон се прилага тук както при рибата. За да извлечете максимума от вашия ориз, се препоръчва да го ядете отделно с яйца.
3. Картофи
Неразделна двойка – яйце и картоф – никога. Картофите съдържат минерали, които пречат на усвояването на желязо и калций от яйцата. Затова приготвянето на ястия на базата на тези две съставки е крайно погрешно. Заедно тези храни се абсорбират слабо и нарушават храносмилането.
4. Мляко
Някои протеинови храни са несъвместими една с друга. Това се отнася за млякото и яйцата. Препоръчително е да използвате мляко само отделно от всяка друга храна, така че ценните вещества, съдържащи се в него, да се абсорбират от организма напълно.

5. Сирене

За организма е много по-лесно да се справя с един животински протеин наведнъж. Това означава, че смесването на яйца с шунка, месо и сирене е нежелателно. Такава обилна закуска ще даде тежест в стомаха ви за целия ден.

6. Някои плодове

Не се препоръчва ябълки, круши, грозде, сливи, кайсии и дини да се консумират след протеинови храни, включително яйца. Това може да се обясни с разликата в скоростта на храносмилането на храната. Плодовете се усвояват в рамките на 15 минути след консумацията, докато яйцата се усвояват много по-дълго. Представете си какво се случва в стомаха ви!

7. Масло, сметана, майонеза

Яйцата и мазнините са напълно приемлива комбинация, особено ако са животински мазнини. Но трябва да се има предвид, че мазнините са склонни да забавят храносмилането. Най-добре е да ядете масло, сметана и майонеза възможно най-рядко заедно с яйца. Подправките и зеленчуците трябва да се добавят към тази смес, за да неутрализират ефекта на мазнините.

За да не избирате между вкус и здраве, използвайте яйца в комбинация с броколи, подправки и зеленчуци, които не съдържат нишесте. Нека любимите ви храни са полезни , а не да ви доставят стомашен дискомфорт и излишни килограми.

Източник: За жената

Още новини
Бях отгледан от самотна майка

Бях отгледан от самотна майка

Бях отгледан от самотна майка. Живеехме много добре заедно, тя никога не се намесваше в личния ми живот и аз от своя страна винаги се опитвах да й помагам финансово. Получавам средната заплата на обикновен работник в провинциален град. Винаги съм й давал половината....

повече информация
Чесън в червено вино

Чесън в червено вино

Чесън в червено вино е идеален природен лек. Това природно лекарство съчетава полезните свойства на чесъна и червеното вино. Получената смес може да предотврати много заболявания, да пречисти кръвта, да укрепи имунната система, да елиминира лошия холестерол, да...

повече информация
Старо кисело мляко

Старо кисело мляко

Старо кисело мляко по времето на соца не можеше да изкара повече от 72 часа. Възрастните българи си спомнят, че едно време киселото мляко имаше трайност 72 часа, след което вкисваше и трябваше да се изхвърли. Днес млякото става за ядене, дори и цял месец да е...

повече информация
Митовете за зодиите

Митовете за зодиите

Митовете за зодиите и истината за тях. Подобно на всичко в живота, има определени митове, които се разпространяват относно характерните черти на всеки зодиакален знак. Вижте каква всъщност е реалността. Овен (21 март - 19 април) Мит: Казват, че Овните са много...

повече информация
Advertisements
Селяните също са хора

Селяните също са хора

Селяните също са хора както всички. „Всяка вечер преди новините по телевизията гледам рубриката „малък коментар“ – дечица отговарят на въпрос. Тези наши внучета ме интересуват силно – на тях оставяме света. Този път въпросът е: „Какво е селянин?“ Момиченце: Ами те са...

повече информация
Проверка от пътна полиция

Проверка от пътна полиция

Проверка от пътна полиция се случва на доста водачи. Всеки шофьор е от време на време спиран от полицията на пътя. Това е неизбежно. Основното в случая е да не правите грешки. В противен случай вие не само ще загубите много време, но и можете да бъдете глобени. Има...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.