Не смесвайте с яйца 7 храни
Дата на публикуване: 07.08.2020
не смесвайте

Не смесвайте с яйца тези 7 храни, защото е вредно и може да напълнеете. Всъщност ние всеки ден “бомбардираме” стомасите си не само с нежелана храна, но и с напълно вредни храни. Здравословните естествени съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънка фигура съчетани в грешната комбинация. И лошото е, че не всички продукти са “приятели” помежду си. За правилната и балансирана диета е важно да знаете какво да ядете и с какво. Това важи особено за яйцата, които се усвояват за дълго време. Препоръките за разделно хранене ще ви помогнат да комбинирате яйцата с други храни.
НЕСЪВМЕСТИМИ ПРОДУКТИ:
1. Риба
Не комбинирайте яйца и риба в едно ястие. Трябва да знаете, че съдържащият се в яйцето овидин е в състояние да неутрализира витамин В7, който е с богато съдържание в мазните риби.

2. Ориз
Същият закон се прилага тук както при рибата. За да извлечете максимума от вашия ориз, се препоръчва да го ядете отделно с яйца.
3. Картофи
Неразделна двойка – яйце и картоф – никога. Картофите съдържат минерали, които пречат на усвояването на желязо и калций от яйцата. Затова приготвянето на ястия на базата на тези две съставки е крайно погрешно. Заедно тези храни се абсорбират слабо и нарушават храносмилането.
4. Мляко
Някои протеинови храни са несъвместими една с друга. Това се отнася за млякото и яйцата. Препоръчително е да използвате мляко само отделно от всяка друга храна, така че ценните вещества, съдържащи се в него, да се абсорбират от организма напълно.

5. Сирене

За организма е много по-лесно да се справя с един животински протеин наведнъж. Това означава, че смесването на яйца с шунка, месо и сирене е нежелателно. Такава обилна закуска ще даде тежест в стомаха ви за целия ден.

6. Някои плодове

Не се препоръчва ябълки, круши, грозде, сливи, кайсии и дини да се консумират след протеинови храни, включително яйца. Това може да се обясни с разликата в скоростта на храносмилането на храната. Плодовете се усвояват в рамките на 15 минути след консумацията, докато яйцата се усвояват много по-дълго. Представете си какво се случва в стомаха ви!

7. Масло, сметана, майонеза

Яйцата и мазнините са напълно приемлива комбинация, особено ако са животински мазнини. Но трябва да се има предвид, че мазнините са склонни да забавят храносмилането. Най-добре е да ядете масло, сметана и майонеза възможно най-рядко заедно с яйца. Подправките и зеленчуците трябва да се добавят към тази смес, за да неутрализират ефекта на мазнините.

За да не избирате между вкус и здраве, използвайте яйца в комбинация с броколи, подправки и зеленчуци, които не съдържат нишесте. Нека любимите ви храни са полезни , а не да ви доставят стомашен дискомфорт и излишни килограми.

Източник: За жената

Още новини
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна, наричана руската Ванга, не е между живите от 2015 г., но продължава да буди страхопочитание у всички привърженици на паранормалното. Пророчествата и съветите, които е изрекла приживе, са придобили световна слава и значение. Наскоро в интернет...

повече информация
Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии са 5 на брой. Забелязали ли сте, че има хора, които просто никога не са навреме? Вижте кои са 5-те зодии, които винаги закъсняват, защо това се случва и как реагират, ако им направите забележка. Започваме от зодия Овен. Овенът е винаги зает. Ако...

повече информация
Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари ще зарадват няколко зодиакални знаци. Всеки човек иска да стане по-богат и успешен. Може би и затова не спираме да се надяваме, че Звездите ще бъдат благосклонни към нас и ще ни дадат повече финансов късмет. През първия есенен месец енергията на Меркурий,...

повече информация
Advertisements
Къща на село е мечта

Къща на село е мечта

Къща на село е новата мода за хората, които искат спокойствие и ниски цени. Когато парите за жилище в града не достигат, много млади двойки с деца преоткриват българското село. Обикновено се ориентират към най-близкото до тях, купуват евтино стари къщи и бързо се...

повече информация
Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021 ви вещае ден, в който някои зодии не трябва да пренасят своите недоволства и душевни терзания. Бъдете конкретни и не бъдете твърде емоционални, нещата не винаги са лични или поне не толкова, колкото Ви изглеждат. Започваме от зодия...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.