Няколко безценни съвета на диетолозите
Дата на публикуване: 08.08.2019
Няколко бзценни съвета

Няколко безценни съвета на диетолозите

Няколко безценни съвета на диетолозите за здравословно хранене не се спазва от всички, което понякога става проблем. Диетичните режими се спазват лесно от всеки, който има воля и решителност. Но малцина знаят, че при отслабване или здравословна храна освен смъкването на килцата трябва да се справим и с овладяване на нервите. Затова нещата лекичко се усложняват, но това е само на пръв поглед.
Съвет номер едно: заменете зехтинът и шарланът със семена
Кой нашенец не обича да си подправя салатката с вкусен зехтин? Или пък ако няма в наличност да слага доволно количество олио в нея. Но диетолозите съветват вместо зехтин или олио да се се ползват като заместители сурови и маслодайни семена. Една салата може да бъде подправена много ефективно и вкусно с обикновени сурови слънчогледени семена.
Съвет номер две: спрете вашата изнервеност с полезна храна

Дамите са много чувствителни и нервни, защото постоянно имат чувството, че трябва да са на диета. Ако се храним нередовно, това влияе зле на инсулина, защото той играе нагоре-надолу, това вътрешно ни изнервя. Ако потискаме глада си и ни текат слюнките при вида на сладки неща, по-добре да се заситим с някой плод. Редовната храна също е от първостепенно значение, както и това да приемаме повече пълнозърнести храни, които са източник на бавноразграждащи се въглехидрати. Ако се лишаваме от мазнини и белтъци, не е никак добре за процесите, случващи се в организма, затова трябва да ги консумираме и тях.
Съвет номер три: Преди лягане вземете само една лъжичка мед
За да не ни стърже стомаха преди сън, не е добре да лягаме с празен стомах. Ранната вечеря е полезна, но ако е твърде рано, то ние отново можем да почувстваме глад. Решението е една хубава засищаща лъжица с мед, а може и да си хапнем нещо подобно на лек сандвич.

Съвет четири: Прекаленото пиене на фрешове товарят организма ни

Мнозина от нас са убедени, че фрешът е полезен. Но според някои диетолози и учени, пиенето на фреш особено вечерно време не е много полезно, защото той съдържа голямо количество захар. А сутрин вместо фрешовете е добре да пиете смути, което съдържа доста по-богати вещества.

Съвет пет: Яжте предимно обезмаслено сирене

Чрез сиренето организмът си набавя 80 процента от необходимите му калории. То съдържа около 50 процента мазнини. За белтъците и въглехидратите не остава нищо и затова не се лишавайте от яйце в салатата си. т.е. слагайте до 40 грама сирене, не повече.

Съвет номер шест: Не пийте зелен чай с цел да отслабнете

Мит ли е свалянето на килограми със зелен чай? Водещ диетолог ни убеждава, че чаят е полезен, но от нега няма как да се отслабне.

Съвет номер седем: Не яжте привечер яйца

Яйцето има свойството да ви засити, затова е добре да се консумира предимно на закуска. Вечерта избягвайте да го ядете, а наблегнете на месце и повече зеленчуци, за да не се наблъскате с ненужни калории. Ако не ядете месо, можете да го заместите със зеленчукова супа.

Съвет номер осем: Спортувайте

Ако искате да сваляте килца, то спортът ще подпомогне този процес. Така засилвате метаболизма, укрепвате нервната система и ако сте нещастни чрез спорт ставате значително по-щастливи. Спазвайте тези няколко безценни съвета на диетолозите, за да се чувствате прекрасно.

Още новини
Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза по една единствена зодия. Може би се досетихте, че става дума именно за зодия Скорпион. Ето и причините защо това много одумван астрологичен знак: Скорпионите винаги имат собствено мнение. Това са хора, които не обичат да се съобразяват с никого. Те...

повече информация
Рождените дни и празнуването им

Рождените дни и празнуването им

Рождените дни са важно празненство за всички ни, не само като деца. Въпреки това, някои рождени дни, според общоприетото схващане, са опасни за празнуване. Всички сме чували, че не трябва да празнуваме 40-тата си годишнина, но има още няколко рождени дни, чието...

повече информация
3 храни за дълъг живот

3 храни за дълъг живот

3 храни могат да направят животът ви по-дълъг. През целия си живот дядо ми живееше в селото, гледаше фермата, говедата и зеленчуковата градина. Рядко беше в магазина и често купуваше не храна, а кибритени клечки и домакински съдове. Всички продукти той ядеше само от...

повече информация
Клиентът няма право

Клиентът няма право

Клиентът няма право в някои случаи. Който е учил търговия или пък работи в този сектор добре знае, че клиентът винаги има право. Да, той трябва да получи най-доброто обслужване, но също така би трябвало и да знае на какво има право и на какво не. Обслужващият персонал...

повече информация
Advertisements
Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов с интересни констатации. За нова Балканска война с участието на Русия в защита на Македония призовава в новата си книга "Македонският феникс между унищожението и самоунищожението“ историкът Стефан Влахо-Мицов. Книгата излиза преди дни на...

повече информация
Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова ще трябва да се изявява в ново поприще. Скоротечно приключва кариерата на Мария Игнатова като водеща на Папараци, пише HotArena. До броени дни блондинката, която година и половина стоя извън телевизионните студиа след свалянето на „Господари на ефира“,...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.