Няколко безценни съвета на диетолозите
Дата на публикуване: 08.08.2019
Няколко бзценни съвета

Няколко безценни съвета на диетолозите

Няколко безценни съвета на диетолозите за здравословно хранене не се спазва от всички, което понякога става проблем. Диетичните режими се спазват лесно от всеки, който има воля и решителност. Но малцина знаят, че при отслабване или здравословна храна освен смъкването на килцата трябва да се справим и с овладяване на нервите. Затова нещата лекичко се усложняват, но това е само на пръв поглед.
Съвет номер едно: заменете зехтинът и шарланът със семена
Кой нашенец не обича да си подправя салатката с вкусен зехтин? Или пък ако няма в наличност да слага доволно количество олио в нея. Но диетолозите съветват вместо зехтин или олио да се се ползват като заместители сурови и маслодайни семена. Една салата може да бъде подправена много ефективно и вкусно с обикновени сурови слънчогледени семена.
Съвет номер две: спрете вашата изнервеност с полезна храна

Дамите са много чувствителни и нервни, защото постоянно имат чувството, че трябва да са на диета. Ако се храним нередовно, това влияе зле на инсулина, защото той играе нагоре-надолу, това вътрешно ни изнервя. Ако потискаме глада си и ни текат слюнките при вида на сладки неща, по-добре да се заситим с някой плод. Редовната храна също е от първостепенно значение, както и това да приемаме повече пълнозърнести храни, които са източник на бавноразграждащи се въглехидрати. Ако се лишаваме от мазнини и белтъци, не е никак добре за процесите, случващи се в организма, затова трябва да ги консумираме и тях.
Съвет номер три: Преди лягане вземете само една лъжичка мед
За да не ни стърже стомаха преди сън, не е добре да лягаме с празен стомах. Ранната вечеря е полезна, но ако е твърде рано, то ние отново можем да почувстваме глад. Решението е една хубава засищаща лъжица с мед, а може и да си хапнем нещо подобно на лек сандвич.

Съвет четири: Прекаленото пиене на фрешове товарят организма ни

Мнозина от нас са убедени, че фрешът е полезен. Но според някои диетолози и учени, пиенето на фреш особено вечерно време не е много полезно, защото той съдържа голямо количество захар. А сутрин вместо фрешовете е добре да пиете смути, което съдържа доста по-богати вещества.

Съвет пет: Яжте предимно обезмаслено сирене

Чрез сиренето организмът си набавя 80 процента от необходимите му калории. То съдържа около 50 процента мазнини. За белтъците и въглехидратите не остава нищо и затова не се лишавайте от яйце в салатата си. т.е. слагайте до 40 грама сирене, не повече.

Съвет номер шест: Не пийте зелен чай с цел да отслабнете

Мит ли е свалянето на килограми със зелен чай? Водещ диетолог ни убеждава, че чаят е полезен, но от нега няма как да се отслабне.

Съвет номер седем: Не яжте привечер яйца

Яйцето има свойството да ви засити, затова е добре да се консумира предимно на закуска. Вечерта избягвайте да го ядете, а наблегнете на месце и повече зеленчуци, за да не се наблъскате с ненужни калории. Ако не ядете месо, можете да го заместите със зеленчукова супа.

Съвет номер осем: Спортувайте

Ако искате да сваляте килца, то спортът ще подпомогне този процес. Така засилвате метаболизма, укрепвате нервната система и ако сте нещастни чрез спорт ставате значително по-щастливи. Спазвайте тези няколко безценни съвета на диетолозите, за да се чувствате прекрасно.

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Месечен хороскоп ноември 2022

Месечен хороскоп ноември 2022

Месечен хороскоп ноември 2022 ви вещае период, в който няма да липсват трудности и предизвикателства. Повечето от вас ще успеят да ги преодолеят успешно и без сътресения. Стартираме от зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп ноември 2022 месецът ще донесе трудности...

повече информация
Пиене на вода с лимон

Пиене на вода с лимон

Пиене на вода с лимон е добър избор за всеки, който иска да се прочисти. Водата с лимон е чудесен начин да бъдете здрави и енергични. Нейните предимства се възхваляват от актриси, певици и знаменитости. Лимонът е отличен източник на витамин С и фибри. Тази комбинация...

повече информация
Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак и други тежки метали. Всички сме замърсени с тежки метали, включително живак. Техен източник са не само чешмяна вода и храна, но и опаковките. Живак и други вредни за здравето метали могат да присъстват в лекарства, кухненски съдове и...

повече информация
Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона може да послужат за много неща. Бульонът е лесна за приготвяне супа, позната ни от векове. Обичаме да го хапваме и с удоволствие го приготвяме на семейни вечери, обеди и тържества. Всяка домакиня има свои изпитани трикове, които правят бульона...

повече информация
Скърцане със зъби

Скърцане със зъби

Скърцане със зъби през нощта се наблюдава при много хора. Нощта е предназначена да бъде период на спокойствие и тишина - спокойни вечери, приятни сънища и дори подмладяване преди следващия ден. Но когато си имате работа със скърцане със зъби, това вероятно не е така....

повече информация
Eфект на смешен газ

Eфект на смешен газ

Азотен оксид и неговото действие. Използва се само от време на време в стоматологията, но принадлежи. Той действа най-добре при концентрация от 40 или 50% и няма странични ефекти. По-високите концентрации могат да причинят нежелани реакции. В най-лошите случаи тези...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.