Няколко безценни съвета на диетолозите
Дата на публикуване: 08.08.2019
Няколко бзценни съвета

Няколко безценни съвета на диетолозите

Няколко безценни съвета на диетолозите за здравословно хранене не се спазва от всички, което понякога става проблем. Диетичните режими се спазват лесно от всеки, който има воля и решителност. Но малцина знаят, че при отслабване или здравословна храна освен смъкването на килцата трябва да се справим и с овладяване на нервите. Затова нещата лекичко се усложняват, но това е само на пръв поглед.
Съвет номер едно: заменете зехтинът и шарланът със семена
Кой нашенец не обича да си подправя салатката с вкусен зехтин? Или пък ако няма в наличност да слага доволно количество олио в нея. Но диетолозите съветват вместо зехтин или олио да се се ползват като заместители сурови и маслодайни семена. Една салата може да бъде подправена много ефективно и вкусно с обикновени сурови слънчогледени семена.
Съвет номер две: спрете вашата изнервеност с полезна храна

Дамите са много чувствителни и нервни, защото постоянно имат чувството, че трябва да са на диета. Ако се храним нередовно, това влияе зле на инсулина, защото той играе нагоре-надолу, това вътрешно ни изнервя. Ако потискаме глада си и ни текат слюнките при вида на сладки неща, по-добре да се заситим с някой плод. Редовната храна също е от първостепенно значение, както и това да приемаме повече пълнозърнести храни, които са източник на бавноразграждащи се въглехидрати. Ако се лишаваме от мазнини и белтъци, не е никак добре за процесите, случващи се в организма, затова трябва да ги консумираме и тях.
Съвет номер три: Преди лягане вземете само една лъжичка мед
За да не ни стърже стомаха преди сън, не е добре да лягаме с празен стомах. Ранната вечеря е полезна, но ако е твърде рано, то ние отново можем да почувстваме глад. Решението е една хубава засищаща лъжица с мед, а може и да си хапнем нещо подобно на лек сандвич.

Съвет четири: Прекаленото пиене на фрешове товарят организма ни

Мнозина от нас са убедени, че фрешът е полезен. Но според някои диетолози и учени, пиенето на фреш особено вечерно време не е много полезно, защото той съдържа голямо количество захар. А сутрин вместо фрешовете е добре да пиете смути, което съдържа доста по-богати вещества.

Съвет пет: Яжте предимно обезмаслено сирене

Чрез сиренето организмът си набавя 80 процента от необходимите му калории. То съдържа около 50 процента мазнини. За белтъците и въглехидратите не остава нищо и затова не се лишавайте от яйце в салатата си. т.е. слагайте до 40 грама сирене, не повече.

Съвет номер шест: Не пийте зелен чай с цел да отслабнете

Мит ли е свалянето на килограми със зелен чай? Водещ диетолог ни убеждава, че чаят е полезен, но от нега няма как да се отслабне.

Съвет номер седем: Не яжте привечер яйца

Яйцето има свойството да ви засити, затова е добре да се консумира предимно на закуска. Вечерта избягвайте да го ядете, а наблегнете на месце и повече зеленчуци, за да не се наблъскате с ненужни калории. Ако не ядете месо, можете да го заместите със зеленчукова супа.

Съвет номер осем: Спортувайте

Ако искате да сваляте килца, то спортът ще подпомогне този процес. Така засилвате метаболизма, укрепвате нервната система и ако сте нещастни чрез спорт ставате значително по-щастливи. Спазвайте тези няколко безценни съвета на диетолозите, за да се чувствате прекрасно.

Още новини
Приютих бездомник у дома

Приютих бездомник у дома

Приютих бездомник у дома. Всичките ми проблеми идват от това, че съм прекалено наивна, състрадателна и доверчива. Историята е толкова неприятна, че не смея да я споделя с никого. Но пред читателите на „Лична драма“ ще разкрия сърцето си, защото съм убедена, че ще ме...

повече информация
Магия за сбъдване на желания

Магия за сбъдване на желания

Магия за сбъдване на желания от дълбока древност. С тази магия за сбъдване на желание вие ще постигнете целта си Всеки иска да направи една магия за сбъдване на желание и то да стане факт. Всъщност в древността са ползвани ежедневно подобни ритуали. Днес ние не...

повече информация
Месечен хороскоп декември 2020

Месечен хороскоп декември 2020

Месечен хороскоп декември 2020 ви вещае един по-спокоен декември, през който ако сте здрави можете да намерите време и да се поглезите. Гледайте оптичистично - най-лошото е зад гърба ви. Започваме със Зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп декември 2020 звездите...

повече информация
Епипремнум ауреум пречиства

Епипремнум ауреум пречиства

Епипремнум ауреум или "дяволски бръшлян" е билка, която е популярна благодарение на това, че е лесна за отглеждане и не изисква някакви специални условия. Въпреки това, в последно време все повече се проявява благотворното действие на тази билка за здравето на хората...

повече информация
Advertisements
Оцелях и намерих щастието

Оцелях и намерих щастието

Оцелях от един кошмар и намерих своят път. Сега, припомняйки си миналото, ми се струва, че е било кошмар, от който още не знам как съм оцеляла… Всичко си ми беше наред: тих семеен живот, нормална работа, домашни задължения, грижа за детето и съпруга ми. Казано...

повече информация
Китайски хороскоп за 2021

Китайски хороскоп за 2021

Китайски хороскоп за 2021. За тези, които искат да държат успеха си под контрол и да накарат Годината на Вола да работи за себе си, китайският хороскоп ще ви каже щастливите месеци 2021 г. за всеки знак от зодиака и какво трябва да се направи през този период. Очаква...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.