Няколко безценни съвета на диетолозите
Дата на публикуване: 08.08.2019
Няколко бзценни съвета

Няколко безценни съвета на диетолозите

Няколко безценни съвета на диетолозите за здравословно хранене не се спазва от всички, което понякога става проблем. Диетичните режими се спазват лесно от всеки, който има воля и решителност. Но малцина знаят, че при отслабване или здравословна храна освен смъкването на килцата трябва да се справим и с овладяване на нервите. Затова нещата лекичко се усложняват, но това е само на пръв поглед.
Съвет номер едно: заменете зехтинът и шарланът със семена
Кой нашенец не обича да си подправя салатката с вкусен зехтин? Или пък ако няма в наличност да слага доволно количество олио в нея. Но диетолозите съветват вместо зехтин или олио да се се ползват като заместители сурови и маслодайни семена. Една салата може да бъде подправена много ефективно и вкусно с обикновени сурови слънчогледени семена.
Съвет номер две: спрете вашата изнервеност с полезна храна

Дамите са много чувствителни и нервни, защото постоянно имат чувството, че трябва да са на диета. Ако се храним нередовно, това влияе зле на инсулина, защото той играе нагоре-надолу, това вътрешно ни изнервя. Ако потискаме глада си и ни текат слюнките при вида на сладки неща, по-добре да се заситим с някой плод. Редовната храна също е от първостепенно значение, както и това да приемаме повече пълнозърнести храни, които са източник на бавноразграждащи се въглехидрати. Ако се лишаваме от мазнини и белтъци, не е никак добре за процесите, случващи се в организма, затова трябва да ги консумираме и тях.
Съвет номер три: Преди лягане вземете само една лъжичка мед
За да не ни стърже стомаха преди сън, не е добре да лягаме с празен стомах. Ранната вечеря е полезна, но ако е твърде рано, то ние отново можем да почувстваме глад. Решението е една хубава засищаща лъжица с мед, а може и да си хапнем нещо подобно на лек сандвич.

Съвет четири: Прекаленото пиене на фрешове товарят организма ни

Мнозина от нас са убедени, че фрешът е полезен. Но според някои диетолози и учени, пиенето на фреш особено вечерно време не е много полезно, защото той съдържа голямо количество захар. А сутрин вместо фрешовете е добре да пиете смути, което съдържа доста по-богати вещества.

Съвет пет: Яжте предимно обезмаслено сирене

Чрез сиренето организмът си набавя 80 процента от необходимите му калории. То съдържа около 50 процента мазнини. За белтъците и въглехидратите не остава нищо и затова не се лишавайте от яйце в салатата си. т.е. слагайте до 40 грама сирене, не повече.

Съвет номер шест: Не пийте зелен чай с цел да отслабнете

Мит ли е свалянето на килограми със зелен чай? Водещ диетолог ни убеждава, че чаят е полезен, но от нега няма как да се отслабне.

Съвет номер седем: Не яжте привечер яйца

Яйцето има свойството да ви засити, затова е добре да се консумира предимно на закуска. Вечерта избягвайте да го ядете, а наблегнете на месце и повече зеленчуци, за да не се наблъскате с ненужни калории. Ако не ядете месо, можете да го заместите със зеленчукова супа.

Съвет номер осем: Спортувайте

Ако искате да сваляте килца, то спортът ще подпомогне този процес. Така засилвате метаболизма, укрепвате нервната система и ако сте нещастни чрез спорт ставате значително по-щастливи. Спазвайте тези няколко безценни съвета на диетолозите, за да се чувствате прекрасно.

Още новини
Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева има 24 години опит в астрологията. От 10 години е член на Българска астрологична асоциацията. Към момента е и преподавател по астрология към асоциацията. В текущото интервю Паскалева говори за затъмненията и ретроградните планети през годината и за...

повече информация
Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди съобщи, че българският футболист не си е отишъл богат. Мартин Питърс от Уест хям опитал да си смени фланелката с Гунди след гола му на „Уембли“, но там някой от нашата делегация го отпратил и му дават от резервния екип. Фланелката на Георги е стояла...

повече информация
Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски е учител по български език и литература в професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас. Той е само на 49 години, но вече можеше да не е между живите, защото точно по Коледа получава инфаркт. Има обаче една малка подробност – по...

повече информация
Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение за гафа, който сътвори в предаването си. Водещият на „Последният печели“ Орлин Горанов поднесе официално извинения както от свое име, така и от това на екипа на тв предаването, след като по-рано днес беше обвинен в реч на омразата и цитиране...

повече информация
Advertisements
Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021 ви вещае месец, изпълнен с нови преживявания. Бъдете оптимисти, нещата ще се оправят с всеки изминал ден. Стартираме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп март 2021 през март Овенът ще бъде силно повлиян от силата на Венера. Ще имате...

повече информация
Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии, защото гневът им ще се стовари върху вас с всичка сила. Всички знаем, че има хора, които не умеят да контролират гнева си. Не само това – в повечето случаи те са способни да избухнат и от най-малкото нещо. Мнозина смятат, че за това колко...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.