Някой ден ще разбера, че вече нямам нищо
Дата на публикуване: 24.10.2019
някой ден

Някой ден ще разбера, че вече нямам нищо

Някой ден ще стана от сън и ще осъзная, че животът ми е провален. Животът обича да си прави шеги, понякога болезнени и съдбоносни. Срещата ми с Александър приличаше на хлътване в лабиринт – влязох веднъж и после години търсих правилния път, по който да изляза от там. И досега, вече 6 години, няма измъкване. А тази история започна наистина драматично и дори без намек за любов.
Беше топла септемврийска вечер, която можеше да е чудесна, ако изведнъж не открих, че съм си загубила портмонето. В него освен малко пари бяха кредитната карта, личната карта и пропускът за работа. Вкъщи обърнах наопаки чантата и джобовете си – напразно, от портфейла ми нямаше и следа. Хванах се за главата – как ще изкарам до заплата, плюс цялото тичане за нови документи.

Накрая се разплаках от безсилие. Бях страшно ядосана на целия свят и когато се звънна на вратата, не се помръднах да отворя. Но звъненето продължи настойчиво. Скочих, без дори да помисля как изглеждам с размазан грим и разрошена коса. Дори не ми хрумна, че може някой да е намерил портфейла ми.
На вратата стоеше прилично облечен мъж на около 40 и нещо. Изглеждаше толкова сух и безличен, че понечих директно да хлопна вратата под носа му. В последната минута обаче осъзнах, че този човек ми подаде портмонето. Не вярвах на очите си. Бързо го отворих и като видях, че всичко си е на мястото, поканих на кафе добрия човек. Засипах го с благодарности, а той, като се усмихна широко, ми заприлича на момчето, в което бях влюбена в 9-и клас. Ето така съдбата свърза живота ми с Александър.
Седмица по-късно отново се срещнахме, този път по негова покана. Скоро след това станах негова любовница. Без да го питам, призна, че има съпруга и две дъщери.

В онзи момент открих, че дори фактът, че е женен, не може да ме откаже от този мъж. Александър не изрече нито една лъжа – че не обича жена си, че спят отделно, че мисли за развод, че ме обича и нашата любов ще го кара да вземе крайното решение… Нищо такова не каза и може би точно затова все повече се влюбвах в него. Не задавах въпроси, не плачех, не демонстрирах колко страдам, не го притисках с молби, не поставях условия. Просто го обичах.

До онази вечер, когато реши да направи купон за своя 50-и рожден ден. Настояваше да отида и аз, без мен щял да се чувства отвратително. Колкото и да повтарях, че за мен ще е кошмар да седя на една маса със семейството му, не можах да го убедя. Искал да ме вижда между приятелите си, част от които наистина познавах. Нямало да е престъпление да ме покани на танц и така да ме усети в ръцете си. Кой би заподозрял какво се крие точно в нашата наздравица… Накрая се предадох. Изобщо не подозирах колко ще ми е трудно да стоя далече от него, да крия чувствата си, да му честитя официално, да гледам как стои до жена си и как на техните ръце проблясват брачните халки. Едва дочаках да си тръгнат гостите, които познавах, за да ги последвам. Прибрах се у дома сама и за първи път се замислих как ще продължи тази наша любов и какво ще ни донесе оттук нататък.

Признанието на Александър, че е разказал за мен на съпругата си Силвия, тотално ме обърка. Кой мъж признава, че изневерява? Обясни ми, че жена му имала силна интуиция и вероятно затова единствено за мен от гостите попитала коя съм. И той й казал, че е влюбен в мен и връзката ни е от две години. Тук дойде следващият шок – Силвия не се разкрещяла, не се заканила да ни разкаже играта, не го молила, не го заплашвала с децата. Проявила учудващо разбиране към чувствата му. Дори не възразила да продължи връзката ни. Поставила само едно условие – да не се развеждат. Макар да не вярвах, че има и такива съпруги, си отдъхнах. Поне няма да се стига до скандали и панаири.

По-късно се запитах дали това не е нейната стратегия да ни раздели. Забраненият плод е най-сладък, а аз вече бях „легална“, нека сме заедно, така по-бързо ще си омръзнем. Едва ли е предполагала, че Александър ще живее и с двете ни повече от три години. Отсъствията му от вкъщи обяснява пред дъщерите им с прекалена служебна заетост. Понася да го делим за уикендите и празниците. По никакъв начин не ме тормози, а по всичко личи, че и на него е дала обещаното спокойствие.

Мен обаче ме обзема все по-голяма тревога. Александър скоро направи 53, а аз съм на 33. Колкото обвързана, толкова и свободна. От идеята за нормално семейство се отказах, но от дете – не. Само че пред него не смея дори да спомена, че искам да имаме бебе – и защото го обичам, и защото съм нормална жена, и защото идва време за последния влак… Знам, че този мъж долавя всяка моя мисъл и чувство. Но се прави, че не забелязва бурята, която бушува в мен. И това прави договорката с жена му още по-съмнителна. Оставила го е да се напалува, но дискретно. Само най-близките му приятели знаят тази история. Пред другите той е съвършеният съпруг и баща. Напоследък няколко пъти му казвам, че връзката ни осакатява живота и на тримата. Все питам на кого е нужен този театър.

Преди няколко дни най-сетне получих отговор от Александър: “Разбираш ли, Мила, разводът ми би опорочил всичко. Със Силвия ще се превърнем във врагове, докато делим имотите, парите и децата си. Ще се намразим, ще воюваме, сякаш никога не сме се обичали. Не искам дъщерите ми да стават свидетели на това. Същото цели и жена ми, затова приех условието й. Освен това тя не иска да я съжаляват, че е изоставена. Няма да понесе да шушукат зад гърба й, че имам красива млада любовница. Дължа й поне това – да запазя името и достойнството й…“ Сякаш аз нямам име и достойнство?

Все по-често се питам какво ще се случи с нас в бъдеще. Дори да не си омръзнем, дори Силвия да не ни пречи по никакъв начин, животът ще ни раздели. В неговото семейство ще се случват много събития, които ще го връщат при жена му и децата му. Ще намира време и за мен… но все по-малко. Моите дни и нощи ще стават все по-празни, защото все по-малко неща ще ни свързват. Чувствата ще избледнеят, сексът ще става все по-малко страстен и ще го правим все по-рядко – просто природни закони. Няма да имаме дете, което да ни държи един за друг.

И в един хубав ден ще се събудя, ще се огледам и ще изкрещя с ужас, че нямам нищо! Нищичко! За разлика от Силвия. Просто всичко е на нейна страна. И тя е достатъчно умна, за да го осъзнае навреме. А аз едва сега разбрах, че чрез мен върза съпруга си още по-здраво за себе си. Както и да го гледам и умувам, в цялата тази история има само един прецакан и това съм аз. Ясно е като бял ден – жена му спечели играта, любовницата загуби. Всичко.

Мила

Източник: Лична драма

Още новини
Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева има 24 години опит в астрологията. От 10 години е член на Българска астрологична асоциацията. Към момента е и преподавател по астрология към асоциацията. В текущото интервю Паскалева говори за затъмненията и ретроградните планети през годината и за...

повече информация
Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди съобщи, че българският футболист не си е отишъл богат. Мартин Питърс от Уест хям опитал да си смени фланелката с Гунди след гола му на „Уембли“, но там някой от нашата делегация го отпратил и му дават от резервния екип. Фланелката на Георги е стояла...

повече информация
Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски е учител по български език и литература в професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас. Той е само на 49 години, но вече можеше да не е между живите, защото точно по Коледа получава инфаркт. Има обаче една малка подробност – по...

повече информация
Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение за гафа, който сътвори в предаването си. Водещият на „Последният печели“ Орлин Горанов поднесе официално извинения както от свое име, така и от това на екипа на тв предаването, след като по-рано днес беше обвинен в реч на омразата и цитиране...

повече информация
Advertisements
Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021 ви вещае месец, изпълнен с нови преживявания. Бъдете оптимисти, нещата ще се оправят с всеки изминал ден. Стартираме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп март 2021 през март Овенът ще бъде силно повлиян от силата на Венера. Ще имате...

повече информация
Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии, защото гневът им ще се стовари върху вас с всичка сила. Всички знаем, че има хора, които не умеят да контролират гнева си. Не само това – в повечето случаи те са способни да избухнат и от най-малкото нещо. Мнозина смятат, че за това колко...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.