Обикновен сапун против вредители
Дата на публикуване: 12.06.2020
обикновен сапун

Обикновен сапун против вредители

Обикновен сапун гони вредителите на градината ви далеч. Нъплон безвредно и естествено. Съвременните препарати за третиране на растенията в градината не винаги са толкова безопасни, колкото бихме искали. Освен това, в точното време, необходимото средство може просто да не ни се намира под ръка.
В такава ситуация на помощ идват тестваните във времето продукти, които са безопасни и ефективни поради своята естественост. Такъв е и обикновеният сапун, който се продава буквално във всеки магазин.
Безопасен метод срещу вредители в градината със сапун. За да защитите градината от малки и големи вредители, от бозайници до насекоми, ще ви трябват няколко подръчни средства.

Съставки:
няколко парчета сапун;
платнена чанта;
нож;
телбод;
дървени колчета.
Нарежете сапуна на големи парчета и ги поставете в платнени торбички.
Минете отвора на торбичката с телбод, за да не изпадне сапунът. Не затваряйте дупките плътно – миризмата на сапун трябва да се разпространява свободно.
Забийте дървени колчета по периметъра на градината, а върху тях фиксирайте торбички със сапун.
Можете да натрошите фино останалия сапун и да ги поръсите по растенията и почвата, за да осигурите допълнителна защита от вредители.

Миризмата, която ще излъчи сапуна, дразни вредителите достатъчно, за да не се появят в градината ви. По време на дъжд миризмата само се засилва. Толкова по-добре!

Не забравяйте, че сапунът трябва да се сменя редовно за максимален ефект. Обърнете внимание на ароматния твърд сапун – именно той е най-ефективен. Сапунът с неутрална миризма няма да има желания ефект.

Основното предимство на този метод за борба с вредителите е неговата изключителна естественост. Сапунът не оставя вредни вещества върху зеленчуците и плодовете. Това е абсолютно безопасно за здравето на животните, както и за околната среда.

Този прост, но ефективен метод се използва активно, тъй като биологичното земеделие отново е на мода.

Не забравяйте да споделите с приятелите си безценният трик на опитен градинар – те ще ви бъдат благодарни!

Източник: Истински истории

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.