Обикновен сапун против вредители
Дата на публикуване: 12.06.2020
обикновен сапун

Обикновен сапун против вредители

Обикновен сапун гони вредителите на градината ви далеч. Нъплон безвредно и естествено. Съвременните препарати за третиране на растенията в градината не винаги са толкова безопасни, колкото бихме искали. Освен това, в точното време, необходимото средство може просто да не ни се намира под ръка.
В такава ситуация на помощ идват тестваните във времето продукти, които са безопасни и ефективни поради своята естественост. Такъв е и обикновеният сапун, който се продава буквално във всеки магазин.
Безопасен метод срещу вредители в градината със сапун. За да защитите градината от малки и големи вредители, от бозайници до насекоми, ще ви трябват няколко подръчни средства.

Съставки:
няколко парчета сапун;
платнена чанта;
нож;
телбод;
дървени колчета.
Нарежете сапуна на големи парчета и ги поставете в платнени торбички.
Минете отвора на торбичката с телбод, за да не изпадне сапунът. Не затваряйте дупките плътно – миризмата на сапун трябва да се разпространява свободно.
Забийте дървени колчета по периметъра на градината, а върху тях фиксирайте торбички със сапун.
Можете да натрошите фино останалия сапун и да ги поръсите по растенията и почвата, за да осигурите допълнителна защита от вредители.

Миризмата, която ще излъчи сапуна, дразни вредителите достатъчно, за да не се появят в градината ви. По време на дъжд миризмата само се засилва. Толкова по-добре!

Не забравяйте, че сапунът трябва да се сменя редовно за максимален ефект. Обърнете внимание на ароматния твърд сапун – именно той е най-ефективен. Сапунът с неутрална миризма няма да има желания ефект.

Основното предимство на този метод за борба с вредителите е неговата изключителна естественост. Сапунът не оставя вредни вещества върху зеленчуците и плодовете. Това е абсолютно безопасно за здравето на животните, както и за околната среда.

Този прост, но ефективен метод се използва активно, тъй като биологичното земеделие отново е на мода.

Не забравяйте да споделите с приятелите си безценният трик на опитен градинар – те ще ви бъдат благодарни!

Източник: Истински истории

Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да се доверите се на здравият си разум и да внимавате с думите си, за да избегнете проблемите и финансовите загуби. Моментът също е подходящ да се посветите на разрешаването на финансови въпроси и да се...

повече информация
Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да се учите от грешките си и да гледате уверено напред. Бъдете толерантни към чуждото мнение. Гледайте с оптимизъм на бъдещето, звездите показват, че нещата се подреждат и без вашата намеса. Бъде...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022 предвещава ден, в който е добре да свършите неотложното до обяд. Бъдете по-дипломатични и тактични. Не пропускайте да отделите време, което да посветите само на себе си, ако имате нужда от това. Близките ще Ви зарадват с мил жест. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022 ви вещае ден, в който настроението ви ще бъде повишено. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка подробност. Ако е възможно, заемете наблюдателна...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.