Осиновената ми дъщеря ме предаде
Дата на публикуване: 18.05.2020
осиновената ми дъщеря

Осиновената ми дъщеря ме предаде

Осиновената ми дъщеря постъпи ужасно с мен. Така започва моят разказ. Имах връзка с мъж, с когото не се разбирахме. Оженихме се, но не бяхме щастливи. Аз не отстъпвах и накрая той ме заплаши с развод. Приех решението му с облекчение. След тези му приказки не можех да го понасям, а и тайно водех преговори с директорката на един от домовете за изоставени деца за 6-годишната Милена, която беше същински ангел. Не смеех да взема бебе, страхувах се, че сама няма да мога да се справя. След много перипетии и помощ от приятели успях и доведох детето вкъщи. Бях най-щастливата майка на света, а дъщеря ми – най-усмихнатото и задоволено дете.
Въпреки заричането ми, че повече няма да погледна мъж, Асен нахлу в живота ми почти на шега две години, след осиновяването на Милена.

С нея почивахме на море, той беше в същия хотел, хранехме се на съседни маси в ресторанта, а на плажа хавлиите ни се озоваха една до друга.
Чиста случайност! Харесахме се от пръв поглед, допаднахме си като любовници, приех връзката ни за краткотраен флирт, и без това отдавна не бях правила с*кс. И през ум не ми минаваше, че ще продължи цели 10 години. Тогава бях на 34, той на 26. Много пъти във времето му казвах да престанем да се виждаме, макар, че го обичах с цялото си сърце. Не само разликата в годините ни беше смущаваща, аз не можех да му родя дете, а той имаше нужда от нормално семейство – от млада жена и пълна къща с малчугани. Той обаче не искаше и да чуе за раздяла. Притискаше ме в обятията си , целуваше ме страстно и шепнеше в ухото: Никой не ми трябва! Искам само теб и мечтая да остареем заедно!“

Миналата година усетих нещо странно в поведението на Милена. По принцип беше затворена, тиха, не много общителна. Нямаше приятелки, не обичаше да ходи по купони и заведения, мечтаеше да учи право в Германия и залягаше на уроците. Изведнъж стана нервна, недоволна за дребни неща.

На моменти ми възразяваше или ме гледаше надменно, сякаш ми се подиграваше, а когато аз се разплаквах, започваше да ме прегръща и целува, казваше, че съм най-добрата майка на света, а тя е гадна неблагодарница.

Вече смятах да я водя на лекар, когато засякох един sms. Милена взимаше душ в банята, аз се готвех да излизам за работа. Не мога да ви цитирам текста, само ще спомена, че беше пълна порнография. Канеше я преди училище да се отбие при него , за да правят пак… Бях на път да полудея, наложих си да дишам и да не вдигам скандал, докато не се убедя лично. Обадих се в службата, че съм болна и се закотвих в градинката пред блока на Асен. Видях Милена да влиза във входа, а аз продължи да стоя на пейката, без да откъсвам поглед от вратата. Не посмях да използвам ключа от жилището му, който от години стоеше в чантата ми. Чаках с надеждата по вида на дъщеря си да разбера, че си въобразявам.

Може да е отишла за съвет или да й услужи с пари, ако не са й достигнали за някаква покупка. Или пък просто се е отбила да пият по кафе… Чувствах, че тайно се надявам Милена да ме излъже, защото нямах сили да понеса истината. Ту се засрамвах, че хвърлям гадни обвинения към любовника и дъщеря си, ту пламвах от гняв и омерзение, припомняйки си гнусния текст на sms-а. В този миг гледката отсреща подреди пъзела на терзанията ми.

От входа излязоха прегърнати Асен и Милена, спряха на площадката и запечатаха чувствата си с продължителна страстна целувка. Не помня как скочих, стигнах за секунди до тях зашлевих първо него. Преди да посегна на към дъщеря си, той хвана ръката ми и я изви, а аз го заплюх в лицето и изкрещях : „Проклети да сте и двамата за всичко, което ми причинихте!“ Обърнах се и обляна в сълзи, вървях напосоки часове наред.

Милена не се прибра нито тази нощ, нито следващите. След седмица Асен ми се обади от непознат номер, иначе нямаше да вдигна. Каза, че двамата се обичали и искали да се оженят… „Не мога да бъда твоя тъща! Вървете по дяволите и двамата!!!“ – креснах аз и прекъснах разговора.

Тъй като едно дело за разсиновяване би било дълго, скъпо и най-вече скандално, прехвърлих чрез продажба всичко, което имах на племенницата ми, а аз оставам ползовател на жилището до края на живота си. Спестяванията прехвърлих на името на сестра ми, на нея вярвам повече, отколкото на себе си.

Преди месец видях случайно Милена и Асен отдалеч. Той буташе бебешката количка, тя го държеше под ръка и се притискаше към рамото му. Не ме заболя, все едно виждах непознати. Толкова грозно и жестоко постъпиха с мен, че обидата явно отстъпи пред накърненото ми достойнство. Обърнах се и тръгнах в другата посока. И без това пътищата ни се бяха разделили завинаги.

Лиляна

Източник: Лична драма

Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да се доверите се на здравият си разум и да внимавате с думите си, за да избегнете проблемите и финансовите загуби. Моментът също е подходящ да се посветите на разрешаването на финансови въпроси и да се...

повече информация
Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да се учите от грешките си и да гледате уверено напред. Бъдете толерантни към чуждото мнение. Гледайте с оптимизъм на бъдещето, звездите показват, че нещата се подреждат и без вашата намеса. Бъде...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022 предвещава ден, в който е добре да свършите неотложното до обяд. Бъдете по-дипломатични и тактични. Не пропускайте да отделите време, което да посветите само на себе си, ако имате нужда от това. Близките ще Ви зарадват с мил жест. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022 ви вещае ден, в който настроението ви ще бъде повишено. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка подробност. Ако е възможно, заемете наблюдателна...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.