Осинових сляпо и глухо момиче
Дата на публикуване: 13.11.2019
осинових

Осинових сляпо и глухо момиче

Осинових уж сляпо и глухо омиче, но не се оказа вярно. Елена не спала три дни подред. Момиченцето, с което се запознало в сряда, изобщо не излизало от главата й. Едно мъниче, някъде на около половин година, почти неподвижно, със сива пелена на очите…
Елена имала двама големи сина, спокоен и разумен живот, работа, мъж, дом. А така искала дъщеря – весела, палава, усмихната… Но нима това момиченце може да стане такава? А вместо здрав разум в главата й се загнездила една мисъл: това момиче е моята дъщеря. И й е нужна помощ. Спешно.
— Вие чувате ли ме, разбирате ли, че тя е сляпа и глуха??
— Да, всичко със слуха ми е наред! – Елена усетила, че излиза извън кожата си. – Решението не е леко и изобщо не искам да се доказвам на някого, страхувам се, че няма да ми стигнат аргументите – чух всичко, рабрах всичко. Подписах съгласие, че това момиче е моята дъщеря.

— Изчакайте един месец да оформим инвалидността…
Тук Елена внезапно избухнала:
— Затова ли не сте изследвали детето шест месеца изобщо! Ето защо не са направени никакви анализи! Чакали сте просто официално да бъде призната за инвалид, за да получи домът за нея повече пари?! Правилно ли Ви разбрах?!
Управителят мълчаливо се обърнал на пети и излязъл, тряскайки вратата. Елена въздъхнала. Нейното мъниче не е инвлид. Всичко може да се разреши. Всичко ще бъде наред, задължително ще бъде. Те ще се справят, заедно.
Трудно време последвало. Лекари, изследвания, лекари, смяна на протоколи на лечение. За да се оперират очите – а то трябвало да се направи – първо трябвало да бъде напълно здрава.

Мъжът не издържал на напрежението и си тръгнал… Но пък въпреки всички прогнози “лежащото” момиче за няколко месеца вкъщи се изправило, пропъляло, изправило се и започнало да прави първи крачки.

А веднъж, когато куриерът донесъл за нея нови дрешки, тя потреперила от звука на домофона и заплакала.. Потреперила от звука!! Тя чува!!

Елена седяла в болничната стая, галела косата на своето смело момиче – тя току-що се била събудила след операция, лицето й било закрито с бинтове. Хирургът седнал на стола до нея и много тихо и сериозно казал:

— Прогнозите все още не са ясни. Много време е пропуснато, вродената катаракта трябва да се поправи възможно най-рано, разбирате… Възможна е атрофия на зрителния нерв. Не можем да ви дадем гаранция…

Той внимателно започнал да сваля превръзките бинт. Елена усетила как с всеки слой бинт тревогата й нараства. Какво да очаква? Какво ще излезе накрая от цялата тази бора? Какво се крие там, под превръзката?

Последният слой бинт останал в ръцете на доктора. Въздухът се тресял от напрежение. Момиченцето мигнало няколко пъти, примижало заради ярката светлина, но не заплакала.

Бавно се обърнала наляво и надясно, погледнала лицето на лекаря и се обърнала към Елена. Едногодишното бебе, което преди минути излязло от упойката, погледнала жената право в очите и се усмихнало.

Тя за пръв път в живота си виждала.

Тя най-накрая видяла мама.

П. С. – тази история не е измислена. Познавам Елена и дъщеря й Ангелина.

Източник: Познанието

Още новини
Металокерамика срещу цирконий

Металокерамика срещу цирконий

За да може да направим избор трябва да се запознаем с малко повече информация. Какво е металокерамиката ? Това е метална конструкция, в повечето случаи съдържа никел, който е силен алерген. Той в повечето случай води до възпаление на венеца и лош дъх. Върху металната...

повече информация
Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021 ви вещае приятна седмица, в която не трябва да действате прибързано. Не е лошо да обръщате повече внимание на семейството и хората, на които държите. В дома Ви ескалира необходимост от някой промени, в оптимален случай- това са...

повече информация
Връзка от разстояние

Връзка от разстояние

Връзка от разстояние е трудна за поддържане. Много хора са на мнение, че връзките от разстояние никога не се получават, защото накрая всичко става твърде сложно. Да, връзките от разстояние могат да бъдат сложни, но ако решите да вложите повече усилия, ще видите, че си...

повече информация
Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии с 4 според астролозите. С*ксът и любовта вървят ръка за ръка. Е, не във всеки случай, но е по-добре когато това е така. Но замисляли ли сте се защо някои хора са верни на половинките си до гроб, а други кръшкат при първа възможност? Е, според...

повече информация
Advertisements
Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си. Чуя ли някой да казва, че животът е само един и има право да си го живее, както си иска, ми прилошава. Защото имам дъщеря, която е същата стока. Не е моя родна, но съм я отгледала и затова ме е срам, че съм принудена да прикривам мръсотиите й....

повече информация
Плесента и мухълът

Плесента и мухълът

Плесента и мухълът са неразделна част от природната среда. На открито, плесените и мухълът играят много важна роля в природата, за да разграждат органичната материя, като падналите листа и мъртвите дървета, но на закрито, мухълът трябва да се избягва. Той се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.