Отървете се от 12 предмета
Дата на публикуване: 12.06.2020
отървете се

Отървете се от 12 предмета

Отървете се от 12 предмета, които нямат място вкъщи. Домът ни е мястото, на което трябва да се чувстваме спокойни и щастливи. Понякога обаче сами претрупваме жилището с различни неща, които не само не ни трябват, но и помрачават обстановката. Днес ви представяме 12 вещи у дома, които ни действат потискащо. Добре е да се отървем от тях, ако искаме енергията у дома да е добра и да се чувстваме уютно.
Ако се чувствате зле у дома и бързате да излезете, то може би има някаква причина. Вгледайте се във вещите у дома и се замислете кои от тях ви потискат и кои от тях ви вдъхновяват, пишат от rozali.com.

1. Сувенири, фигурки, подаръчета
Навярно сами сте си купували сувенири от екскурзиите, на които сте ходили, или сте получавали такива от приятели. Тогава може да са ви харесвали, но сега само събират прах и място в дома ви. Или заемат някой рафт у дома, или пълнят някой шкаф или просто са в кашон на тавана. Но при всички положения са неща, които не искате да пазите, но и как да ги изхвърлите. И се стига до момент, в който само ви действат потискащо у дома и е време час по-скоро да се отървете от тях.
2. Вещите на децата ви
Работата е там, че децата трудно се научават да подерждат вещите си и те се озовават навсякъде в дома ви, като така постоянно ви дразнят, изнервят и изкарват извън равновесие. Така че имате поне два варианта – периодично да намалявате вещите на децата (и без това нямат нужда от толкова много неща)и да настоявате всичко тяхно да си стои в тяхната стая, така че да е далеч от погледа ви.

3. Книги, които сте прочели, както и книги, които вече не харесвате

Всеки човек преминава през различни периоди в живота си и се интересува от различни неща, съответно и различни книги. Така навярно сте се затрупали с каква ли не литература, която може би вече не ви е интересна, дори ви потиска. Или просто имате куп книги, които знаете наизуст, и само заемат място на секцията ви.

4. Телевизорът

Още с прибирането си у дома навярно имате навик да включвате телевизора, без да изпитвате желание да гледате нещо. Така телевизорът неусетно се превръща във визуален и звуков дразнител, който подсъзнателно ви действа потискащо. Ето защо най-добре е да скриете телевизора в нещо като шкаф или просто да си наложите да не го пускате без необходимост.

5. Вещи от детството ви

Те ви напомнят за весели моменти от миналото, но водят до носталгично усещане, което ви потиска. Миналото си е минало и е хубаво да съхраните спомените си за него, стига те да не са материални, тъй като по-скоро носят негативна енергия.

6. Огледалата

Едно-две огледалата на необходими места у дома са достатъчни. Прекаляването с огледалата може да има негативен ефект върху психиката ви. Не на всеки му действа добре постоянно да вижда отражението си, дори и да не го осъзнавате.

7. Колекции

Колекциите от колички, грамофонни плочи и прочие са неща, които са били ваша страст в миналото, но сега само събират прах някъде в дома ви.

8. Неоправеното легло

Оправянето на леглото е нещо, което е досадно за мнозина и се пропуска от време на време. Но подсъзнателно неоправеното легло е нещо, което ви действа дразнещо, разконцентриращо и потискащо, създаващо усещане за безредие и липса на хармония.

9. Плътните завеси

Те създават или кралско или ретро излъчване на дома ви, но в същото време събират толкова прах и толкова много затъмняват помещенията в дома ви, че по-скоро нарушават добрата атмосфера у дома и ви действат негативно.

10. Грешен цвят

Изборът на цветове за стените, пода, мебелите, декора са толкова важни, че грешният подбор впоследствие може да ви дразни ежедневно. Ето защо, при избора на интериорен дизайн, всичко трябва да е добре премислено.

11. Рафтовете и стелажите

Ако в домът ви има на прекалено много места открити рафтов и стелажи пълни с вещи, то навярно се чувствате притиснати от собствените си принадлежности. Заложете на затворените шкафове, а там където има рафтове, не прекалявайте с вещите. Сложете няколко места, колкото да разчупите визията на иначе скучната стена.

12. Вещи за ръкоделие

Ако ви харесва да се занимавате с „направи си сам“ неща, навярно постоянно се запасявате с всякакви материали и пособия, които обаче се натрупват в килера ви и така и не стигате до тях месеци наред. Подобни вещи от типа „може и да ми потрябва“ само задръстват дома ви и нарушават хармонията в него.

Източник: Всяка жена

Още новини
Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии в зодиака - сега ще видите дали вашата е в списъка. Има зодии, които са талантливи в почти всичко, с което се захванат. Винаги им се случват необичайни събития, които им помагат при решаване на важни житейски проблеми. Техният свят е...

повече информация
Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет е една от най-загадъчните и пълна с аномалии планина. Едва сега някои учени излизат с твърдения, че това всъщност пирамида и няма никакво обяснение за това как е възникнала тя. Очертанията й са разположени така, че тя да е обърната точно към...

повече информация
Лош късмет преследва 5 зодии

Лош късмет преследва 5 зодии

Лош късмет преследва няколко зодии. Случвало ли ти се е да мислиш, че лошият ти късмет те преследва ден след ден? Може би това е свързано с твоята зодия. Погледни дали случайно не попадаш в списъка на най-големите губещи. И докато едни остават с впечатлението, че...

повече информация
Райско селце без пътища

Райско селце без пътища

Райско селце, което се нарича Гитхорн е чаровно село, което се намира в нидерландската провинция Оверейсел. И то е село, което може би е единствено по рода си в цял свят. Оказва се, че там не съществуват пътища. Няма автомобили. Селцето е разположено върху система от...

повече информация
Advertisements
Кръвните показатели, които са важни

Кръвните показатели, които са важни

Кръвните показатели, които са важни за здравето ни. Даването на кръвна проба е нещо, познато всекиму. Това е един от най-важните методи за лабораторно изследване, назначаван при повечето заболявания, тъй като съставът на кръвта отразява промените, които протичат в...

повече информация
Теодора Стефанова за 2021 година

Теодора Стефанова за 2021 година

Теодора Стефанова дава искрица надежда през новата 2021 година. Година на политически компромиси, промени по върховете на българския футбол и постепенно преодоляване на коронакризата чрез ваксините. Така гадателката на Силвио Берлускони и телевизионна водеща в...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.