Отричането на турското робство
Дата на публикуване: 02.03.2021
отричането

“Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!” – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен пенсиониран певец, правещ се на умен.
Моят въпрос е: А отричането на турското робство не е ли същото престъпление и не поругава ли паметта на убитите и измъчваните българи през петте века преди Освобождението? В редица страни на ЕС отричането на Холокоста се счита за престъпление, наказуемо според съответните закони.
ЕС работи над предложения за широк общ европейски антирасистки закон. Законът ще предвижда и наказания за отричащите Холокоста. Във Франция например и сега е наказуемо отричането на антиеврейската политика на Германия по време на Втората световна война.

В Германия, както и в Швейцария, има осъдени, които излежават тежки присъди за престъплението “Отричане на Холокоста”.
Нови страни-членки на ЕС от бившите социалистически страни пък искат текст за забрана на отричането на престъпленията, извършени по времето на Сталин.
У нас има закон за обявяването на БКП за престъпна организация.
Редно е ние да имаме и закон за носене на наказателна отговорност за отричането на петвековното турско робство и за отричането на съществуването на Национално-освободителното движение, в което участват иконите на България: Раковски, Левски, Ботев, Баба Тонка Обретенова, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Волов, Бенковски, Стамболов, Райна Княгиня, Панайот Хитов и много други, за чиито подвизи и героична смърт пишат Иван Вазов, Любен Каравелов, Захари Стоянов, Димитър Страшимиров и др.
В последно време самозвани учени от комунистическата БАН, както и други родоотстъпници, соросоиди, майцепродавци, отцеубийци и отявлени българофоби изписаха тонове хартия да доказват, че турско робство въобще не е имало, а имало съжителство, присъствие, владичество, поданство, обща история и др.

Нямало кланета, нямало Батак, нямало Кочо Чистеменски, нямало Стара Загора, нямало осакатенивт Балканджи Йово без крака и ръце, който “не дава Хубава Яна на турска вяра”, нямало три синджира роби, нямало джезие, нямало девширме, нямало опълченци, нямало Шипка и т.н.
Нищо нямало! Имало само имам баялдъ, кючеци, рахат локум, баклава и ходене на гости по празниците, както пише в учебниците на МОН.

Пък нашите възрожденци просто са били тъпанари и гадни разбойници (като разбойниците Васил Левски и Георги Бенковски, например).
Наскоро “учени” от БАН обявиха официално: “Изразът турско робство е терминологично непригоден!”

Какво казват те с тази прокламация, насочена към МОН? Казват публично, че всъщност всички възрожденски песни – „Стани, стани, юнак балкански”, „Боят настана, тупкат сърца ни”, пламенните стихове на Ботев, националната епопея „Под игото”, тефтерчето на Васил Левски, „Записките” на Захарий Стоянов и др. са всъщност негодна работа, да се махат от учебниците по история и български език, тъй като са пълни с терминологичните непригодности “турско робство”, “свобода или смърт”, “тоз, който падне…” и т.н.

Тези бюджетни “учени” искат да се ползва неуместният термин „владичество”, или даже “съжителство”.
Мисля, че подобни действия са всъщност най-голямо престъпление, и даже държавна измяна, доколкото оскверняват паметта на наши светци, на най-видните синове и дъщери на България, дали живота си за Освобожданието на България от петстотингодишното турско робство, и внушават антиродолюбиви чувства и просташки нихилизъм.
Подобно на законите за търсене на наказателна отговорност при отричане на Холокостта, у нас следващото

Народно събрание, надявам се то да не е продажно като сегашното, което, знаем, е доминирано от крадливи гербаджии, фалшиви патриоти и от турци, трябва да приеме най-спешно Закон против отричането на турското робство.
В него да се предвиждат наказания, съпоставими с наказанията за отричане на Холокоста в ЕС.

В 11 от 27-те страни-членки на ЕС (Германия, Италия, Белгия, Франция, Словакия, Румъния, Литва, Полша, Австрия, Унгария и Чехия), както и в Швейцария, се присъждат наказания до 20 години лишаване от свобода (затвор) за отричане на Холокоста.

Ако такъв подобен закон е налице и у нас, то той ще пази от поругаване националната памет на България и нейната национална идентичност, която в момента е силно заплашена по много линии и от много субекти отвън и отвътре.

Искам Закон срещу отричането на петвековното турско робство и на турските зверства!
Мъките на българите в общ план са по-големи, далеч по-дълготрайни и по-жестоки от Холокоста, представляват демоцид, и имат несравнимо по-тежки последствия за българската нация.
Законът е нужен!

акад. Петър Иванов

Източник: Свободно слово

Още новини
Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната я прави чиста и блесяща. Що се отнася до поддържането на дома ми чист, почистването на тоалетната е най-малкото ми любимо нещо, предполагам и на вас. Наскоро споменах това на съседката си. Тя, без да се замисли два пъти, ми препоръча да направя...

повече информация
Пречистваща молитва

Пречистваща молитва

Пречистваща молитва за здраве и против нещастие. Вдишайте дълбоко, успокойте се и помислете за себе си и вашите близки. След като постигнете покой, прочетете тази молитва 7 пъти. Нейната сила затваря нещастието и болестите зад 7 ключалки. Представете си, че вашият...

повече информация
Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски - няма как да не сте го опитвали. Боб в гърне -традиционно и много вкусно ястие. Няма български дом, в който тази гозба да не е на почит. Всяка домакиня има свой начин за приготвяне на боб, но аз ще ви предложа моя. Уверявам ви, че ще ви...

повече информация
Баба съди внучката си

Баба съди внучката си

Баба съди родната си внучка и съпруга й за 32 893 лв. и иска разваляне на договор за покупко-продажба на апартамент, който освен това има и акт за дарение. За семейните войни, които сега започват и в храма на Темида, ни разказа Айгюн Османов. Той е съпруг на Надежда,...

повече информация
Advertisements
Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет направи феноменът Божидар Караджов. Две седмици минаха от парламентарните избори, а бъдещият кабинет все още изглежда като нерешима енигма. Някои от парламентарно представените партии вече направиха заявки какво правителство биха...

повече информация
Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент според бившия президент Росен Плевнелиев. "Задача на европейските и продемократични сили в България е да извадят много силна кандидатура на президентските избори, за да имаме президент демократ, а не популист. Това е голямата битка, която...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.