Партньорът ви не трябва да иска от вас тези 7 неща

Партньорът ви не трябва да иска от вас тези 7 неща

Партньорът ви в любовта е добре да се стреми към радост и щастие, изпълващи връзката. Какво е щастието? Как може да бъде то най-точно дефинирано? Древногръцкият философ Аристотел го определя като най-висшето благо, заложено съобразно моралните и нравствени ценности на обществото. Ето защо, поведението на хората – като цяло – е мотивирано преди всичко от стремежа към истинското щастие, което осмисля живота им, предавайки му така завладяващата реалност. Счита се, че щастливият човек е бил докоснат и е воден от Бога през целия си жизнен път. В смисъла на горното, истински щастливи могат да бъдат само емоционалните натури, способни да изпитват чувства на радостно задоволство и удоволствие, но и на всеобхватно блаженство.

От един момент на своето развитие, човешката раса преминава от първичните инстинкти на задоволяване на глада, жаждата и продължението на рода, към постепенното изграждане на социално общество с избистрящи се морални ценности, определящи се в нарастваща степен от взаимоотношението между двата пола. Така, постоянно образуващите се и разпадащи се връзки мъж – жена се оказват с фундаментално значение при търсенето на трайно щастие. Генетично обоснованата емоционална многостранност у човека е, обаче, предпоставка за възникването на сериозни колизии между партньорите. Когато те са налице – настъпва разрив и разочарованите доскрошни партньори се впускат в търсене на нова връзка, с надежда да постигнат – според собствените си разбирания – така лелеяното щастие. При жените нещата стоят по-сложно, тъй като те, макар и да са по-емоционални, са склонни да търпят отношение от страна на партньора си, което ги принуждава да се чувстват перманентно зле – т.е. да се чувстват нещастни…

Има една опасна категория мъже, които имат „дарбата“ да накарат партньорките си да приемат като заслужено отношението, което проявяват към тях; резултатът е привидна хармония на отношенията във връзката, зад която се крие дълбока скрита неудовлетвореност у жената… Обичайните случаи са, обаче, когато партньорът упражнява неприкрит натиск върху партньорката си, стремейки се да моделира поведението й според своите желания и виждания. Ако сте, или попаднете в подобна връзка, то ето какво е недопустимо да търпите.

Първо, отблъснете решително опитите му да държи вашата връзка в тайна от околните – приятели, колеги, роднини, защото това му искане почти винаги означава, че поддържа едновременно и друга връзка, която не желае да прекратява по една или друга причина.

Второ, не поемайте върху себе си цялата вина при поява на дискомфортни недоразумения, изглаждайте своевременно проблемите, обсъждайки ги спокойно с партньора си – така ще снижите възникналото между вас напрежение.

Трето, отблъсквайте решително всякакви опити партньорът да се опитва да променя поведението и дори мислите ви по „свой начин“ – вие не сте негово притежание, а изградена личност със своите достойнства и недостатъци – и, ако ви обича достатъчно, той ще ви приеме веднъж завинаги точно такава, каквато сте…

Четвърто, ако партньорът ви е придобил или е на път да придобие нездравословни навици (пушене на цигари или опиати или редовно консумиране на алкохол) и иска да ви въвлече в тях – примерно, за да успокои съвестта си, то възпротивете се с твърда решимост и му демонстрирайте ежедневно предимствата и ползите от здравословния начин на живот.

Пето, не се отказвайте от хобитата си (масажи, фитнес, йога, крос, танци, периодични срещи с приятелки…), когато те са критикувани от партньора ви като неподходящи или глупави. Същевременно, проявявайте разбирания и по отношение на неговите хобита (гледане на спортни събития, игри на футбол или други спортове, срещи с приятели – но не и всяка вечер в кварталната кръчма). Е, добре би било да имате и някои сходни хобита – така отношенията във връзката ви ще бъдат по-хармонични.

Шесто, винаги отстоявайте мнението си по обсъжданите с партньора или в компания въпроси – той и околните трябва да са наясно, че държите на мнението си дори да е в различно от това на околните – така ще предизвикате трайното им уважение към вас – като личност.

Седмо, не позволявайте ревността и завистта да се настанят във връзката ви, защото така ще я поставите пред сериозно изпитание. Това означава да не пренебрегвате собствените си постижения, но и да не омаловажавате и тези на партньора ви. Разбира се, спазването на горните изисквания по отношение на поведението на партньора ви, не е повод да изградите една истински щастлива връзка. Но поне ще изпитвате удовлетвореността, че сте се опитали да я направите такава. А ако не върви, то не унивайте – продължете напред и щастието ще кацне на рамото ви!
Партньорът ви е добре да положи старание и да се грижи повече за вашия комфорт.

Кажете ни Какво мислите
8Like3Love4Haha0Wow0Sad1Angry

0 Comments

Оставете коментар