Павел Поппандов не си говори с Георги Мамалев
Дата на публикуване: 05.12.2019
Павел Поппандов

Павел Поппандов не си говори с Георги Мамалев

Павел Поппандов разкри истината за отношенията си с Гошо Мамалев в предаването “Денят започва с Георги Любенов по БНТ”. Той призна, че категорично е отказал да участва в предвидения за втората половина на декември концерт на група НЛО, в която участваха те двамата, покойните Велко Кънев и Чочо Попйорданов и куп други обичани наши артисти.
“Това е една много неприятна тема за мен, но хората трябва да бъдат наясно. Това е публиката, която ме е създала като актьор, и аз съм й длъжник и трябва да се отчитам пред нея. Затова нека да разплетем и тази история. На 11 декември се навършват 8 години от смъртта на Велко Кънев. Когато той почина аз помолих, предложих по-точно, на Мамалев, на Стефан Димитров и на Живко Колев да издадем един диск с нашите песни, които, както каза Стефан Димитров, да не ги изхвърляме от прозореца.

И с парите да направим един паметник на Велко. Това предложение тогава остана “във въздуха”. Преди две години обаче най-неочаквано се появи диск с нашите песни. Затова аз не знаех, затова не знаеше и неговата съпруга Дора, която наследява неговите права. Съвсем случайно научих – мой приятел купил диск от някакъв магазин и ми го донесе. Започнах аз да търся каква е истината и историята на този диск и се срещнах с производителя му. Той ми каза: “Ама, г-н Поппандов, те ми казаха Мамалев и Живко Колев, че са се разбрали всички помежду си и аз затова го издадох”. Казах: “Как така, нали трябва да има разрешение на министерството културата, отделът за авторските права?”.

Но той отново каза, че му обявили, че всичко е уредено. Отидох в министерството на културата, срещнах се с един от бившите им чиновници. Отговорът беше чисто българско клише: “Недейте, г-н Павел Поппандов, ние ще намерим кой е виновника, ще се разбере истината, ще си понесе наказанието”. Така и не се разбра – колко бройки, какъв е тиража, какво е, що е. Та, така почетоха паметта на Велко”, каза Поппандов в ефира на БНТ.

“Тази година при мен дойдоха две млади момчета – режисьори и сценаристи в предаването, които ми предложиха да участвам в този концерт. Казах им, че няма да стане по няколко причини – едната я споменах преди малко, а другата е, че без Велко НЛО не съществува. И отказах. Между другото, на 31 юли 2011 г. – последният рожден ден на Велко, аз му се обадих по телефона. Тогава се въртеше една идея да се прави втора серия на “Оркестър без име”. И Велко ми каза:
“Павка, откажи се от това, ще развалим всичко”. И си мисля, че ако имам възможност да го попитам какво мисли по този случай, струва ми се, че ще ми отговори така: “Павка, да са живи и здрави, остави ги”. Заради това ще кажа и аз така: “Нека да са живи и здрави”, и ако съвестта им е чиста, им казвам: “На добър час”, откровеничи до болка актьорът.

Запитан дали смята организирането на въпросния концерт за някакъв вид морална злоупотреба и какво мисли вдовицата на Велко Кънев по темата, той отговори: “Мислех да не я намесвам нея, но аз се чувам с нея редовно по телефона и тя ми каза: “Павка, моля ти се, направи нещо да не споменават Велко. Нещо повече – тя се е обадила на Мамалев и го е помолила да не споменават Велко”. Заради това не си говорим с Мамалев. Как е възможно?

Толкова години сме били заедно. Той вместо да дойде на помена на Велко на гробищата, той дошъл тук в БНТ да си рекламира нелегално издадения диск. Как можеш да откажеш да направим памет на Велко? С когото сме били толкова години. Не ми го побира акълът. Съжалявам, че това ще го чуят и близки на Георги Мамалев, но това за мен е липса на всякакъв морал. Не е само той, и други има”.

На въпрос за евентуално продължение на “Оркестър без име”, обичаният актьор отговори: “Този филм не може да има продължение. След като е достигнал едно ниво, и то високо ниво, до ден днешен е актуален и хората го харесват. Ключът е от думите на Велко: “Ще развалим това, което направихме!” Няма го Людмил Кирков, няма го Станислав Стратиев, няма го Димитър Манчев, няма го Николай Николаев. Колко хора от тези актьори ги няма”.

Водещият Георги Любенов също се развълнува от гостуването на актьора и завърши с думите: “Започнахме ведро, но проведохме един болезнен разговор. Това беше урок”.

Източник: Петел

Още новини
Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ще ви даде това, от което имате нужда. Всеки човек притежава качества и недостатъци, никой не е перфектен и смисълът на любовта е да откриете този, който ви приема с всичките ви трески за дялане, както и вие него. Когато той вижда вашите положителни черти и...

повече информация
6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката. Няма жена, която да не иска да изглежда добре. Най-често нежният пол залага на стилни дрехи, за да има безупречна визия. Понякога обаче в стремежа си да изглеждат добре облечени жените допускат много сериозни модни грешки,...

повече информация
10 сънища за успех

10 сънища за успех

10 сънища вещаят успех и щастие в близко бъдеще. От древни времена хората отдавали специално значение на сънищата . Както показват наблюденията, има няколко вида сънища , които ясно вещаят нещо хубаво, което ще ни се случи, както и такива, които са предвестник на беди...

повече информация
Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден в някои случаи. Не е тайна, че на всеки шест месеца тялото ни се възстановява. Това зависи от много фактори, но продължителността на деня играе ключова роля. Под въздействието на слънчевата светлина витамин D се произвежда активно в тялото...

повече информация
Advertisements
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син върна щастието ни ни даде криле. Така започва нашият покъртителен разказ. Да загубиш дете е една от най-жестоките трагедии, които могат да застигнат някой родител. Опустошението е пълно, мъката безкрайна, а пътят обратно към нормалния живот...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.