Павел Поппандов не си говори с Георги Мамалев
Дата на публикуване: 05.12.2019
Павел Поппандов

Павел Поппандов не си говори с Георги Мамалев

Павел Поппандов разкри истината за отношенията си с Гошо Мамалев в предаването “Денят започва с Георги Любенов по БНТ”. Той призна, че категорично е отказал да участва в предвидения за втората половина на декември концерт на група НЛО, в която участваха те двамата, покойните Велко Кънев и Чочо Попйорданов и куп други обичани наши артисти.
“Това е една много неприятна тема за мен, но хората трябва да бъдат наясно. Това е публиката, която ме е създала като актьор, и аз съм й длъжник и трябва да се отчитам пред нея. Затова нека да разплетем и тази история. На 11 декември се навършват 8 години от смъртта на Велко Кънев. Когато той почина аз помолих, предложих по-точно, на Мамалев, на Стефан Димитров и на Живко Колев да издадем един диск с нашите песни, които, както каза Стефан Димитров, да не ги изхвърляме от прозореца.

И с парите да направим един паметник на Велко. Това предложение тогава остана “във въздуха”. Преди две години обаче най-неочаквано се появи диск с нашите песни. Затова аз не знаех, затова не знаеше и неговата съпруга Дора, която наследява неговите права. Съвсем случайно научих – мой приятел купил диск от някакъв магазин и ми го донесе. Започнах аз да търся каква е истината и историята на този диск и се срещнах с производителя му. Той ми каза: “Ама, г-н Поппандов, те ми казаха Мамалев и Живко Колев, че са се разбрали всички помежду си и аз затова го издадох”. Казах: “Как така, нали трябва да има разрешение на министерството културата, отделът за авторските права?”.

Но той отново каза, че му обявили, че всичко е уредено. Отидох в министерството на културата, срещнах се с един от бившите им чиновници. Отговорът беше чисто българско клише: “Недейте, г-н Павел Поппандов, ние ще намерим кой е виновника, ще се разбере истината, ще си понесе наказанието”. Така и не се разбра – колко бройки, какъв е тиража, какво е, що е. Та, така почетоха паметта на Велко”, каза Поппандов в ефира на БНТ.

“Тази година при мен дойдоха две млади момчета – режисьори и сценаристи в предаването, които ми предложиха да участвам в този концерт. Казах им, че няма да стане по няколко причини – едната я споменах преди малко, а другата е, че без Велко НЛО не съществува. И отказах. Между другото, на 31 юли 2011 г. – последният рожден ден на Велко, аз му се обадих по телефона. Тогава се въртеше една идея да се прави втора серия на “Оркестър без име”. И Велко ми каза:
“Павка, откажи се от това, ще развалим всичко”. И си мисля, че ако имам възможност да го попитам какво мисли по този случай, струва ми се, че ще ми отговори така: “Павка, да са живи и здрави, остави ги”. Заради това ще кажа и аз така: “Нека да са живи и здрави”, и ако съвестта им е чиста, им казвам: “На добър час”, откровеничи до болка актьорът.

Запитан дали смята организирането на въпросния концерт за някакъв вид морална злоупотреба и какво мисли вдовицата на Велко Кънев по темата, той отговори: “Мислех да не я намесвам нея, но аз се чувам с нея редовно по телефона и тя ми каза: “Павка, моля ти се, направи нещо да не споменават Велко. Нещо повече – тя се е обадила на Мамалев и го е помолила да не споменават Велко”. Заради това не си говорим с Мамалев. Как е възможно?

Толкова години сме били заедно. Той вместо да дойде на помена на Велко на гробищата, той дошъл тук в БНТ да си рекламира нелегално издадения диск. Как можеш да откажеш да направим памет на Велко? С когото сме били толкова години. Не ми го побира акълът. Съжалявам, че това ще го чуят и близки на Георги Мамалев, но това за мен е липса на всякакъв морал. Не е само той, и други има”.

На въпрос за евентуално продължение на “Оркестър без име”, обичаният актьор отговори: “Този филм не може да има продължение. След като е достигнал едно ниво, и то високо ниво, до ден днешен е актуален и хората го харесват. Ключът е от думите на Велко: “Ще развалим това, което направихме!” Няма го Людмил Кирков, няма го Станислав Стратиев, няма го Димитър Манчев, няма го Николай Николаев. Колко хора от тези актьори ги няма”.

Водещият Георги Любенов също се развълнува от гостуването на актьора и завърши с думите: “Започнахме ведро, но проведохме един болезнен разговор. Това беше урок”.

Източник: Петел

Още новини
Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков "Дъ Шоуто" се срина сериозно. Любо Нейков, който е продуцент на предаването понесе сериозни критики и обиди от актьори и зрители. Той преживява тежко този неуспех и приближени до него твърдят, че започнал да се депресира сериозно,...

повече информация
Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков критикува едно от най-гледаните напоследък предавания - "Ергенът". Чаровният бивш синоптик твърди, че напоследък се слагат етикети на различни риалити предавания, а те не отговарят на истината. Ако не следите неговата кариера ще ви кажем, че в момента...

повече информация
Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова реши да сподели със своите последователи във Фейсбук тайна за здраве и дълголетие, която е изключително лесна за спазване, но понякога трудно приложима към съвременния начин на живот. Тя разкри, че е присъствала на защита на дисертационен труд на д-р...

повече информация
Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати, които всеки трябва да знае. Доматите се превиват от плод чак до октомври. Опитайте и ще успеете! Всъщност няма нищо по-добро от хапването на зрели домати, пресни, от собствената ви градина. Трудно е да се каже какво всъщност е по-добре:...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022 ви вещае ден, в който е добре да обуздаете своята нетърпеливост. За да се радвате на добро здраве, стремете се към умереност в поведението си и поддържайте баланс. Днешният ден ще е хубав и защото сте сред хората, които обичате. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 26 май 2022

Дневен хороскоп 26 май 2022

Дневен хороскоп 26 май 2022 предвещава ден, в който би било добре да се посветите на рутинни занимания и дела, както и да се погрижите за здравето си, следвайте полезните си навици, спазвайте добър режим, спортувайте. Съвършенство и перфекционизмът, дори в дребните...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.