Петната по дрехите могат да се махнат
Дата на публикуване: 26.03.2020
петната по дрехите

Петната по дрехите могат да се махнат

Петната по дрехите понякога са твърде упорити и досадни. Независимо дали сме открили по дрехите си мазни детски пръстчета или сме бутнали чашата си с червено вино по време на романтична вечеря, е факт, че петната са навсякъде около нас.
Може да не ни се случва да се сблъскваме с почистването им ежедневно, но е добре да знаем как да се справим с тях с няколко трика за премахване на петна по дрехите.
1. Петна от мазнина
Ако веднага видите, че сте капнали нещо мазно върху дрехите си, то поръсете петното със сол. В случая на споменатите детски пръстчета обаче има вероятност те да са престояли дори и няколко часа върху дрехите ви, преди да сте им обърнали внимание.

Солта няма да ви свърши работа. По-добре пробвайте да накиснете дрехите в разтвор от вода и сода за хляб.
2. Петна от червено вино
Може да ви се струва странно, но много често червеното вино се чисти с бяло вино. Ако не разполагате с такова, то тогава пробвайте с мляко. Подходящи са както киселото, така и прясното мляко.
3. Петна от восък
Подобно на червеното вино, те вероятно отново са получени вследствие на развихрилите се страсти по време на романтичната вечеря. Не се кахърете толкова.
Важно е да разполагате с попивателна хартия, която да поставите от двете страни на плата и после да го минете с ютия. Едва тогава го хвърлете в пералнята.

4. Петна от кръв
Никога не използвайте топла или гореща вода, когато искате да премахнете петно от кръв. Петното се премахва само след като бъде поставено под струя студена вода и леко се разтърка с ръце.

Ако е засъхнало, можете да използвате и малко вода, в която сте добавили водка или джин.

5. Петна от ръжда

Изцедете малко лимонов сок, натрийте с него петната, оставете ги така около 15 мин. и после ги изплакнете със студена вода. При необходимост повторете. Този метод е ефикасен и при петна, оставени от горчица.

6. Петна от кафе

Да разлеете кафе върху дрехите си точно когато се готвите да тръгнете за работа, е добре позната ситуация за мнозина.

Съвет за премахване на петното от дрехата е да го измиете веднага със студена вода, а ако следите му още личат, то използвайте глицеринов препарат.

Така дрехата ви гарантирано ще се изпере, а ние се надяваме само кафето, което сте разсипали върху нея да не е било чувствително горещо.

Ако държите да облечете отново същото облекло, ще се наложи да изсушите дрехата бързо.

Източник: Езине

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.