Петната по дрехите могат да се махнат
Дата на публикуване: 26.03.2020
петната по дрехите

Петната по дрехите могат да се махнат

Петната по дрехите понякога са твърде упорити и досадни. Независимо дали сме открили по дрехите си мазни детски пръстчета или сме бутнали чашата си с червено вино по време на романтична вечеря, е факт, че петната са навсякъде около нас.
Може да не ни се случва да се сблъскваме с почистването им ежедневно, но е добре да знаем как да се справим с тях с няколко трика за премахване на петна по дрехите.
1. Петна от мазнина
Ако веднага видите, че сте капнали нещо мазно върху дрехите си, то поръсете петното със сол. В случая на споменатите детски пръстчета обаче има вероятност те да са престояли дори и няколко часа върху дрехите ви, преди да сте им обърнали внимание.

Солта няма да ви свърши работа. По-добре пробвайте да накиснете дрехите в разтвор от вода и сода за хляб.
2. Петна от червено вино
Може да ви се струва странно, но много често червеното вино се чисти с бяло вино. Ако не разполагате с такова, то тогава пробвайте с мляко. Подходящи са както киселото, така и прясното мляко.
3. Петна от восък
Подобно на червеното вино, те вероятно отново са получени вследствие на развихрилите се страсти по време на романтичната вечеря. Не се кахърете толкова.
Важно е да разполагате с попивателна хартия, която да поставите от двете страни на плата и после да го минете с ютия. Едва тогава го хвърлете в пералнята.

4. Петна от кръв
Никога не използвайте топла или гореща вода, когато искате да премахнете петно от кръв. Петното се премахва само след като бъде поставено под струя студена вода и леко се разтърка с ръце.

Ако е засъхнало, можете да използвате и малко вода, в която сте добавили водка или джин.

5. Петна от ръжда

Изцедете малко лимонов сок, натрийте с него петната, оставете ги така около 15 мин. и после ги изплакнете със студена вода. При необходимост повторете. Този метод е ефикасен и при петна, оставени от горчица.

6. Петна от кафе

Да разлеете кафе върху дрехите си точно когато се готвите да тръгнете за работа, е добре позната ситуация за мнозина.

Съвет за премахване на петното от дрехата е да го измиете веднага със студена вода, а ако следите му още личат, то използвайте глицеринов препарат.

Така дрехата ви гарантирано ще се изпере, а ние се надяваме само кафето, което сте разсипали върху нея да не е било чувствително горещо.

Ако държите да облечете отново същото облекло, ще се наложи да изсушите дрехата бързо.

Източник: Езине

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.