Петната по дрехите могат да се махнат
Дата на публикуване: 26.03.2020
петната по дрехите

Петната по дрехите могат да се махнат

Петната по дрехите понякога са твърде упорити и досадни. Независимо дали сме открили по дрехите си мазни детски пръстчета или сме бутнали чашата си с червено вино по време на романтична вечеря, е факт, че петната са навсякъде около нас.
Може да не ни се случва да се сблъскваме с почистването им ежедневно, но е добре да знаем как да се справим с тях с няколко трика за премахване на петна по дрехите.
1. Петна от мазнина
Ако веднага видите, че сте капнали нещо мазно върху дрехите си, то поръсете петното със сол. В случая на споменатите детски пръстчета обаче има вероятност те да са престояли дори и няколко часа върху дрехите ви, преди да сте им обърнали внимание.

Солта няма да ви свърши работа. По-добре пробвайте да накиснете дрехите в разтвор от вода и сода за хляб.
2. Петна от червено вино
Може да ви се струва странно, но много често червеното вино се чисти с бяло вино. Ако не разполагате с такова, то тогава пробвайте с мляко. Подходящи са както киселото, така и прясното мляко.
3. Петна от восък
Подобно на червеното вино, те вероятно отново са получени вследствие на развихрилите се страсти по време на романтичната вечеря. Не се кахърете толкова.
Важно е да разполагате с попивателна хартия, която да поставите от двете страни на плата и после да го минете с ютия. Едва тогава го хвърлете в пералнята.

4. Петна от кръв
Никога не използвайте топла или гореща вода, когато искате да премахнете петно от кръв. Петното се премахва само след като бъде поставено под струя студена вода и леко се разтърка с ръце.

Ако е засъхнало, можете да използвате и малко вода, в която сте добавили водка или джин.

5. Петна от ръжда

Изцедете малко лимонов сок, натрийте с него петната, оставете ги така около 15 мин. и после ги изплакнете със студена вода. При необходимост повторете. Този метод е ефикасен и при петна, оставени от горчица.

6. Петна от кафе

Да разлеете кафе върху дрехите си точно когато се готвите да тръгнете за работа, е добре позната ситуация за мнозина.

Съвет за премахване на петното от дрехата е да го измиете веднага със студена вода, а ако следите му още личат, то използвайте глицеринов препарат.

Така дрехата ви гарантирано ще се изпере, а ние се надяваме само кафето, което сте разсипали върху нея да не е било чувствително горещо.

Ако държите да облечете отново същото облекло, ще се наложи да изсушите дрехата бързо.

Източник: Езине

Още новини
Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова е пила и пилотирала самолет над Рилските езера. Моделката само за секунди поела управлението от опитния пилот. „Хванах един такъв джойстик, нещо дърпаш, държиш и пилотът по едно време: „Изправи, изправи!”, и пое вече”, споделяла е моделката, която тази...

повече информация
Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе и друга жена. Тази невероятна история се е случила преди повече от 20 години в един от родилните домове в украинската столица Киев. Всички в болницата обаче и до днес помнят случилото се. И има защо! Все пак не всеки ден на изписване баща...

повече информация
Истинската зодия

Истинската зодия

Истинската зодия според най-точния хороскоп. Структурен, комбиниран, виртуален, наречете го, както решите, но хороскопът, с който ще ви запознаем, е може би най-точният в света! Той представлява комбинация между вашата зодия, определена от деня и месеца на раждане, и...

повече информация
Влади Въргала и Джани

Влади Въргала и Джани

Влади Въргала не живее леко. Потвърждение на това са и снимките на актрисата в социалните мрежи с комедийния ас, на които той нежно целува сина й Иван-Александър от първия й брак. Момчето страда от аутизъм и има много специална връзка с Влади още когато двамата се...

повече информация
Advertisements
Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина приковаха вниманието с незабравима сватба през 2019 година. Красивата българка Радина стана причина синът на баскетболната легенда Майкъл Джордан, Джефри, да взима уроци по български език. За новите образователни интереси на американеца предположиха...

повече информация
Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая не са приятели от много години. Лили Иванова трудно допуска някого в живота си, но още по-трудно прощава, ако близък я разочарова. Тогава примата изхвърля предателя от сърцето и кръга си категорично и завинаги . Такава е съдбата на Драгомир...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.