Почистване на дома
Дата на публикуване: 04.01.2021
почистване на

Почистване на дома изглегжда лесна работа, но всъщност не е точно така. Колкото и да се модернизираме като общество и при нас да навлизат все нови и нови технологии, има някои стари битови навици, които толкова са се сраснали с ежедневието ни, че направи ни е трудно да си представим живота без тях.
Експерти обаче смятат, че почти всички допускаме една скандална грешка, която може да ни коства здравето, да ни доведе до безпаричие, а в живота ни трайно да се настани нещастието. Всичко в случая опира до дома и по-специално до това как решаваме да го почистим. Оказва се, че масово хората допускаме една грешка, която е вкоренена в мисленето ни още от нашите баби, но може да се окаже фатална. В магазините вече може да си купим всичко – от прах за пране, до препарат за миене на стъкло, маса, прозорци, плочки и паркет.

Навикът да купуваме обаче парцали за всичко по отделно все още не е формиран в нас. В крайна сметка в продължение на десетилетия в домовете ни бе обичайно да използваме стара тениска или калъфка като парцал и с него да почистваме прозорците например. Та, как при този случай да се накараме да харчим пари за парцали, като те реално са ни на ръка разстояние.
Разхищение на енергия
Астролозите и езотериците предупреждават, че почистването трябва на първо място да се прави правилно, в противен случай рискувате да си навлечете много неприятности. На първо място боклукът трябва да бъде много внимателно отстранен. Според магът Лияна Ремпел трябва да се прилагат четирите възможни елемента при почистването – вода – мокро почистване, въздух – при проветряване, земя – визират се препаратите за почистване и огън – свещ.

Според нея първо трябва да почистите всичко както обикновено – с парцал и препарат да измиете всичко. След това е много важно да отворите прозорците и да проветрите и на последно, но не и по значение място, да запалите свещ.
Трябва да я вземете и да се движите из дома си по посока на часовниковата стрелка от входната врата към другите помещения. Важно е да минете всеки ъгъл и прозорец 3 пъти със свещта.

Когато се върнете към входната врата също трябва да минете три пъти покрай нея със свещта и да я оставите в коридора за 3-5 минути, след което да я изгасите.

“Тази процедура трябва да се прави поне веднъж месечно. Ако все пак се чувствате тягостно в жилището си и депресирано, то може да направите ритуала в три поредни дни. Най-доброто време за практикуването му е по залез слънце” смята Лана Ремпел.

Без тениски

“За почистване на пода и прозорците много домакини използват стари дрехи или чаршафи. Искам да отбележа, че това е много грешно, особено ако имате момиче в къщата си. Така обричате дъщеря си на самота и тя никога няма да се омъжи”, категорична е експертката.

Тя съветва да замените парцалите с купешки специални кърпи за почистване.

Това обаче не е единствената причина, заради която не е добре да използвате старите си дрехи за почистване. Понякога те носят много негативна енергия и това може да доведе до различни заболявания”, смята Ремпел.

Учени също се обявяват против използването на стари неща за почистване. Според експертите това е нехигиенично, тъй като бактериите се размножават на парцали и върху тях може да има Е. coli и дори стафилококус ауреус.

Да не говорим за факта, че някои тъкани нямат хигроскопични свойства (способността на материала да абсорбира освобождаващата се влага) и просо ще замажат мръсотията с вода по повърхността. Именно затова и те съветват да използвате специално създадени парцали за почистване.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.