Почистване на дома
Дата на публикуване: 04.01.2021
почистване на

Почистване на дома изглегжда лесна работа, но всъщност не е точно така. Колкото и да се модернизираме като общество и при нас да навлизат все нови и нови технологии, има някои стари битови навици, които толкова са се сраснали с ежедневието ни, че направи ни е трудно да си представим живота без тях.
Експерти обаче смятат, че почти всички допускаме една скандална грешка, която може да ни коства здравето, да ни доведе до безпаричие, а в живота ни трайно да се настани нещастието. Всичко в случая опира до дома и по-специално до това как решаваме да го почистим. Оказва се, че масово хората допускаме една грешка, която е вкоренена в мисленето ни още от нашите баби, но може да се окаже фатална. В магазините вече може да си купим всичко – от прах за пране, до препарат за миене на стъкло, маса, прозорци, плочки и паркет.

Навикът да купуваме обаче парцали за всичко по отделно все още не е формиран в нас. В крайна сметка в продължение на десетилетия в домовете ни бе обичайно да използваме стара тениска или калъфка като парцал и с него да почистваме прозорците например. Та, как при този случай да се накараме да харчим пари за парцали, като те реално са ни на ръка разстояние.
Разхищение на енергия
Астролозите и езотериците предупреждават, че почистването трябва на първо място да се прави правилно, в противен случай рискувате да си навлечете много неприятности. На първо място боклукът трябва да бъде много внимателно отстранен. Според магът Лияна Ремпел трябва да се прилагат четирите възможни елемента при почистването – вода – мокро почистване, въздух – при проветряване, земя – визират се препаратите за почистване и огън – свещ.

Според нея първо трябва да почистите всичко както обикновено – с парцал и препарат да измиете всичко. След това е много важно да отворите прозорците и да проветрите и на последно, но не и по значение място, да запалите свещ.
Трябва да я вземете и да се движите из дома си по посока на часовниковата стрелка от входната врата към другите помещения. Важно е да минете всеки ъгъл и прозорец 3 пъти със свещта.

Когато се върнете към входната врата също трябва да минете три пъти покрай нея със свещта и да я оставите в коридора за 3-5 минути, след което да я изгасите.

“Тази процедура трябва да се прави поне веднъж месечно. Ако все пак се чувствате тягостно в жилището си и депресирано, то може да направите ритуала в три поредни дни. Най-доброто време за практикуването му е по залез слънце” смята Лана Ремпел.

Без тениски

“За почистване на пода и прозорците много домакини използват стари дрехи или чаршафи. Искам да отбележа, че това е много грешно, особено ако имате момиче в къщата си. Така обричате дъщеря си на самота и тя никога няма да се омъжи”, категорична е експертката.

Тя съветва да замените парцалите с купешки специални кърпи за почистване.

Това обаче не е единствената причина, заради която не е добре да използвате старите си дрехи за почистване. Понякога те носят много негативна енергия и това може да доведе до различни заболявания”, смята Ремпел.

Учени също се обявяват против използването на стари неща за почистване. Според експертите това е нехигиенично, тъй като бактериите се размножават на парцали и върху тях може да има Е. coli и дори стафилококус ауреус.

Да не говорим за факта, че някои тъкани нямат хигроскопични свойства (способността на материала да абсорбира освобождаващата се влага) и просо ще замажат мръсотията с вода по повърхността. Именно затова и те съветват да използвате специално създадени парцали за почистване.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев безспорно е емблема на българската спортна гимнастика и един от най-успешните българи на олимпийски игри. С четири златни медала от световни първенства, европейска титла на халки и четири олимпийски медала Йовчев остави огромна следа в историята на този...

повече информация
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 2-8 август 2021

Седмичен хороскоп 2-8 август 2021

Седмичен хороскоп 2-8 август 2021 ви вещае период, през който може да възникнат някои изненади. При Близнаците човек, който ги е наранил, ще си получава заслуженото. Това ще им даде усещане за постигната справедливост. А при Лъвовете в близкото им обкръжение ще се...

повече информация
Advertisements
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.