Почистване на дома
Дата на публикуване: 04.01.2021
почистване на

Почистване на дома изглегжда лесна работа, но всъщност не е точно така. Колкото и да се модернизираме като общество и при нас да навлизат все нови и нови технологии, има някои стари битови навици, които толкова са се сраснали с ежедневието ни, че направи ни е трудно да си представим живота без тях.
Експерти обаче смятат, че почти всички допускаме една скандална грешка, която може да ни коства здравето, да ни доведе до безпаричие, а в живота ни трайно да се настани нещастието. Всичко в случая опира до дома и по-специално до това как решаваме да го почистим. Оказва се, че масово хората допускаме една грешка, която е вкоренена в мисленето ни още от нашите баби, но може да се окаже фатална. В магазините вече може да си купим всичко – от прах за пране, до препарат за миене на стъкло, маса, прозорци, плочки и паркет.

Навикът да купуваме обаче парцали за всичко по отделно все още не е формиран в нас. В крайна сметка в продължение на десетилетия в домовете ни бе обичайно да използваме стара тениска или калъфка като парцал и с него да почистваме прозорците например. Та, как при този случай да се накараме да харчим пари за парцали, като те реално са ни на ръка разстояние.
Разхищение на енергия
Астролозите и езотериците предупреждават, че почистването трябва на първо място да се прави правилно, в противен случай рискувате да си навлечете много неприятности. На първо място боклукът трябва да бъде много внимателно отстранен. Според магът Лияна Ремпел трябва да се прилагат четирите възможни елемента при почистването – вода – мокро почистване, въздух – при проветряване, земя – визират се препаратите за почистване и огън – свещ.

Според нея първо трябва да почистите всичко както обикновено – с парцал и препарат да измиете всичко. След това е много важно да отворите прозорците и да проветрите и на последно, но не и по значение място, да запалите свещ.
Трябва да я вземете и да се движите из дома си по посока на часовниковата стрелка от входната врата към другите помещения. Важно е да минете всеки ъгъл и прозорец 3 пъти със свещта.

Когато се върнете към входната врата също трябва да минете три пъти покрай нея със свещта и да я оставите в коридора за 3-5 минути, след което да я изгасите.

“Тази процедура трябва да се прави поне веднъж месечно. Ако все пак се чувствате тягостно в жилището си и депресирано, то може да направите ритуала в три поредни дни. Най-доброто време за практикуването му е по залез слънце” смята Лана Ремпел.

Без тениски

“За почистване на пода и прозорците много домакини използват стари дрехи или чаршафи. Искам да отбележа, че това е много грешно, особено ако имате момиче в къщата си. Така обричате дъщеря си на самота и тя никога няма да се омъжи”, категорична е експертката.

Тя съветва да замените парцалите с купешки специални кърпи за почистване.

Това обаче не е единствената причина, заради която не е добре да използвате старите си дрехи за почистване. Понякога те носят много негативна енергия и това може да доведе до различни заболявания”, смята Ремпел.

Учени също се обявяват против използването на стари неща за почистване. Според експертите това е нехигиенично, тъй като бактериите се размножават на парцали и върху тях може да има Е. coli и дори стафилококус ауреус.

Да не говорим за факта, че някои тъкани нямат хигроскопични свойства (способността на материала да абсорбира освобождаващата се влага) и просо ще замажат мръсотията с вода по повърхността. Именно затова и те съветват да използвате специално създадени парцали за почистване.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Лили Игнатова не говори за политика

Лили Игнатова не говори за политика

Лили Игнатова е вечното златно момиче, прославило България по цял свят. Тя от години избягва медийните изяви. Прави го, защото й е омръзнало журналисти да се занимават с дребнотемия, на фона на всичко, което се случва в държавата. На кражбите, злоупотребите и...

повече информация
Ицо Хазарта изригна в мрежата

Ицо Хазарта изригна в мрежата

Ицо Хазарта изригна в социалната мрежа срещу здравния министър, Валери Симеонов и управляващите. Повод за гнева на рап изпълнителя е отношението, което те показват към българския народ. Винаги е срамно да видиш падението на някой интелигентен човек. Гледам здравния...

повече информация
Зодиите, които не слушат

Зодиите, които не слушат

Зодиите, които не слушат са четири. Сред зодиакалните знаци има бунтари, които често нарушават правилата, не слушат никого, не обичат да се подчиняват и мислят само за това, което искат самите те. Ето и кои са тези зодии. Зодия Овен Не е изненада, че най-импулсивните...

повече информация
От царица станах старица

От царица станах старица

От царица станах старица. Това е истината за мен. В живота сама бях винаги аз. Mайка и баща нямах...Починаха като бях малка. С баба си пораснах. Като завърших 8-и клас, омъжих се. Едно дете имах, вече майка бях. Трябваше да работя много. Мъжът ми излезе пияница,...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 21 януари 2021

Дневен хороскоп 21 януари 2021

Дневен хороскоп 21 януари 2021 предвещава ден, изпъстрен със събития и новини, повечето от които ще са положителни. Днес ще е ден за радост и изяви, в който ще се чувствате щастливи. Дребните детайли може да се окажат доста важни, затова не ги отхвърляйте с лека ръка....

повече информация
5 магични февруарски дни

5 магични февруарски дни

5 магични февруарски дни тепърва предстоят! Във всеки месец има дни, които са неблагоприятни за каквито и да е начинания, но и такива, в които сякаш самата Вселена ни помага да постигнем целите си. За февруари експертите назоваха цели 5 благоприятни дни. На тези дати...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.