Почистване на мръсотията
Дата на публикуване: 04.08.2020
почистване

Почистване на мръсотията у дома е важен детайл от живота ни. Всички обичаме в дома ни да е чисто и уютно, но колкото и да се стараем да поддържаме нашето малко кътче рай, винаги можем да забравим да изчистим някои мръсни места. Не е нужно да си правите списък с нещата, които да свършите или други подобни крайности, а просто можете да си създадете някои навици при почистването, които ще ви помогнат да сте по-подредени. Американският Институт е на мнение, че във всяко едно домакинство има такива предмети, които винаги забравяме да почистим в дома.
Дистанционните на уредите
Въпреки че ги използваме всеки ден, честичко забравяме за това, че и те трябва да се почистват, за да не събират прах. Дори ако се замислите, едва ли ще се сетите за последния път, когато сте ги почиствали. Можете дори просто да използвате антибактериални кърпички за почистване, които са големи помощници на домакините в тази задача. Така че следващият път, когато отново сте запретнали ръкави и почиствате телевизора си и поставката му, си спомнете за това, че трябва да изчистите и дистанционното му.

Малките зони между уредите
Чести малките ъгълчета в дома ни остават без внимание, като това важи с пълна сила и за почистването на тези места. Имайте предвид че трябва да обръщате внимание и на това пространство, защото с времето то се превръща в развъдник на бактерии, които могат да доведат дори до отключването на алергия. Можете да използвате за тази цел прахосмукачката и нейната специалната насадка, за да се доберете до по-трудно достъпните места в дома ви.
Лампите
Тези елементи от интериора на дома се замърсяват много бързо и също имат нужда от почистване. В случая отличен вариант са антибактериалните кърпички, които прекрасно ще се справят с тази задача. Ако нямате такива тогава не бързайте да си купувате веднага, а просто можете да използвате мокра кърпа или стар чорап за почистването на полилеите и лампите.

Полиците в хладилника

Често грешим и забравяме за тези места, което обаче може и да е опасно, имайки предвид че тези места се намират в пряк досег до храната ни. По този начин се увеличават значително бактериите и затова е много важно да почистваме хладилника често. Специалистите дори препоръчват да се се сложи на дъното кухненска кърпа или пък хартия, където да се събира влагата.

Пералнята машина

Дори и да обичате да чистите дома си, както и всички да е чисто, уютно и подредено, това не значи че винаги се сещаме за тези места. Пералнята е едно от нещата, които забравяме да почистим, като в нея също се събират много бактерии в уплътнението, както и в отделението, където се слага препарат за пране. Именно затова е важно да обръщате достатъчно внимание на тези места и да не забравяте да почиствате пералнята ви веднъж на седмица. Не бива също така да затваряте вратата на уреда плътно, тъй като това е предпоставка за развитие на бактерии и образуването на мухъл в пералнята.

Клавиатурите

Да, това също е едно от пренебрегваните места за почистване в дома ви, въпреки че всекидневно ги ползвате. Важно е също да почистваме нашата клавиатура и да я дезинфекцираме, тъй като в нея има около 400 пъти повече бактерии сравнение със седалката на тоалетната в дома ни.

Старайте се да почиствате дома си редовно, като веднъж на 1-2 седмици обръщайте внимание и на по-дребните на пръв поглед детайли. Това е важно, защото в тези привични за нас места се натрупват много бактерии, ако не се дезинфекцират редовно, които може да стане предпоставка за редица здравословни проблеми след време.

Източник: Езине

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.