Почистване на мръсотията
Дата на публикуване: 04.08.2020
почистване

Почистване на мръсотията у дома е важен детайл от живота ни. Всички обичаме в дома ни да е чисто и уютно, но колкото и да се стараем да поддържаме нашето малко кътче рай, винаги можем да забравим да изчистим някои мръсни места. Не е нужно да си правите списък с нещата, които да свършите или други подобни крайности, а просто можете да си създадете някои навици при почистването, които ще ви помогнат да сте по-подредени. Американският Институт е на мнение, че във всяко едно домакинство има такива предмети, които винаги забравяме да почистим в дома.
Дистанционните на уредите
Въпреки че ги използваме всеки ден, честичко забравяме за това, че и те трябва да се почистват, за да не събират прах. Дори ако се замислите, едва ли ще се сетите за последния път, когато сте ги почиствали. Можете дори просто да използвате антибактериални кърпички за почистване, които са големи помощници на домакините в тази задача. Така че следващият път, когато отново сте запретнали ръкави и почиствате телевизора си и поставката му, си спомнете за това, че трябва да изчистите и дистанционното му.

Малките зони между уредите
Чести малките ъгълчета в дома ни остават без внимание, като това важи с пълна сила и за почистването на тези места. Имайте предвид че трябва да обръщате внимание и на това пространство, защото с времето то се превръща в развъдник на бактерии, които могат да доведат дори до отключването на алергия. Можете да използвате за тази цел прахосмукачката и нейната специалната насадка, за да се доберете до по-трудно достъпните места в дома ви.
Лампите
Тези елементи от интериора на дома се замърсяват много бързо и също имат нужда от почистване. В случая отличен вариант са антибактериалните кърпички, които прекрасно ще се справят с тази задача. Ако нямате такива тогава не бързайте да си купувате веднага, а просто можете да използвате мокра кърпа или стар чорап за почистването на полилеите и лампите.

Полиците в хладилника

Често грешим и забравяме за тези места, което обаче може и да е опасно, имайки предвид че тези места се намират в пряк досег до храната ни. По този начин се увеличават значително бактериите и затова е много важно да почистваме хладилника често. Специалистите дори препоръчват да се се сложи на дъното кухненска кърпа или пък хартия, където да се събира влагата.

Пералнята машина

Дори и да обичате да чистите дома си, както и всички да е чисто, уютно и подредено, това не значи че винаги се сещаме за тези места. Пералнята е едно от нещата, които забравяме да почистим, като в нея също се събират много бактерии в уплътнението, както и в отделението, където се слага препарат за пране. Именно затова е важно да обръщате достатъчно внимание на тези места и да не забравяте да почиствате пералнята ви веднъж на седмица. Не бива също така да затваряте вратата на уреда плътно, тъй като това е предпоставка за развитие на бактерии и образуването на мухъл в пералнята.

Клавиатурите

Да, това също е едно от пренебрегваните места за почистване в дома ви, въпреки че всекидневно ги ползвате. Важно е също да почистваме нашата клавиатура и да я дезинфекцираме, тъй като в нея има около 400 пъти повече бактерии сравнение със седалката на тоалетната в дома ни.

Старайте се да почиствате дома си редовно, като веднъж на 1-2 седмици обръщайте внимание и на по-дребните на пръв поглед детайли. Това е важно, защото в тези привични за нас места се натрупват много бактерии, ако не се дезинфекцират редовно, които може да стане предпоставка за редица здравословни проблеми след време.

Източник: Езине

Още новини
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна, наричана руската Ванга, не е между живите от 2015 г., но продължава да буди страхопочитание у всички привърженици на паранормалното. Пророчествата и съветите, които е изрекла приживе, са придобили световна слава и значение. Наскоро в интернет...

повече информация
Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии са 5 на брой. Забелязали ли сте, че има хора, които просто никога не са навреме? Вижте кои са 5-те зодии, които винаги закъсняват, защо това се случва и как реагират, ако им направите забележка. Започваме от зодия Овен. Овенът е винаги зает. Ако...

повече информация
Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари ще зарадват няколко зодиакални знаци. Всеки човек иска да стане по-богат и успешен. Може би и затова не спираме да се надяваме, че Звездите ще бъдат благосклонни към нас и ще ни дадат повече финансов късмет. През първия есенен месец енергията на Меркурий,...

повече информация
Advertisements
Къща на село е мечта

Къща на село е мечта

Къща на село е новата мода за хората, които искат спокойствие и ниски цени. Когато парите за жилище в града не достигат, много млади двойки с деца преоткриват българското село. Обикновено се ориентират към най-близкото до тях, купуват евтино стари къщи и бързо се...

повече информация
Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021 ви вещае ден, в който някои зодии не трябва да пренасят своите недоволства и душевни терзания. Бъдете конкретни и не бъдете твърде емоционални, нещата не винаги са лични или поне не толкова, колкото Ви изглеждат. Започваме от зодия...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.