Подаръци, които не бива да подарявате
Дата на публикуване: 11.12.2019
подаръци

Подаръци, които не бива да подарявате

Подаръци, които не е добре да подарявате на никого, за да не ви напусне късмета. В навечерието на коледните и новогодишни празници много хора се замислят какво да подарят на роднини и приятели. Но си струва да запомните, че има няколко неща, които не можете да дадете, защото те привличат отрицателна енергия и носят нещастие.
Какво не може да се подарява:
Всякакви режещи предмети (ножици, ножове)
Има вярване, че острите предмети действат като магнит за отрицателната енергия, можете да ги купите само за себе си, но не и като подарък.

Огледала
Смята се, че огледалата притежават някаква магия и не трябва да се приемат и дават като подарък, тъй като те могат да създадат редица проблеми.
Медицински изделия
Не е прието да се взимат медицински изделия като подарък, тъй като те могат да влошат реално здравето ви.
Чинии
Не можете да давате само празни чинии, тъй като това ще символизира липсата на пари. Ако искате да дадете такъв подарък, тогава сложете монета в чиниите.
Часовник
Китайските мъдреци вярват, че с приемането на подарък часовник ще започне отброяването до смъртта на човек. Също така такъв подарък може да доведе до сериозен скандал или раздяла.

Портфейл
Не трябва да подарявате празен портфейл, тъй като в този случай рискът от загуба на пари се увеличава значително, а ако сложите банкнота в него, напротив, това ще привлече финансово благополучие.

Перли
Подобно бижу може да привлече болести и да причини загуба, тъй като според древните легенди символизира сълзите на сираци и вдовици.

Шал или шапка
Може да привлече ненужни неприятности и мъка.

Не трябва да се дават книги на съпрузи
Такъв подарък може да провокира предателство.

Когато избирате подарък за роднини, приятели или просто познати, не забравяйте, че трябва да се дава от сърце, тогава няма да доведе до неуспехи. Всеки подарък трябва да създава щастие и радост, те са заразни и вие със сигурност ще се почуствате поне толкова добре, колкото тези, които ги получават.

Източник: Истински истории

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.