Постоянна психическа умора
Дата на публикуване: 27.11.2020
постоянна психическа умора

Постоянна психическа умора е неприятно усещане. Чувствате се уморени през цялото време? Възможно е това да не се дължи само на физическо натоварване. Психиката се уморява не по-малко от тялото. Има ли моменти, в които усещате, че просто не можете да продължите напред?
Вероятно страдате от психическа умора.
Умът се нуждае от почивка, не по-малко от тялото. Този вид умора е крайно неблагоприятен за здравето ви. Кои са признаците за това:
1. Усещате, че още един разговор ще ви довърши
Колегата ви влиза в офиса и на вас ви се иска да му отрежете главата, преди да си отвори устата. Това се дължи на факта, че умът ви се опитва да ви каже нещо.
И то е, че мозъкът ви не може да се справи с още един разговор. Това е знак, че трябва да поспрете. Умът ви е претоварен.
Отделете известно време насаме със себе си. Това тихо време насаме със себе си използвайте, за да преработите разговорите си с другите хора и да продължите напред.

2. Толкова неща се случват, че нямате време да мислите
Децата играят. Телевизорът е включен. Батерията на телефона ви пада. Интернетът се скапал. Има моменти, в които мозъкът не може да обработи всичката информация, която преминава през сетивата ви. Мозъкът не е проектиран да се справя с твърде много задачи едновременно.
Опитайте се да изключите колкото се може повече от устройствата в дома си. Правете нещата едно по едно и поне за известно време ще намерите спокойствие.
3. Постоянно забравяте
Имали сте уговорка за вечеря снощи. Напълно сте забравили за сватбата на свой приятел. Не помните за какво сте отишъл до магазина.
Това са сигурни признаци, че не можете да поемете всичките си задължения в момента. Направете си план за деня и го запишете.
Мозъкът ни помни по-добре, когато си записваме. Вероятно ще се изненадате, че вече не забравяте толкова.

4. Физически сте изтощен без причина

Спали сте достатъчно. Всъщност 10 часа. Но пак се чувствате изтощени. Чувствате, че не можете да движите мускулите си.

Това е сигурен знак, че мозъкът ви е в режим на претоварване. Когато забавим мислите си, даваме на тялото си възможност да функционира правилно.

Ако имате необясними физически симптоми, вероятно умът ви е виновникът.

Научете се да присъствате в мига. Позволете си да усещате миризмите, да чувате звуците, да се наслаждавате на красотата в света.

Затворете очи и се фокусирайте върху дишането си. Това ще позволи на тялото ви да работи по-ефективно.

5. Дори не можете да мислите

На работа сте, а умът ви просто престава да работи. Мозъкът престава да свързва правилно. Чувствате го като изгорял компютър.

Умствените блокажи са се превърнали в нещо нормално за вас. Това означава, че сте влезли в царството на психичното изтощение.

Дайте време на мозъка си да се възстанови. Може да се наложи да си отделяте по един цял ден специално за това веднъж седмично.

6. Чувствате, че се возите на емоционално влакче на ужасите

Всичко е размазано. Не знаете да плачете или да се смеете. В един момент се смеете истерично, в друг плачете цял час.

Приятелите ви усещат, че нещо става с вас. Това са признаци, че емоционалното равновесие ви е напуснало.

Нужни са ви физически упражнения, медитация или терапия. Необходимо е нещо, което да компенсира умората и да ви върне баланса на емоциите.

Благополучието ви е тясно свързано с всичко това. Може да отнеме известно време да го осмислите, но със сигурност това са моментите, в които трябва да се поспрем.

Намерете начин да конструирате живота си така, че да не се изморявате до смърт. Вземете пример от тези, които очевидно се справят и поискайте съвет.

Източник: Четилище

Още новини
Лили Игнатова не говори за политика

Лили Игнатова не говори за политика

Лили Игнатова е вечното златно момиче, прославило България по цял свят. Тя от години избягва медийните изяви. Прави го, защото й е омръзнало журналисти да се занимават с дребнотемия, на фона на всичко, което се случва в държавата. На кражбите, злоупотребите и...

повече информация
Ицо Хазарта изригна в мрежата

Ицо Хазарта изригна в мрежата

Ицо Хазарта изригна в социалната мрежа срещу здравния министър, Валери Симеонов и управляващите. Повод за гнева на рап изпълнителя е отношението, което те показват към българския народ. Винаги е срамно да видиш падението на някой интелигентен човек. Гледам здравния...

повече информация
Зодиите, които не слушат

Зодиите, които не слушат

Зодиите, които не слушат са четири. Сред зодиакалните знаци има бунтари, които често нарушават правилата, не слушат никого, не обичат да се подчиняват и мислят само за това, което искат самите те. Ето и кои са тези зодии. Зодия Овен Не е изненада, че най-импулсивните...

повече информация
От царица станах старица

От царица станах старица

От царица станах старица. Това е истината за мен. В живота сама бях винаги аз. Mайка и баща нямах...Починаха като бях малка. С баба си пораснах. Като завърших 8-и клас, омъжих се. Едно дете имах, вече майка бях. Трябваше да работя много. Мъжът ми излезе пияница,...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 21 януари 2021

Дневен хороскоп 21 януари 2021

Дневен хороскоп 21 януари 2021 предвещава ден, изпъстрен със събития и новини, повечето от които ще са положителни. Днес ще е ден за радост и изяви, в който ще се чувствате щастливи. Дребните детайли може да се окажат доста важни, затова не ги отхвърляйте с лека ръка....

повече информация
5 магични февруарски дни

5 магични февруарски дни

5 магични февруарски дни тепърва предстоят! Във всеки месец има дни, които са неблагоприятни за каквито и да е начинания, но и такива, в които сякаш самата Вселена ни помага да постигнем целите си. За февруари експертите назоваха цели 5 благоприятни дни. На тези дати...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.