Пръстенът е символ на силата
Дата на публикуване: 05.11.2019
пръстенът

Пръстенът е символ на силата

Пръстенът е традиционен символ на безкрайността или вечността, транспонирането на магически кръг в реалния свят на материални, функционални обекти. Мистичната символика на пръстените:
1. Пръстен на малкият пръст – Кутре
Пръстените на кутрето имат няколко предимства: те не са израз на религиозност или асоциации с повечето култури за разлика от безименния пръст. Те са носители на „изявлението“, от неговият покровител – Меркурий. Носенето на пръстен на този пръст „казва“ на останалите около вас, колко сте привлекателни, каква е харизмата и духовното ви излъчване. Чрез пръстенът на кутрето вие лесно ще можете да изразите себе си чрез духовно послание възприето на подсъзнателно ниво от обкръжението ви.

2.Пръстен на безименият пръст
Пръстен на безименият пръст е символ на творчество. Закрилян от Аполон, пръстенът поставен на този пръст отразява вашата креативност и чувство за благосъстояние. Безименният пръст на лявата ръка е единственият с директна връзка към сърцето, поради което той се е превърнал в традиционен пръст за брачни халки. Това е самоналожено ограничение на подсъзнанието желае да споделя себе си с другите. Символиката е преди всичко баланс или човек търсещ балансът.
3. Пръстен на средния пръст
Поради централното си местоположение, поставянето на пръстен е символ на отговорност, тоест притежателят дава знак, че иска кредит на доверие и гарантира способността да носи отговорност. Тъй като средният пръст се свързва със Сатурн, степента на отговорност се открива от металът на пръстена, калай, олово, мед, цинк, сребро и злато. Рядко хората поставят на този пръст свой пръстен, правят го смелите.

Древните пълководци са надявали преди битка своят пръстен на средния си пръст за да получат вдъхновение за безстрашие. Това не означава, че носейки пръстен на този пръст даден човек е смел, по скоро това е символ да се преодолява всеки страх.

4. Пръстен на индекса – господарският пръст/показалец
Ако се върнем стотици години назад показалеца е най-често срещаното място за пръстен на властващите (обикновено печат или герб), защото те се обозначават със своят специфичен статус. Всичко, което искате да се използва често и категорично във вашите жестове могат да се изразят чрез пръстен върху показалеца.

Покровител на показалеца е Юпитер, който символизира власт и лидерство. Асоциацията на метала, но ярко сребърни тонове са нормален избор за показалеца, може и от бяло злато, но не и от жълто. Пръстенът е Индекс – посочващ. Пръстът на Юпитер представлява его, лидерски качества и категорична позиция или устои в обществото.

Пръстена на показалеца подчертава вашата увереност и амбиция, способността си да направите свой собствен модел на мислене – да бъдете различни от „тълпата“. Но преди да го поставите следва да се докажете. Сочещ с показалеца пръстена обявява: “Аз съм!”. От това не следва, че поставяйки пръстен на показалеца вие ще се превърнете в господар, този символ е опит да се подобри силата на волята с подкрепата на общото его.

5. Пръстен на палеца – Волята
Палецът символизира жизнеността и сексуалността. Разделянето на палеца от останалата част на пръстите представлява човечеството заобиколено от космоса. Носенето на пръстен върху палеца подчертава настояване на свободата на мисълта и действието. Символиката е да не се допускат никакви външни фактори, които да влияят на личното ви мнение.

Палецът не разполага с астрологична асоциация, но в класическата митология се е смятало да палеца да бъде индикатор за характера: Силни, прави палци предназначени за авторитетна личност, докато кривите такива се приема като знак на нечестивост.

Източник: Езоарт

 

Още новини
5 зарази в света на човечеството

5 зарази в света на човечеството

5 зарази в света на човечеството, които са най-смъртоносни досега. 2020 година е годината на COVID-19, който буквално накара Земята да спре. Той уби милиони по света и продължава да убива. Но е далеч от най-смъртоносните си събратя. Испанското издание на National...

повече информация
Братът на Росен Плевнелиев с корона

Братът на Росен Плевнелиев с корона

Братът на Росен Плевнелиев – Румен, е поредната жертва на коварния коронавирус. Преди дни той се оплака пред приятелите си в социалната мрежа фейсбук, че е паднал в капана на Ковид-19. "И аз от днеска съм с температура 38,5 и втрисане... И да видим дали е този гаден...

повече информация
Животните предпазват

Животните предпазват

Животните предпазват, а понякога са ни на късмет. Пратеници на добри новини и късмет или, обратно, се опитват да ви предпазят от нещо. Според древните легенди всяко от тях символизира знак, който трябва да прочетете. 1. Сова Совите са същевременно символи на...

повече информация
Нешка Робева с критика

Нешка Робева с критика

Нешка Робева с критика по адрес на Българската федерация по художествена гимнастика след завършилото европейско първенство в Киев. Тя е афектирана от случилото се с ансамбъла ни, който беше спрян от участие заради положителна проба за коронавирус сред момичетата....

повече информация
Advertisements
Яйцата не винаги са полезни

Яйцата не винаги са полезни

Яйцата не са винаги полезни. Кокошите яйца са една от добрите продукти с най-много хранителни вещества. Но също толкова важен аспект е високата степен на усвояване на техните витамини и минерали в организма. Диетолозите имат конкретни препоръки кога и как да се ядат...

повече информация
Смисълът на живота

Смисълът на живота

Смисълът на живота е нещото, което всеки иска да знае. Животът е състезание за някои хора – надпревара за повишение на работа, за идеалното тяло, за януарските намаления… В това откачено преследване не ни остава свободна минута, за да спрем, да се огледаме и да си...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.