Пръстенът е символ на силата
Дата на публикуване: 05.11.2019
пръстенът

Пръстенът е символ на силата

Пръстенът е традиционен символ на безкрайността или вечността, транспонирането на магически кръг в реалния свят на материални, функционални обекти. Мистичната символика на пръстените:
1. Пръстен на малкият пръст – Кутре
Пръстените на кутрето имат няколко предимства: те не са израз на религиозност или асоциации с повечето култури за разлика от безименния пръст. Те са носители на „изявлението“, от неговият покровител – Меркурий. Носенето на пръстен на този пръст „казва“ на останалите около вас, колко сте привлекателни, каква е харизмата и духовното ви излъчване. Чрез пръстенът на кутрето вие лесно ще можете да изразите себе си чрез духовно послание възприето на подсъзнателно ниво от обкръжението ви.

2.Пръстен на безименият пръст
Пръстен на безименият пръст е символ на творчество. Закрилян от Аполон, пръстенът поставен на този пръст отразява вашата креативност и чувство за благосъстояние. Безименният пръст на лявата ръка е единственият с директна връзка към сърцето, поради което той се е превърнал в традиционен пръст за брачни халки. Това е самоналожено ограничение на подсъзнанието желае да споделя себе си с другите. Символиката е преди всичко баланс или човек търсещ балансът.
3. Пръстен на средния пръст
Поради централното си местоположение, поставянето на пръстен е символ на отговорност, тоест притежателят дава знак, че иска кредит на доверие и гарантира способността да носи отговорност. Тъй като средният пръст се свързва със Сатурн, степента на отговорност се открива от металът на пръстена, калай, олово, мед, цинк, сребро и злато. Рядко хората поставят на този пръст свой пръстен, правят го смелите.

Древните пълководци са надявали преди битка своят пръстен на средния си пръст за да получат вдъхновение за безстрашие. Това не означава, че носейки пръстен на този пръст даден човек е смел, по скоро това е символ да се преодолява всеки страх.

4. Пръстен на индекса – господарският пръст/показалец
Ако се върнем стотици години назад показалеца е най-често срещаното място за пръстен на властващите (обикновено печат или герб), защото те се обозначават със своят специфичен статус. Всичко, което искате да се използва често и категорично във вашите жестове могат да се изразят чрез пръстен върху показалеца.

Покровител на показалеца е Юпитер, който символизира власт и лидерство. Асоциацията на метала, но ярко сребърни тонове са нормален избор за показалеца, може и от бяло злато, но не и от жълто. Пръстенът е Индекс – посочващ. Пръстът на Юпитер представлява его, лидерски качества и категорична позиция или устои в обществото.

Пръстена на показалеца подчертава вашата увереност и амбиция, способността си да направите свой собствен модел на мислене – да бъдете различни от „тълпата“. Но преди да го поставите следва да се докажете. Сочещ с показалеца пръстена обявява: “Аз съм!”. От това не следва, че поставяйки пръстен на показалеца вие ще се превърнете в господар, този символ е опит да се подобри силата на волята с подкрепата на общото его.

5. Пръстен на палеца – Волята
Палецът символизира жизнеността и сексуалността. Разделянето на палеца от останалата част на пръстите представлява човечеството заобиколено от космоса. Носенето на пръстен върху палеца подчертава настояване на свободата на мисълта и действието. Символиката е да не се допускат никакви външни фактори, които да влияят на личното ви мнение.

Палецът не разполага с астрологична асоциация, но в класическата митология се е смятало да палеца да бъде индикатор за характера: Силни, прави палци предназначени за авторитетна личност, докато кривите такива се приема като знак на нечестивост.

Източник: Езоарт

 

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.