Пръстенът е символ на силата
Дата на публикуване: 05.11.2019
пръстенът

Пръстенът е символ на силата

Пръстенът е традиционен символ на безкрайността или вечността, транспонирането на магически кръг в реалния свят на материални, функционални обекти. Мистичната символика на пръстените:
1. Пръстен на малкият пръст – Кутре
Пръстените на кутрето имат няколко предимства: те не са израз на религиозност или асоциации с повечето култури за разлика от безименния пръст. Те са носители на „изявлението“, от неговият покровител – Меркурий. Носенето на пръстен на този пръст „казва“ на останалите около вас, колко сте привлекателни, каква е харизмата и духовното ви излъчване. Чрез пръстенът на кутрето вие лесно ще можете да изразите себе си чрез духовно послание възприето на подсъзнателно ниво от обкръжението ви.

2.Пръстен на безименият пръст
Пръстен на безименият пръст е символ на творчество. Закрилян от Аполон, пръстенът поставен на този пръст отразява вашата креативност и чувство за благосъстояние. Безименният пръст на лявата ръка е единственият с директна връзка към сърцето, поради което той се е превърнал в традиционен пръст за брачни халки. Това е самоналожено ограничение на подсъзнанието желае да споделя себе си с другите. Символиката е преди всичко баланс или човек търсещ балансът.
3. Пръстен на средния пръст
Поради централното си местоположение, поставянето на пръстен е символ на отговорност, тоест притежателят дава знак, че иска кредит на доверие и гарантира способността да носи отговорност. Тъй като средният пръст се свързва със Сатурн, степента на отговорност се открива от металът на пръстена, калай, олово, мед, цинк, сребро и злато. Рядко хората поставят на този пръст свой пръстен, правят го смелите.

Древните пълководци са надявали преди битка своят пръстен на средния си пръст за да получат вдъхновение за безстрашие. Това не означава, че носейки пръстен на този пръст даден човек е смел, по скоро това е символ да се преодолява всеки страх.

4. Пръстен на индекса – господарският пръст/показалец
Ако се върнем стотици години назад показалеца е най-често срещаното място за пръстен на властващите (обикновено печат или герб), защото те се обозначават със своят специфичен статус. Всичко, което искате да се използва често и категорично във вашите жестове могат да се изразят чрез пръстен върху показалеца.

Покровител на показалеца е Юпитер, който символизира власт и лидерство. Асоциацията на метала, но ярко сребърни тонове са нормален избор за показалеца, може и от бяло злато, но не и от жълто. Пръстенът е Индекс – посочващ. Пръстът на Юпитер представлява его, лидерски качества и категорична позиция или устои в обществото.

Пръстена на показалеца подчертава вашата увереност и амбиция, способността си да направите свой собствен модел на мислене – да бъдете различни от „тълпата“. Но преди да го поставите следва да се докажете. Сочещ с показалеца пръстена обявява: “Аз съм!”. От това не следва, че поставяйки пръстен на показалеца вие ще се превърнете в господар, този символ е опит да се подобри силата на волята с подкрепата на общото его.

5. Пръстен на палеца – Волята
Палецът символизира жизнеността и сексуалността. Разделянето на палеца от останалата част на пръстите представлява човечеството заобиколено от космоса. Носенето на пръстен върху палеца подчертава настояване на свободата на мисълта и действието. Символиката е да не се допускат никакви външни фактори, които да влияят на личното ви мнение.

Палецът не разполага с астрологична асоциация, но в класическата митология се е смятало да палеца да бъде индикатор за характера: Силни, прави палци предназначени за авторитетна личност, докато кривите такива се приема като знак на нечестивост.

Източник: Езоарт

 

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.