Премахнете 7 думи с буква О
Дата на публикуване: 14.10.2020
премахнете 7 думи

Премахнете 7 думи от живота си, започващи с буквата “О”. Низ от събития и реакции на тези събития, при това, повечето от тези събития и реакции се случват предимно в главите ни и влияят на нашето усещане за щастие и нещастие. Персоналната концепция за спокойно и мъдро отношение към случващото се тръгва от едно правило – просто трябва да премахнете от живота си само седем “О”
1. Оценките
Мярата или оценката е понятие сложно и нееднозначно. Това, което за едни е добро, за други може да е лошо, опасно, дори смъртоносно. Да мериш/оценяваш само според собствения си аршин, означава да пренебрегваш възможността да приемаш повече, да разширяваш съзнанието си.
Затова: Премахнете категоричните оценки!

2. Обидите
Обижда се само този, на когото му е изгодно да е обиден. Но в обидата никога не сме сами, с нас винаги е и този, на когото сме обидени.
Затова: Освободете се от обидите и обвиненията!
3. Осъждането
Според психолозите, това е начин да отиграем тъмната страна на собственото на «Аз». В края на краищата всичко, което осъждаме, е потискана, непризната част от самите нас, която по този начин си намира безопасен, цивилизован вход в реалното пространство на нашето съзнание. С две думи, след като не можем да си позволим това, което осъждаме, поне да поговорим за него.

4. Оправданията

Те са ехо от укора „Ти не си такъв!“, с който са ни възпитавали в детството. Оправданията са окови за творческата енергия и свободата на самоизразяване, за волята да се самосъздадете по модела на мечтите си. Защото някъде далече, в дълбините на цензурата, години наред родители и общество са рисували потрета на “Този”, който всички искат да видят, с когото ще им бъде комфортно и удобно. Но, бъдете сигурни, дори и да следвате този шаблон, винаги ще има някой, който да не ви харесва и обича. И това е абсолютна норма. Това е законът за обмен на енергия. Затова, по-добре се доверете на своя камертон от ценности и създавайте себе си през самостоятелни избори.

Излекувайте се от оправданията пред другите.

5. Очакванията

Мислим си, че някой с нещо ни е длъжен и можем да прекараме целия си живот в очакване, че „той“ знае как да ни разбере или пък да ни обича такива, каквито сме. Често, това е най-големият житейски мит, защото самите ние не се познаваме много добре – все пак животът е един постоянен път към себе си. А истината е, че никой не може да ни помогне, ако самите ние не сме наясно от каква помощ се нуждаем.

Затова: Очаквайте предимно от себе си!

6. Ограниченията

Често сами издигаме прегради пред възможностите си, без дори да сме опитали можем ли да го направим, да се справим. Правим прибързани изводи на база опитът на другите или наложените социални стереотипи. А реалността е различна за всеки. Да свалиш ограниченията изглежда доста страшно, но често просто е необходимо. Удобно е контролираш живота си с помощта на ограниченията, но има по-високо стъпало на личностно израстване – отговорна свобода.

Затова: Побеждавайте собствените си ограничения!

7. Очароването

Очарованието има свойството да замъглява перспективата – прехласваме се по някого или нещо и забравяме, че медалът винаги има и обратна страна. Взираме се само в това, което блести и попадаме в капана на емоциите и чувствата, като игнорираме логиката и прагматизма. В резултат ни се стоварва тежко разочарование, до степен, че понякога не можем да го преживеем.

Затова: Дозирайте очарованието

Природата не търпи празни пространства, разчистите ли тези седем „О“, ще освободите място за повече полезни неща: Откритост, Общуване, Оживление, Оптимизъм, Отдих, Отзивчивост, Откровеност, Обятия, Освобождение и Осъзнаване.

Източник: Дунавмост

Още новини
Скритата истина за коронавируса

Скритата истина за коронавируса

Скритата истина за коронавируса според мнения. Публикуваме мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Днес ви представяме геополитически анализ на тема – Скритата истина за коронавируса с автор Радо Неделчев от патриотично движение...

повече информация
Кекс по гръцки

Кекс по гръцки

Кекс по гръцки ще подслади живота ви. Не е никак случаен фактът, че тази рецепта за кекс завладя света. Истината е, че този кекс гали нежно сетивата и е изкушение, на което не бихте могли да устоите. Освен това той не е сух като кексовете, които сте свикнали да...

повече информация
Спомени от социалистимеска България

Спомени от социалистимеска България

Спомени от социалистимеска България, когато бяхме млади. Преди 1989 г. ДСО ”Родопа” е единствената държавна фирма осигурявала снабдяването на населението с месо и месни продукти. Месокомбинатът има клонове във всеки окръжен град, както и много цехове пръснати в...

повече информация
Кошмарът на живота ми е майка ми

Кошмарът на живота ми е майка ми

Кошмарът на живота ми се породи заради действията на моята майка. Аз съм на 25 години, омъжена и със съпруга ми Радослав се готвим да станем родители. На пръв поглед бихме минали за обичайното, нормално семейство, ако не е моята майка! Все по-често размишлявам над...

повече информация
Advertisements
Девизът на зодията

Девизът на зодията

Девизът на зодията е различен за всеки човек. Човекът е уникален сам по себе си и има своя почерк в отношенията с хората. Тук обаче се намесват звездите и се оказва че хората имат и общи характеристики, базирани на зодията. Това означава, че различните зодии имат...

повече информация
Изчерпан брачен живот

Изчерпан брачен живот

Изчерпан брачен живот е нещо често срещано в днешно време. Днес разводът е много по-често срещан от сватбата. Според статистиката през последните 50 години хората са започнали да се развеждат 2,5 пъти по-често и да се женят 2 пъти по-малко. Ето защо не е изненадващо,...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.