Премахнете 7 думи с буква О
Дата на публикуване: 14.10.2020
премахнете 7 думи

Премахнете 7 думи от живота си, започващи с буквата “О”. Низ от събития и реакции на тези събития, при това, повечето от тези събития и реакции се случват предимно в главите ни и влияят на нашето усещане за щастие и нещастие. Персоналната концепция за спокойно и мъдро отношение към случващото се тръгва от едно правило – просто трябва да премахнете от живота си само седем “О”
1. Оценките
Мярата или оценката е понятие сложно и нееднозначно. Това, което за едни е добро, за други може да е лошо, опасно, дори смъртоносно. Да мериш/оценяваш само според собствения си аршин, означава да пренебрегваш възможността да приемаш повече, да разширяваш съзнанието си.
Затова: Премахнете категоричните оценки!

2. Обидите
Обижда се само този, на когото му е изгодно да е обиден. Но в обидата никога не сме сами, с нас винаги е и този, на когото сме обидени.
Затова: Освободете се от обидите и обвиненията!
3. Осъждането
Според психолозите, това е начин да отиграем тъмната страна на собственото на «Аз». В края на краищата всичко, което осъждаме, е потискана, непризната част от самите нас, която по този начин си намира безопасен, цивилизован вход в реалното пространство на нашето съзнание. С две думи, след като не можем да си позволим това, което осъждаме, поне да поговорим за него.

4. Оправданията

Те са ехо от укора „Ти не си такъв!“, с който са ни възпитавали в детството. Оправданията са окови за творческата енергия и свободата на самоизразяване, за волята да се самосъздадете по модела на мечтите си. Защото някъде далече, в дълбините на цензурата, години наред родители и общество са рисували потрета на “Този”, който всички искат да видят, с когото ще им бъде комфортно и удобно. Но, бъдете сигурни, дори и да следвате този шаблон, винаги ще има някой, който да не ви харесва и обича. И това е абсолютна норма. Това е законът за обмен на енергия. Затова, по-добре се доверете на своя камертон от ценности и създавайте себе си през самостоятелни избори.

Излекувайте се от оправданията пред другите.

5. Очакванията

Мислим си, че някой с нещо ни е длъжен и можем да прекараме целия си живот в очакване, че „той“ знае как да ни разбере или пък да ни обича такива, каквито сме. Често, това е най-големият житейски мит, защото самите ние не се познаваме много добре – все пак животът е един постоянен път към себе си. А истината е, че никой не може да ни помогне, ако самите ние не сме наясно от каква помощ се нуждаем.

Затова: Очаквайте предимно от себе си!

6. Ограниченията

Често сами издигаме прегради пред възможностите си, без дори да сме опитали можем ли да го направим, да се справим. Правим прибързани изводи на база опитът на другите или наложените социални стереотипи. А реалността е различна за всеки. Да свалиш ограниченията изглежда доста страшно, но често просто е необходимо. Удобно е контролираш живота си с помощта на ограниченията, но има по-високо стъпало на личностно израстване – отговорна свобода.

Затова: Побеждавайте собствените си ограничения!

7. Очароването

Очарованието има свойството да замъглява перспективата – прехласваме се по някого или нещо и забравяме, че медалът винаги има и обратна страна. Взираме се само в това, което блести и попадаме в капана на емоциите и чувствата, като игнорираме логиката и прагматизма. В резултат ни се стоварва тежко разочарование, до степен, че понякога не можем да го преживеем.

Затова: Дозирайте очарованието

Природата не търпи празни пространства, разчистите ли тези седем „О“, ще освободите място за повече полезни неща: Откритост, Общуване, Оживление, Оптимизъм, Отдих, Отзивчивост, Откровеност, Обятия, Освобождение и Осъзнаване.

Източник: Дунавмост

Още новини
Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е популярен заместител на оцета в зеленчукови и месни ястия. Съгласете се, ароматният пресен дресинг с приятна киселинност е много по-здравословен и по-естествен. И по-пикантното трио - сол, черен пипер и лимон - са чести съставки в салати, ястия и...

повече информация
Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата, но повече няма да го правя. Преди да оставя сина си за 4 дни свекървата, написах инструкции за правилото отглеждане 4 листа формат А4. За да ме разбере, имаше раздели за хранене, разходки, игри, облекло, хигиена и, разбира се, за сън. В...

повече информация
Гала е търсена жена

Гала е търсена жена

Гала е търсена жена. Чаровната водеща от доста време се подвизава в ефира на Нова тв и една от любимките на зрителите. Всяка година се появяват слухове, че предаването „На кафе” ще бъде свалено от екран или че ще има нова водеща, но блондинката сякаш е бетонирала...

повече информация
4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат мъжете и ги подлудяват. Какви жени привличат мъжкото внимание? Колкото и допирни точки да има между господата, толкова това зависи и от индивидуалните нужди на мъжа. За някои е важно жената да умее да готви добре, други търсят идеалната...

повече информация
Advertisements
Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии в зодиака - сега ще видите дали вашата е в списъка. Има зодии, които са талантливи в почти всичко, с което се захванат. Винаги им се случват необичайни събития, които им помагат при решаване на важни житейски проблеми. Техният свят е...

повече информация
Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет е една от най-загадъчните и пълна с аномалии планина. Едва сега някои учени излизат с твърдения, че това всъщност пирамида и няма никакво обяснение за това как е възникнала тя. Очертанията й са разположени така, че тя да е обърната точно към...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.