Премахнете 7 думи с буква О
Дата на публикуване: 14.10.2020
премахнете 7 думи

Премахнете 7 думи от живота си, започващи с буквата “О”. Низ от събития и реакции на тези събития, при това, повечето от тези събития и реакции се случват предимно в главите ни и влияят на нашето усещане за щастие и нещастие. Персоналната концепция за спокойно и мъдро отношение към случващото се тръгва от едно правило – просто трябва да премахнете от живота си само седем “О”
1. Оценките
Мярата или оценката е понятие сложно и нееднозначно. Това, което за едни е добро, за други може да е лошо, опасно, дори смъртоносно. Да мериш/оценяваш само според собствения си аршин, означава да пренебрегваш възможността да приемаш повече, да разширяваш съзнанието си.
Затова: Премахнете категоричните оценки!

2. Обидите
Обижда се само този, на когото му е изгодно да е обиден. Но в обидата никога не сме сами, с нас винаги е и този, на когото сме обидени.
Затова: Освободете се от обидите и обвиненията!
3. Осъждането
Според психолозите, това е начин да отиграем тъмната страна на собственото на «Аз». В края на краищата всичко, което осъждаме, е потискана, непризната част от самите нас, която по този начин си намира безопасен, цивилизован вход в реалното пространство на нашето съзнание. С две думи, след като не можем да си позволим това, което осъждаме, поне да поговорим за него.

4. Оправданията

Те са ехо от укора „Ти не си такъв!“, с който са ни възпитавали в детството. Оправданията са окови за творческата енергия и свободата на самоизразяване, за волята да се самосъздадете по модела на мечтите си. Защото някъде далече, в дълбините на цензурата, години наред родители и общество са рисували потрета на “Този”, който всички искат да видят, с когото ще им бъде комфортно и удобно. Но, бъдете сигурни, дори и да следвате този шаблон, винаги ще има някой, който да не ви харесва и обича. И това е абсолютна норма. Това е законът за обмен на енергия. Затова, по-добре се доверете на своя камертон от ценности и създавайте себе си през самостоятелни избори.

Излекувайте се от оправданията пред другите.

5. Очакванията

Мислим си, че някой с нещо ни е длъжен и можем да прекараме целия си живот в очакване, че „той“ знае как да ни разбере или пък да ни обича такива, каквито сме. Често, това е най-големият житейски мит, защото самите ние не се познаваме много добре – все пак животът е един постоянен път към себе си. А истината е, че никой не може да ни помогне, ако самите ние не сме наясно от каква помощ се нуждаем.

Затова: Очаквайте предимно от себе си!

6. Ограниченията

Често сами издигаме прегради пред възможностите си, без дори да сме опитали можем ли да го направим, да се справим. Правим прибързани изводи на база опитът на другите или наложените социални стереотипи. А реалността е различна за всеки. Да свалиш ограниченията изглежда доста страшно, но често просто е необходимо. Удобно е контролираш живота си с помощта на ограниченията, но има по-високо стъпало на личностно израстване – отговорна свобода.

Затова: Побеждавайте собствените си ограничения!

7. Очароването

Очарованието има свойството да замъглява перспективата – прехласваме се по някого или нещо и забравяме, че медалът винаги има и обратна страна. Взираме се само в това, което блести и попадаме в капана на емоциите и чувствата, като игнорираме логиката и прагматизма. В резултат ни се стоварва тежко разочарование, до степен, че понякога не можем да го преживеем.

Затова: Дозирайте очарованието

Природата не търпи празни пространства, разчистите ли тези седем „О“, ще освободите място за повече полезни неща: Откритост, Общуване, Оживление, Оптимизъм, Отдих, Отзивчивост, Откровеност, Обятия, Освобождение и Осъзнаване.

Източник: Дунавмост

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.