Проблем с имунитета
Дата на публикуване: 09.12.2020
проблем с имунитета

Проблем с имунитета може да доведе до неприятно заболявания. Тялото ни предупреждава, когато имунната ни система не е в най-добрата си форма. Имунната система е това, което се бори с патогените, които искат да ни разболеят – вируси и бактерии. Тя работи чрез различни механизми. Ето някои от най-често срещани симптоми за проблем с имунитета.
Умора
Това е симптом, които се появява най-вече при автоимунни заболявания. Там, където имунитета е нарушен и се получава самоатака на собствения организъм. Причината за това всъщност е свръх активация на имунната система. Когато умората съществува без да сме болни, без да се претоварваме, без да има недостиг на сън, имаме индикация, че това може да е заради имунитета.

Побеляване на ръцете при студ
То по принцип се получава при нарушено кръвообращение. Но то може да е в следствие на неправилно функциониране на имунитета. Тази прекомерна реакция на студ може да се наблюдава също при ушите, краката и пръстите на краката.
Сърбеж и зачервяване на кожата
Кожата е първата защитна стена пред патогените, които искат да влязат в тялото ни. Ако тя се зачерви и започне да сърби, но нямаме обрив, алергия или някакво заболяване, то значи, че кожата реагира на някакви външни фактори.
Поява на нови алергии и изчезване на старите
Ако има вродено нарушение на имунната система или първичен имунодефицит, това е възможно да се случи. Ако приемем, че имунната система е разделена на части, то ако една част не работи правилно, това води до натоварване и нарушаване на работата при друга част.

Ако имунната система е здрава, но се бори с риск, това може да намали алергичната реакция. Отслабената алергична реакция също може да е признак за колебаене на имунитета.

Повтарящите се инфекции
Най-вече това са упорити гъбички или пък постоянно излизане на херпес. Хроничните инфекции са характерни за хора с разбалансиран имунитет. Тялото не може да се изчисти напълно от патогените и те периодично се проявяват.

Ако някой от тези симптоми е на лице, най-добре е да се консултирате с лекар. Не предприемайте самолечение. Спете редовно, хранете се здравословно и поддържайте добро ниво на физическа активност.

Източник: Истински истории

Още новини
Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ще ви даде това, от което имате нужда. Всеки човек притежава качества и недостатъци, никой не е перфектен и смисълът на любовта е да откриете този, който ви приема с всичките ви трески за дялане, както и вие него. Когато той вижда вашите положителни черти и...

повече информация
6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката. Няма жена, която да не иска да изглежда добре. Най-често нежният пол залага на стилни дрехи, за да има безупречна визия. Понякога обаче в стремежа си да изглеждат добре облечени жените допускат много сериозни модни грешки,...

повече информация
10 сънища за успех

10 сънища за успех

10 сънища вещаят успех и щастие в близко бъдеще. От древни времена хората отдавали специално значение на сънищата . Както показват наблюденията, има няколко вида сънища , които ясно вещаят нещо хубаво, което ще ни се случи, както и такива, които са предвестник на беди...

повече информация
Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден в някои случаи. Не е тайна, че на всеки шест месеца тялото ни се възстановява. Това зависи от много фактори, но продължителността на деня играе ключова роля. Под въздействието на слънчевата светлина витамин D се произвежда активно в тялото...

повече информация
Advertisements
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син върна щастието ни ни даде криле. Така започва нашият покъртителен разказ. Да загубиш дете е една от най-жестоките трагедии, които могат да застигнат някой родител. Опустошението е пълно, мъката безкрайна, а пътят обратно към нормалния живот...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.