Проблем с имунитета
Дата на публикуване: 09.12.2020
проблем с имунитета

Проблем с имунитета може да доведе до неприятно заболявания. Тялото ни предупреждава, когато имунната ни система не е в най-добрата си форма. Имунната система е това, което се бори с патогените, които искат да ни разболеят – вируси и бактерии. Тя работи чрез различни механизми. Ето някои от най-често срещани симптоми за проблем с имунитета.
Умора
Това е симптом, които се появява най-вече при автоимунни заболявания. Там, където имунитета е нарушен и се получава самоатака на собствения организъм. Причината за това всъщност е свръх активация на имунната система. Когато умората съществува без да сме болни, без да се претоварваме, без да има недостиг на сън, имаме индикация, че това може да е заради имунитета.

Побеляване на ръцете при студ
То по принцип се получава при нарушено кръвообращение. Но то може да е в следствие на неправилно функциониране на имунитета. Тази прекомерна реакция на студ може да се наблюдава също при ушите, краката и пръстите на краката.
Сърбеж и зачервяване на кожата
Кожата е първата защитна стена пред патогените, които искат да влязат в тялото ни. Ако тя се зачерви и започне да сърби, но нямаме обрив, алергия или някакво заболяване, то значи, че кожата реагира на някакви външни фактори.
Поява на нови алергии и изчезване на старите
Ако има вродено нарушение на имунната система или първичен имунодефицит, това е възможно да се случи. Ако приемем, че имунната система е разделена на части, то ако една част не работи правилно, това води до натоварване и нарушаване на работата при друга част.

Ако имунната система е здрава, но се бори с риск, това може да намали алергичната реакция. Отслабената алергична реакция също може да е признак за колебаене на имунитета.

Повтарящите се инфекции
Най-вече това са упорити гъбички или пък постоянно излизане на херпес. Хроничните инфекции са характерни за хора с разбалансиран имунитет. Тялото не може да се изчисти напълно от патогените и те периодично се проявяват.

Ако някой от тези симптоми е на лице, най-добре е да се консултирате с лекар. Не предприемайте самолечение. Спете редовно, хранете се здравословно и поддържайте добро ниво на физическа активност.

Източник: Истински истории

Още новини
Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев безспорно е емблема на българската спортна гимнастика и един от най-успешните българи на олимпийски игри. С четири златни медала от световни първенства, европейска титла на халки и четири олимпийски медала Йовчев остави огромна следа в историята на този...

повече информация
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Advertisements
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бога. „Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Сьщо така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти“, сподели оrкровение Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.