Проблем с имунитета
Дата на публикуване: 09.12.2020
проблем с имунитета

Проблем с имунитета може да доведе до неприятно заболявания. Тялото ни предупреждава, когато имунната ни система не е в най-добрата си форма. Имунната система е това, което се бори с патогените, които искат да ни разболеят – вируси и бактерии. Тя работи чрез различни механизми. Ето някои от най-често срещани симптоми за проблем с имунитета.
Умора
Това е симптом, които се появява най-вече при автоимунни заболявания. Там, където имунитета е нарушен и се получава самоатака на собствения организъм. Причината за това всъщност е свръх активация на имунната система. Когато умората съществува без да сме болни, без да се претоварваме, без да има недостиг на сън, имаме индикация, че това може да е заради имунитета.

Побеляване на ръцете при студ
То по принцип се получава при нарушено кръвообращение. Но то може да е в следствие на неправилно функциониране на имунитета. Тази прекомерна реакция на студ може да се наблюдава също при ушите, краката и пръстите на краката.
Сърбеж и зачервяване на кожата
Кожата е първата защитна стена пред патогените, които искат да влязат в тялото ни. Ако тя се зачерви и започне да сърби, но нямаме обрив, алергия или някакво заболяване, то значи, че кожата реагира на някакви външни фактори.
Поява на нови алергии и изчезване на старите
Ако има вродено нарушение на имунната система или първичен имунодефицит, това е възможно да се случи. Ако приемем, че имунната система е разделена на части, то ако една част не работи правилно, това води до натоварване и нарушаване на работата при друга част.

Ако имунната система е здрава, но се бори с риск, това може да намали алергичната реакция. Отслабената алергична реакция също може да е признак за колебаене на имунитета.

Повтарящите се инфекции
Най-вече това са упорити гъбички или пък постоянно излизане на херпес. Хроничните инфекции са характерни за хора с разбалансиран имунитет. Тялото не може да се изчисти напълно от патогените и те периодично се проявяват.

Ако някой от тези симптоми е на лице, най-добре е да се консултирате с лекар. Не предприемайте самолечение. Спете редовно, хранете се здравословно и поддържайте добро ниво на физическа активност.

Източник: Истински истории

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.