Прошка и извинение от момче
Дата на публикуване: 26.07.2020
прошка и извинение

Прошка и извинение от момче не се постига толкова лесно. Всеки човек прави грешки и в това няма нищо страшно. Важното е да си вземате поука и да можете да се извините за постъпката си на онзи, който сте наранили. За съжаление обаче гордостта понякога ни пречи да направим това и предпочитаме да прекъснем връзката си, но не и да признаем неправотата си. Ако искате да изградите искрени и топли отношения с човека до вас, тогава ще се наложи да направите компромис с егото си и да се научите да се извинявате, ако разбирате че наистина сте сгрешили. Не бъдете токсични личности, защото това няма да доведе до добро развитие на връзката ви. Ако имате проблем с това да се извините искрено, тогава можете да посетите дори психолог. Съществуват и няколко така да се каже неписани правила, които ще ви помогнат по-лесно да поднесете извинение за постъпката си на човека, който е истински важен за вас.

1. Истинските извинения са искрени
Бъдете сигурни, че човека до вас лесно ще познае, ако се преструвате и не се извинявате искрено. Това е още по-лошо от постъпката ви, защото не само че не сте си взели поука, но и проявявате лицемерие и егоизъм. Вие не се интересувате от чувствата му, а просто правите това, защото така е редно. Ако имате нужда, най-напред обсъдете случилото се, и чак тогава пристъпете към извинение към момчето.
2. Искрените извинения не съдържат думата “Но”

Казвайки това в началото, човекът отсреща ще усети как вие просто се опитвате да прехвърлите вината върху него, както и че ще последва по-нататъшна критика. Просто го прегърнете, погледнете го в очите и се извинете искрено. Ако все пак искате да кажете но, тогава просто направете 10 вдишвания и издишвания.

3. Истинските извинения се отнасят за вашите действия
Представете си, че в гнева си сте казали много обидни думи на момчето до вас и сте го наранили силно. Когато се извинявате, то не само трябва да е искрено, но и да се научите да носите отговорност за действията си и да разберете, че всяка ваша постъпка носи след себе си последствия.

4. Истинските извинения не са предназначени за започването на нов конфликт
Може би в конкретната ситуация вие сте виновни на 60% или на 90%, но все пак ако сте отговорен човек, тогава е важно да се извините дори за косвената си вина за създалата се ситуация на човека, когото обичате. Бъдете уверена, че ако не сте виновни само вие, тогава и вашето момче ще ви се извини.

5. Истинските извинения вървят заедно с коригиране на поведението

Замислете се и самите вие, колко е безсмислено да се извините за нещо, ако реално не осъзнавате вината си и в следващия момент пак бихте постъпили така. Именно затова е важно да ставате по-добри и да се учите от грешките си.

6. Истинските извинения не са предназначени за избягване на проблема

Ако конфликтът е бил по-сериозен, тогава е добре да обсъдите ситуацията, а не да избягвате да говорите за проблема. Разбира се, ако сте сгрешили, трябва да се извините, но и да опитате да предразположите човека, който сте обидили, към честен разговор.

7. Истинските извинения не се казват само, за да се почувствате по-добре
Не за всяка дама е лесно да се извини на момчето до себе си, но ако правите това, само за да свалите бремето от раменете си, помислете отново.

8. Истинските извинения предполагат споделяне на емоции
И тук не говорим за конфликти, а просто за споделяне на това как човекът, който сте обидили, се е почувствал. Много по-добре е да го каже сега, а не с времето този емоционален товар да се натрупва и да разрушава бавно вашата истинска връзка.

Дори и да не ви простят, вие ще сте спокойни и ще знаете, че сте поднесли искрено извинение, съжалявайки за грешката си. Душата ви ще бъде спокойна и дори да продължите сами по пътя, ще срещнете нов човек, който ще оцени искреността ви в подобна ситуация.

Източник: Езине

Още новини
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна, наричана руската Ванга, не е между живите от 2015 г., но продължава да буди страхопочитание у всички привърженици на паранормалното. Пророчествата и съветите, които е изрекла приживе, са придобили световна слава и значение. Наскоро в интернет...

повече информация
Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии са 5 на брой. Забелязали ли сте, че има хора, които просто никога не са навреме? Вижте кои са 5-те зодии, които винаги закъсняват, защо това се случва и как реагират, ако им направите забележка. Започваме от зодия Овен. Овенът е винаги зает. Ако...

повече информация
Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари ще зарадват няколко зодиакални знаци. Всеки човек иска да стане по-богат и успешен. Може би и затова не спираме да се надяваме, че Звездите ще бъдат благосклонни към нас и ще ни дадат повече финансов късмет. През първия есенен месец енергията на Меркурий,...

повече информация
Advertisements
Къща на село е мечта

Къща на село е мечта

Къща на село е новата мода за хората, които искат спокойствие и ниски цени. Когато парите за жилище в града не достигат, много млади двойки с деца преоткриват българското село. Обикновено се ориентират към най-близкото до тях, купуват евтино стари къщи и бързо се...

повече информация
Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021 ви вещае ден, в който някои зодии не трябва да пренасят своите недоволства и душевни терзания. Бъдете конкретни и не бъдете твърде емоционални, нещата не винаги са лични или поне не толкова, колкото Ви изглеждат. Започваме от зодия...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.