Проверка от пътна полиция
Дата на публикуване: 18.09.2020
проверка

Проверка от пътна полиция се случва на доста водачи. Всеки шофьор е от време на време спиран от полицията на пътя. Това е неизбежно. Основното в случая е да не правите грешки. В противен случай вие не само ще загубите много време, но и можете да бъдете глобени. Има поне осем грешки, които шофьорите правят, когато са спрени от катаджии.
Излизане от колата без покана
Полицейският служител, ако има необходимост, може да предложи на шофьора да излезе от автомобила. Но иначе водачът може да остане зад волана и да общува с него през отвореното стъкло. Ако излезете веднага от колата, полицаят може да ви заподозре за нещо.

Оправдавате се
Не бързайте да се оправдавате пред полицая, който ви е спрял. Не е много хубаво. Освен това може да не сте били спрени изобщо поради причината, заради която се извинявате. Затова нашият съвет – не бързайте да “си показвате картите”.
Подкуп на пътя
Законодателството предвижда редица мерки не само за получаването на подкуп, но и за даването му. По-добре не поемайте риска, а заплатете глоба, ако вече сте нарушили правилата на пътя. В противен случай последствията могат да бъдат много по-печални.
Съгласявате се с нарушение на правилата, а всъщност не сте го нарушавали
Полицаите също са хора, което означава, че и те могат да грешат. Ако сте сигурни, че не сте нарушили правилника, поискайте това да бъде записано в протокола и потърсете доказателства за вашата невинност. Това могат да бъдат записи на камери за видеонаблюдение, видеорегистратор, свидетели на инцидент.

Признавате си, че сте пил

При някои хора алкохолът от кръвта може да бъде отстранен от кръвта по-дълго от обикновено. Следователно, ако сте пили например предишния ден и си признаете, полицаят все пак може да ви изпрати за медицински преглед, който ще покаже положителен резултат. Тогава ще бъде трудно да докажете невинността си.

Излишни нерви и емоции

Някои шофьори, когато бъдат спрени от полицията, започват да блъскат, да заплашват да им свалят пагоните и т.н. Това е лош метод за комуникация с органите на реда. Така само можете да се сблъскате с неприятности. Полицаят може да ви е спрял формално, но след такъв старт на разговора той ще реагира и щесе отнесе по не много положителен начин към вас.

Да се хвалите с познаване на законите …

Случва се шофьорите, чувствайки своята невинност в нарушение на правилата за движение, да започнат да доказват това пред катаджиите. Освен това те се позовават на буквите на закона и думите на някой адвокат. Неправилен начин на поведение. Ако смятате, че не сте нарушили правилата за движение – пишете за това в протокола.

Впрочем, понякога полицаите признават грешките си. Но това се случва, ако разговаряте с тях спокойно, без нерви и аргументирано.

Избягвайте шегите

Да имаш чувство за хумор е много добре. А да можеш да се шегуваш по подходящ начин е още по-добре. Полицията върши своята работа. Те просто физически не могат да поддържат хумористичен разговор с всеки спрян шофьор. Общувайте с полицаите уважително, спокойно, без ласкателство, нахалство и шеги. Ако той ви пусне и ви пожелае спокойно пътуване, просто му пожелайте приятно дежурство.

Източник: Борба

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.