Проверка от пътна полиция
Дата на публикуване: 18.09.2020
проверка

Проверка от пътна полиция се случва на доста водачи. Всеки шофьор е от време на време спиран от полицията на пътя. Това е неизбежно. Основното в случая е да не правите грешки. В противен случай вие не само ще загубите много време, но и можете да бъдете глобени. Има поне осем грешки, които шофьорите правят, когато са спрени от катаджии.
Излизане от колата без покана
Полицейският служител, ако има необходимост, може да предложи на шофьора да излезе от автомобила. Но иначе водачът може да остане зад волана и да общува с него през отвореното стъкло. Ако излезете веднага от колата, полицаят може да ви заподозре за нещо.

Оправдавате се
Не бързайте да се оправдавате пред полицая, който ви е спрял. Не е много хубаво. Освен това може да не сте били спрени изобщо поради причината, заради която се извинявате. Затова нашият съвет – не бързайте да “си показвате картите”.
Подкуп на пътя
Законодателството предвижда редица мерки не само за получаването на подкуп, но и за даването му. По-добре не поемайте риска, а заплатете глоба, ако вече сте нарушили правилата на пътя. В противен случай последствията могат да бъдат много по-печални.
Съгласявате се с нарушение на правилата, а всъщност не сте го нарушавали
Полицаите също са хора, което означава, че и те могат да грешат. Ако сте сигурни, че не сте нарушили правилника, поискайте това да бъде записано в протокола и потърсете доказателства за вашата невинност. Това могат да бъдат записи на камери за видеонаблюдение, видеорегистратор, свидетели на инцидент.

Признавате си, че сте пил

При някои хора алкохолът от кръвта може да бъде отстранен от кръвта по-дълго от обикновено. Следователно, ако сте пили например предишния ден и си признаете, полицаят все пак може да ви изпрати за медицински преглед, който ще покаже положителен резултат. Тогава ще бъде трудно да докажете невинността си.

Излишни нерви и емоции

Някои шофьори, когато бъдат спрени от полицията, започват да блъскат, да заплашват да им свалят пагоните и т.н. Това е лош метод за комуникация с органите на реда. Така само можете да се сблъскате с неприятности. Полицаят може да ви е спрял формално, но след такъв старт на разговора той ще реагира и щесе отнесе по не много положителен начин към вас.

Да се хвалите с познаване на законите …

Случва се шофьорите, чувствайки своята невинност в нарушение на правилата за движение, да започнат да доказват това пред катаджиите. Освен това те се позовават на буквите на закона и думите на някой адвокат. Неправилен начин на поведение. Ако смятате, че не сте нарушили правилата за движение – пишете за това в протокола.

Впрочем, понякога полицаите признават грешките си. Но това се случва, ако разговаряте с тях спокойно, без нерви и аргументирано.

Избягвайте шегите

Да имаш чувство за хумор е много добре. А да можеш да се шегуваш по подходящ начин е още по-добре. Полицията върши своята работа. Те просто физически не могат да поддържат хумористичен разговор с всеки спрян шофьор. Общувайте с полицаите уважително, спокойно, без ласкателство, нахалство и шеги. Ако той ви пусне и ви пожелае спокойно пътуване, просто му пожелайте приятно дежурство.

Източник: Борба

Още новини
Есенна салата

Есенна салата

Есенна салата ще ви даде нови сили и здраве. Предлагаме ви много лесна и бърза рецепта, която е с доказани ползи за организма през този прекрасен, но и предзимен сезон. С нея освен, че ще подсилите имунитета си ще се заредите с голямо количество от безценни витамини....

повече информация
Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки - всички в семейството ни ги обичат, а се правят лесно. Всички обичаме сиренки. Няма нищо по-хубаво от тази вкусотийка за закуска, преди да бъдем погълнати от ежедневните задачи. Сиренките не се приготвят сложно, напротив, и точно това е...

повече информация
Българка обърка самолета

Българка обърка самолета

Българка обърка самолета. 30-годишна българка, която трябвало да лети от Лондон с билет до Валенсия, се качила в британската столица в погрешен самолет и се озовала в Киев. За грандиозната грешка разказа на стената си във фейсбук злополучната пътничка, която се тагна...

повече информация
Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот се дължи на родната ми майка. Доскоро всичко в живота ми беше наред. Завърших училище с отличие, след което успях да завърша престижен университет, а после се устроих и на добра работа. Няколко години по-късно срещнах жената, която днес е моя...

повече информация
Advertisements
Дълголетието е възможно

Дълголетието е възможно

Дълголетието зависи от няколко признака - точно 5 на брой. Не сте ли се питали колко време ще сте на тази земя и колко дълго ще живеете? Учени направиха редица от експерименти, за да стигнат до тези отговори. Според изследователите има 5 основни признака, в живота на...

повече информация
Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака са няколко. Казват, че само с един поглед може да се предаде любов, омраза, радост, негодувание, възхищение и завист. Не случайно много хора са на мнение, че очите говорят повече от множество думи. Астролозите са убедени, че някои от...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.