Проверка от пътна полиция
Дата на публикуване: 18.09.2020
проверка

Проверка от пътна полиция се случва на доста водачи. Всеки шофьор е от време на време спиран от полицията на пътя. Това е неизбежно. Основното в случая е да не правите грешки. В противен случай вие не само ще загубите много време, но и можете да бъдете глобени. Има поне осем грешки, които шофьорите правят, когато са спрени от катаджии.
Излизане от колата без покана
Полицейският служител, ако има необходимост, може да предложи на шофьора да излезе от автомобила. Но иначе водачът може да остане зад волана и да общува с него през отвореното стъкло. Ако излезете веднага от колата, полицаят може да ви заподозре за нещо.

Оправдавате се
Не бързайте да се оправдавате пред полицая, който ви е спрял. Не е много хубаво. Освен това може да не сте били спрени изобщо поради причината, заради която се извинявате. Затова нашият съвет – не бързайте да “си показвате картите”.
Подкуп на пътя
Законодателството предвижда редица мерки не само за получаването на подкуп, но и за даването му. По-добре не поемайте риска, а заплатете глоба, ако вече сте нарушили правилата на пътя. В противен случай последствията могат да бъдат много по-печални.
Съгласявате се с нарушение на правилата, а всъщност не сте го нарушавали
Полицаите също са хора, което означава, че и те могат да грешат. Ако сте сигурни, че не сте нарушили правилника, поискайте това да бъде записано в протокола и потърсете доказателства за вашата невинност. Това могат да бъдат записи на камери за видеонаблюдение, видеорегистратор, свидетели на инцидент.

Признавате си, че сте пил

При някои хора алкохолът от кръвта може да бъде отстранен от кръвта по-дълго от обикновено. Следователно, ако сте пили например предишния ден и си признаете, полицаят все пак може да ви изпрати за медицински преглед, който ще покаже положителен резултат. Тогава ще бъде трудно да докажете невинността си.

Излишни нерви и емоции

Някои шофьори, когато бъдат спрени от полицията, започват да блъскат, да заплашват да им свалят пагоните и т.н. Това е лош метод за комуникация с органите на реда. Така само можете да се сблъскате с неприятности. Полицаят може да ви е спрял формално, но след такъв старт на разговора той ще реагира и щесе отнесе по не много положителен начин към вас.

Да се хвалите с познаване на законите …

Случва се шофьорите, чувствайки своята невинност в нарушение на правилата за движение, да започнат да доказват това пред катаджиите. Освен това те се позовават на буквите на закона и думите на някой адвокат. Неправилен начин на поведение. Ако смятате, че не сте нарушили правилата за движение – пишете за това в протокола.

Впрочем, понякога полицаите признават грешките си. Но това се случва, ако разговаряте с тях спокойно, без нерви и аргументирано.

Избягвайте шегите

Да имаш чувство за хумор е много добре. А да можеш да се шегуваш по подходящ начин е още по-добре. Полицията върши своята работа. Те просто физически не могат да поддържат хумористичен разговор с всеки спрян шофьор. Общувайте с полицаите уважително, спокойно, без ласкателство, нахалство и шеги. Ако той ви пусне и ви пожелае спокойно пътуване, просто му пожелайте приятно дежурство.

Източник: Борба

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.