Проверка от пътна полиция
Дата на публикуване: 18.09.2020
проверка

Проверка от пътна полиция се случва на доста водачи. Всеки шофьор е от време на време спиран от полицията на пътя. Това е неизбежно. Основното в случая е да не правите грешки. В противен случай вие не само ще загубите много време, но и можете да бъдете глобени. Има поне осем грешки, които шофьорите правят, когато са спрени от катаджии.
Излизане от колата без покана
Полицейският служител, ако има необходимост, може да предложи на шофьора да излезе от автомобила. Но иначе водачът може да остане зад волана и да общува с него през отвореното стъкло. Ако излезете веднага от колата, полицаят може да ви заподозре за нещо.

Оправдавате се
Не бързайте да се оправдавате пред полицая, който ви е спрял. Не е много хубаво. Освен това може да не сте били спрени изобщо поради причината, заради която се извинявате. Затова нашият съвет – не бързайте да “си показвате картите”.
Подкуп на пътя
Законодателството предвижда редица мерки не само за получаването на подкуп, но и за даването му. По-добре не поемайте риска, а заплатете глоба, ако вече сте нарушили правилата на пътя. В противен случай последствията могат да бъдат много по-печални.
Съгласявате се с нарушение на правилата, а всъщност не сте го нарушавали
Полицаите също са хора, което означава, че и те могат да грешат. Ако сте сигурни, че не сте нарушили правилника, поискайте това да бъде записано в протокола и потърсете доказателства за вашата невинност. Това могат да бъдат записи на камери за видеонаблюдение, видеорегистратор, свидетели на инцидент.

Признавате си, че сте пил

При някои хора алкохолът от кръвта може да бъде отстранен от кръвта по-дълго от обикновено. Следователно, ако сте пили например предишния ден и си признаете, полицаят все пак може да ви изпрати за медицински преглед, който ще покаже положителен резултат. Тогава ще бъде трудно да докажете невинността си.

Излишни нерви и емоции

Някои шофьори, когато бъдат спрени от полицията, започват да блъскат, да заплашват да им свалят пагоните и т.н. Това е лош метод за комуникация с органите на реда. Така само можете да се сблъскате с неприятности. Полицаят може да ви е спрял формално, но след такъв старт на разговора той ще реагира и щесе отнесе по не много положителен начин към вас.

Да се хвалите с познаване на законите …

Случва се шофьорите, чувствайки своята невинност в нарушение на правилата за движение, да започнат да доказват това пред катаджиите. Освен това те се позовават на буквите на закона и думите на някой адвокат. Неправилен начин на поведение. Ако смятате, че не сте нарушили правилата за движение – пишете за това в протокола.

Впрочем, понякога полицаите признават грешките си. Но това се случва, ако разговаряте с тях спокойно, без нерви и аргументирано.

Избягвайте шегите

Да имаш чувство за хумор е много добре. А да можеш да се шегуваш по подходящ начин е още по-добре. Полицията върши своята работа. Те просто физически не могат да поддържат хумористичен разговор с всеки спрян шофьор. Общувайте с полицаите уважително, спокойно, без ласкателство, нахалство и шеги. Ако той ви пусне и ви пожелае спокойно пътуване, просто му пожелайте приятно дежурство.

Източник: Борба

Още новини
Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е популярен заместител на оцета в зеленчукови и месни ястия. Съгласете се, ароматният пресен дресинг с приятна киселинност е много по-здравословен и по-естествен. И по-пикантното трио - сол, черен пипер и лимон - са чести съставки в салати, ястия и...

повече информация
Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата, но повече няма да го правя. Преди да оставя сина си за 4 дни свекървата, написах инструкции за правилото отглеждане 4 листа формат А4. За да ме разбере, имаше раздели за хранене, разходки, игри, облекло, хигиена и, разбира се, за сън. В...

повече информация
Гала е търсена жена

Гала е търсена жена

Гала е търсена жена. Чаровната водеща от доста време се подвизава в ефира на Нова тв и една от любимките на зрителите. Всяка година се появяват слухове, че предаването „На кафе” ще бъде свалено от екран или че ще има нова водеща, но блондинката сякаш е бетонирала...

повече информация
4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат мъжете и ги подлудяват. Какви жени привличат мъжкото внимание? Колкото и допирни точки да има между господата, толкова това зависи и от индивидуалните нужди на мъжа. За някои е важно жената да умее да готви добре, други търсят идеалната...

повече информация
Advertisements
Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии в зодиака - сега ще видите дали вашата е в списъка. Има зодии, които са талантливи в почти всичко, с което се захванат. Винаги им се случват необичайни събития, които им помагат при решаване на важни житейски проблеми. Техният свят е...

повече информация
Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет е една от най-загадъчните и пълна с аномалии планина. Едва сега някои учени излизат с твърдения, че това всъщност пирамида и няма никакво обяснение за това как е възникнала тя. Очертанията й са разположени така, че тя да е обърната точно към...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.