Ралица Василева къса с журналистиката
Дата на публикуване: 29.11.2019
Ралица Василева

Ралица Василева къса с журналистиката

Ралица Василева ни разваше от новинарските емисии на CNN. Красивото лице на американския гигант Си Ен Ен в продължение на повече от 21 години обаче реши окончателно да скъса с професията след фалита на родната телевизия Би Ти Ай, където последно работеше. Зеленооката водеща потвърди, че вече е на години, в които е абсурдно да си намери достойна работа в елитна медия у нас.
“Щатският пазар не е като българския, където от 30 години гледаме едни и същи муцуни, докато започнат да фъфлят в студиото. Американците търсят млади лица и винаги съм била наясно с това, така че оттеглянето ми беше навреме”, твърди Ралица. В интерес на истината 56-годишната Василева се опита да върне годините назад, като през 2016 г. се подложи на пластична интервенция, за да изглади бръчките и да махне торбичките под очите си.

Ралица остана твърде недоволна от резултата и се отказа повече да ляга под ножа. След като телевизия Би Ай Ти бе закрита, журналистката работи за кратко като стратег в голяма датска медийна компания, но напусна след по-малко от шест месеца, защото животът в САЩ й липсвал твърде много. Някогашната тв звезда издава, че би искала да се пенсионира в Америка, където работи повече от 25 години. Няма намерение да кара старостта си в България, което за всички ни е разбираемо. Пенсията й отвъд Океана ще е доста висока – поне 4000 долара.
От тази есен Ралица Василева е хоноруван професор на Държавния университет на Джорджия в катедрата по масова комуникация.

Заплатата й там е в порядъка на около 5000 долара месечно, което е поне три пъти по-малко от парите, които взимаше като водещ в Си Ен Ен. Ралица обаче се радва на спокойствието и рутината на новата си работа. “Доволна съм, че се занимавам с учителска професия. Това ме изпълва с щастие, контактът с младите хора е зареждащ”, категорична е Василева.

Преди да стане даскал, красавицата се снима и в киноцентъра “Ню Бояна филм”, където изигра себе си – бе журналист, който разпитва Самюел Джаксън. Във филма “Бодигардът на наемния убиец” участваха още Райън Рейндолс и Гари Олдман и той се снима у нас.

“Актриса? Защо не? Не искам категорично да казвам – това “да”, това “не”. Защото така ми се случва в живота, че без да искам, винаги съм била част от създаването на нещо ново”, смее се Ралица и връща лентата назад. – Все съм участвала в нови проекти. Още преди да бъде измислена думата start up, ние правихме точно това с Нери Терзиева и колегите.

След падането на комунизма с “Екип 2″ създадохме един нов вид журналистика”, спомни си тя. Постъпването й в CNN също съвпада с революция в журналистиката. Тогава основателят й Тед Търнър решава да превърне телевизията с новини за американците в 24-часова информация за една световна аудитория. “Той я качи на сателит, а всички му се подиграваха, подмятайки: “Кой ще ти го гледа това?”. Оказа се, че е печелившо. Почнахме от нищо. И днес постоянно съм готова за нещо ново. Това е част от светоусещането ми”, категорична е Ралица.

Като легенда обаче се носи нейният разказ как през 1991 г. заминала за САЩ, за да кара стаж в медията на Тед Търнър. Тогава имала 20 долара в джоба си и син на 7 г., без да знае на кого би могла да разчита. Но там харесали репортажите й, предложили й едногодишен договор. През 1992 г. става водеща на предаването CNN World Report. После договорът бил заменен с нов, 3-годишен. Така и останала в САЩ.

“Успехът е нещо много лично. За всеки е различно. Аз например съжалявам, че работех през уикендите и нощем, докато синът ми Александър растеше. Опитах се да компенсирам с много любов, давах му най-доброто от себе си, въпреки че сама го отглеждах. Съжалявам също, че през последните повече от 20 години съм далече от семейството си. Но тяхната безусловна подкрепа прави нещата по-лесни”, казва Ралица Василева – най-успешният български журналист извън пределите на родината си.

Източник: Бгднес

Още новини
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements
Разведох се на 47

Разведох се на 47

Разведох се на 47 години. В писмо до в.“ДОКТОР“, чийто нов брой вече е на пазара, една жена на средна възраст описва сложната лична ситуация, в която е изпаднала напоследък и търси компетентен съвет. Ето какво пише Мариана Христова от София: Аз съм на 47 години. След...

повече информация
Турски лекар спаси осакатен българин

Турски лекар спаси осакатен българин

Турски лекар спаси осакатен българин. Как се стигна до това. Милко Иванов, собственик на фирма за хранителни продукти в България, оперирайки на преса в цеха си по погрешка наранява пръста си. Търси помощ първо от българските лекари, а след това заминава и за лечение в...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.