Раздялата се лекува
раздялата

Раздялата е част от живота ни, колкото и да не ни се иска да е така. Понякога няма виновни или прегрешили, а просто хора, с които не можем да намерим общо бъдеще. Друг път – има грешки, довели до край. Така или иначе, когато настъпи раздяла, сърцето ни е наранено. Затова и днес ви представяме как да излекуваме сърцето си от раздяла.
Всяка раздяла е трудна, независимо от причината. Опитвате се да продължите, но понякога нямате представа от къде да започнете, пишат от lifezone.bg. Тъжната истина е , че нищо и никой няма да е в състояние да ви накара да се почувствате добре, веднага след раздяла. Просто трябва да преминете през процеса, но ето няколко съвета как да го направите по-лесно и да се опитате да поправите разбитото си сърце.
1. Помислете над връзката си
Най-вероятно вините себе си за разпада на връзката и си мислите, че никога няма да намерите сродната си душа и ще бъдете сами до края на живота си. Спрете! Емоционалните травми и съкрушеното сърце ви пречат да мислите трезво. С помощта на приятели или роднини, преразгледайте връзката. Запитайте се, дали сте се обичали, уважавали и подкрепяли взаимно. И малко по малко ще осъзнаете, че и двамата имате вина за раздялата.

2. Помислете над собствения си принос за края на връзката
Провалената връзка не ви определя. Приемете я като житейски опит, от който може да научите или да подобрите нещо в себе си. Например, ако сте били неуверени, работете над това. Ако ви е било страх да поставите граници, когато нещо не ви харесва, придобийте повече кураж. Това ще ви попречи да допуснете същите грешки в бъдещата си връзка.
3. Фокусирайте се над себе си
Докато измисляте как да продължите напред и да превъзмогнете бившия, е време за усъвършенстване. Направете своите физически, емоционални, социални и духовни нужди от първостепенна важност. Подобрете физическата си форма като започнете да се тренирате, да се храните здравословно и да спите повече. Това ще повлияе и на емоционалното ви състояние.

Разделите могат да бъдат голямо предизвикателство, както физически така и емоционално. Ако не можете да се справите сами, потърсете помощ от професионалист. Възобновете отношенията си приятели и роднини, които може би сте развалили, заради връзката си с бившия. Възстановете духовното си здраве като преоткриете себе си и възвърнете живота си.

4. Върнете идентичността си

Да пожертвате идентичността си заради връзката може и да ви се струва благородно, но винаги води до сериозни последици. Не можете да бъдете верни на някой друг, ако не бъдете верни на себе си. Целите ви трябва да са по-големи от това да бъдете само нечия половинка.

5. Започнете да излизате отново на срещи

Запомнете, трябва да знаете какво искате от живота, преди да намерите някой, с който да го прекарате. Процеса на „оздравяване” и възстановяване на връзката със себе си и другите, ще ви подготви за бъдещето.

Времето, което сте прекарали в обмисляне на грешките, преоткриване и подобряване на себе си, ще помогне следващата ви връзка да бъде по-добра, по-щастлива и успешна.

Източник: Всяка жена

Още новини
Боза в домашни условия

Боза в домашни условия

Боза е дума от турско-персийски произход, което подсказва, че родината й е Близкият изток. Тази освежителна напитка се пие най-много у нас и в Турция и по-малко в Сърбия, Румъния и Гърция. Разпространена е също в казвказките райони на Русия и в някои арабски страни....

повече информация
Майка написа писмо на дъщеря си

Майка написа писмо на дъщеря си

Майка написа писмо на дъщеря си, които разтърси обществото. В него има доста истини и всяка майка си мисли подобни неща, когато детето й порасне. Ето какво пише: Здравей, дъще! 1.След 3 години, аз мога да те изгоня от дома. Това звучи страшно, нали? Но въпреки това,...

повече информация
Крадците на мъже са от тези 3 зодии

Крадците на мъже са от тези 3 зодии

Крадците на мъже се характеризират с това, че нямат особени задръжки. Изневярата не е приятно нещо, но понякога тя е заложена в зодията на жената. Такъв тип жени просто им е в кръвта да откраднат чужд мъж. Някои дори го правят ей, така, само за спорта. После може и да...

повече информация
Как да не загубите мъжа до вас

Как да не загубите мъжа до вас

Как да не загубите мъжа до вас - полезни съвети. Връзката между жената и мъжа е доста крехко нещо. В началото чувствата са винаги по-силни, отколкото след няколко седмици или месеци. За да се развие романсът и да се премине към нови етапи, любовта не е достатъчна....

повече информация
Advertisements
Не смесвайте с яйца 7 храни

Не смесвайте с яйца 7 храни

Не смесвайте с яйца тези 7 храни, защото е вредно и може да напълнеете. Всъщност ние всеки ден "бомбардираме" стомасите си не само с нежелана храна, но и с напълно вредни храни. Здравословните естествени съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънка...

повече информация
Училищният тормоз остави следи

Училищният тормоз остави следи

Училищният тормоз остави следи. Едва когато остарях, разбрах колко щети ми е нанесло миналото. Не е лесно да погледна назад и да се сблъскам с болката, но след пенсионирането го направих. Това не беше съзнателно решение, а по-скоро процес, в който започнах да мисля...

повече информация
Advertisements