Разкарайте тези 5 неща от дома си
Дата на публикуване: 12.11.2019
разкарайте

Разкарайте тези 5 неща от дома си

Разкарайте 5 неща от дома си, които могат да ви докарат ядове. Има някои предмети в жилището ви, които спешно трябва да изхвърлите. Те могат да ви причинят страшни болести и да съсипят здравето ви.
И не само вашето – семейството ви също е застрашено. Побързайте и просто се отървете максимално бързо от тях, преди да сте съсипали живота си.
1. Плесен и мухъл
Мухълът може да се появи на различни места в дома ви, но най-често това се случва на влажни места, като банята. Други опасни места са пластмасовите прозорци. Може да го видите по стени и тавани.
Всички видове плесен влияят негативно върху работата на дихателната система и могат да причинят големи проблеми. Не чакайте мухълът да се разнесе.
Премахнете веднага плесента от дома си.

2. Климатици и уреди за отопление
Желанието за комфорт води до това, че всеки път, когато е студено, ние гледаме да пуснем нещо, което да ни затопли. В горещия сезон пък не можем да си представим живота без климатик.
Проблемът е, че чистият въздух и в двата случая става рядкост в къщата, защото не желаем да отваряме прозорците. Бактериите се настаняват трайно в жилището ни, а ние дишаме много мръсен въздух. Това води до различни респираторни заболявания. Освен това от липсата на достатъчно кислород се предизвиква мигрена.
Добре е периодично да проветрявате всички стаи в жилището си.

3. Гъбички за миене на съдове

Със сигурност дори не се замисляте колко вредни са те за здравето. Бактериите се натрупват върху тях докато миете съдове и ъски от сурово месо, риба, плодове, зеленчуци и мивката.
Не бъдете мързеливи, а сменяйте гъбата си поне веднъж седмично.

4. Килими

Не само, че са истински колектори за прах, те са много опасни за всички, които имат алергии. Могат да нанесат големи вреди на дихателните пътуища и дори да причинят кървене от носа.

Купувайте килими само от надеждни фабрики и ги почиствайте често със специални продукти.

5. Домакински химикали

Препаратите за почистване може да са много полезни с функциите си, но са доста вредни за някои хора, особено за бременните и деата. Избягвайте присъствието на хлор и амоняк в дома си. Четете внимателно етикета на всички продукти.
Други опасни компоненти са пропилен гликол, и фосфати.
Заложете на екологично чисто продукти – оцет, лимон, сода и горчица.
Ако все пак държите да използвате химически препарати, то отворете прозорците и следвайте внимателно инструкциите за употреба.
Съхранявайте далеч от деца и домашни любимци.

Източник: Жената -БЛИЦ

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.