Разкарайте тези 5 неща от дома си
Дата на публикуване: 12.11.2019
разкарайте

Разкарайте тези 5 неща от дома си

Разкарайте 5 неща от дома си, които могат да ви докарат ядове. Има някои предмети в жилището ви, които спешно трябва да изхвърлите. Те могат да ви причинят страшни болести и да съсипят здравето ви.
И не само вашето – семейството ви също е застрашено. Побързайте и просто се отървете максимално бързо от тях, преди да сте съсипали живота си.
1. Плесен и мухъл
Мухълът може да се появи на различни места в дома ви, но най-често това се случва на влажни места, като банята. Други опасни места са пластмасовите прозорци. Може да го видите по стени и тавани.
Всички видове плесен влияят негативно върху работата на дихателната система и могат да причинят големи проблеми. Не чакайте мухълът да се разнесе.
Премахнете веднага плесента от дома си.

2. Климатици и уреди за отопление
Желанието за комфорт води до това, че всеки път, когато е студено, ние гледаме да пуснем нещо, което да ни затопли. В горещия сезон пък не можем да си представим живота без климатик.
Проблемът е, че чистият въздух и в двата случая става рядкост в къщата, защото не желаем да отваряме прозорците. Бактериите се настаняват трайно в жилището ни, а ние дишаме много мръсен въздух. Това води до различни респираторни заболявания. Освен това от липсата на достатъчно кислород се предизвиква мигрена.
Добре е периодично да проветрявате всички стаи в жилището си.

3. Гъбички за миене на съдове

Със сигурност дори не се замисляте колко вредни са те за здравето. Бактериите се натрупват върху тях докато миете съдове и ъски от сурово месо, риба, плодове, зеленчуци и мивката.
Не бъдете мързеливи, а сменяйте гъбата си поне веднъж седмично.

4. Килими

Не само, че са истински колектори за прах, те са много опасни за всички, които имат алергии. Могат да нанесат големи вреди на дихателните пътуища и дори да причинят кървене от носа.

Купувайте килими само от надеждни фабрики и ги почиствайте често със специални продукти.

5. Домакински химикали

Препаратите за почистване може да са много полезни с функциите си, но са доста вредни за някои хора, особено за бременните и деата. Избягвайте присъствието на хлор и амоняк в дома си. Четете внимателно етикета на всички продукти.
Други опасни компоненти са пропилен гликол, и фосфати.
Заложете на екологично чисто продукти – оцет, лимон, сода и горчица.
Ако все пак държите да използвате химически препарати, то отворете прозорците и следвайте внимателно инструкциите за употреба.
Съхранявайте далеч от деца и домашни любимци.

Източник: Жената -БЛИЦ

Още новини
Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова е магнетична не само на сцената и малкия екран, оказва се, че е и сладкодумна разказвачка. Познаваме я от знаковите роли в някои от най-популярните български филми и сериали през последните години - "Под прикритие", "Дървото на живота",...

повече информация
Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия или последния ден преди локдауна. Лора Петрова живее във Виена от 6 години. В своя публикация във Фейсбук младата дама коментира последиците от COVID ограниченията, въведени през последните дни в Австрия. Тя описва в детайли огромния хаос в...

повече информация
Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата разбуни духовете в социалните мрежи. В социалната мрежа е публикувано отворено писмо на мъж от Павликени, изписал трите си имена и пълен адрес по местоживеене, което той е изпратил до СЕМ и до продуцентите на предаването ФЕРМАТА, предаде...

повече информация
Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021 ви вещае страхотен коледен месе. Започваме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп декември 2021 през декември мислите и чувствата, натрупани през годината, ще изплуват, поради което Овенът може да изпита силно главоболие или...

повече информация
Advertisements
Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета! Почти нищо не знаем за нея – Христина Хранова Ценкова, както и за родното й село Клисура, заличено от земите на Софийска област още през ужасите на многовековното османско робство. Семейството й, побягнало от робските безчинства в...

повече информация
Изборното хоро през соца

Изборното хоро през соца

Изборното хоро е запазена марка на Тодор Живков. По негово време гласът на народа задължително се увенчаваше с танца на радостта. След пускане на бюлетината Живков повеждаше хоро пред избирателната секция. То беше Дайчовото – любимото на Първия. В спомените си Цола...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.