Разкарайте тези 5 неща от дома си
Дата на публикуване: 12.11.2019
разкарайте

Разкарайте тези 5 неща от дома си

Разкарайте 5 неща от дома си, които могат да ви докарат ядове. Има някои предмети в жилището ви, които спешно трябва да изхвърлите. Те могат да ви причинят страшни болести и да съсипят здравето ви.
И не само вашето – семейството ви също е застрашено. Побързайте и просто се отървете максимално бързо от тях, преди да сте съсипали живота си.
1. Плесен и мухъл
Мухълът може да се появи на различни места в дома ви, но най-често това се случва на влажни места, като банята. Други опасни места са пластмасовите прозорци. Може да го видите по стени и тавани.
Всички видове плесен влияят негативно върху работата на дихателната система и могат да причинят големи проблеми. Не чакайте мухълът да се разнесе.
Премахнете веднага плесента от дома си.

2. Климатици и уреди за отопление
Желанието за комфорт води до това, че всеки път, когато е студено, ние гледаме да пуснем нещо, което да ни затопли. В горещия сезон пък не можем да си представим живота без климатик.
Проблемът е, че чистият въздух и в двата случая става рядкост в къщата, защото не желаем да отваряме прозорците. Бактериите се настаняват трайно в жилището ни, а ние дишаме много мръсен въздух. Това води до различни респираторни заболявания. Освен това от липсата на достатъчно кислород се предизвиква мигрена.
Добре е периодично да проветрявате всички стаи в жилището си.

3. Гъбички за миене на съдове

Със сигурност дори не се замисляте колко вредни са те за здравето. Бактериите се натрупват върху тях докато миете съдове и ъски от сурово месо, риба, плодове, зеленчуци и мивката.
Не бъдете мързеливи, а сменяйте гъбата си поне веднъж седмично.

4. Килими

Не само, че са истински колектори за прах, те са много опасни за всички, които имат алергии. Могат да нанесат големи вреди на дихателните пътуища и дори да причинят кървене от носа.

Купувайте килими само от надеждни фабрики и ги почиствайте често със специални продукти.

5. Домакински химикали

Препаратите за почистване може да са много полезни с функциите си, но са доста вредни за някои хора, особено за бременните и деата. Избягвайте присъствието на хлор и амоняк в дома си. Четете внимателно етикета на всички продукти.
Други опасни компоненти са пропилен гликол, и фосфати.
Заложете на екологично чисто продукти – оцет, лимон, сода и горчица.
Ако все пак държите да използвате химически препарати, то отворете прозорците и следвайте внимателно инструкциите за употреба.
Съхранявайте далеч от деца и домашни любимци.

Източник: Жената -БЛИЦ

Още новини
Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии в зодиака - сега ще видите дали вашата е в списъка. Има зодии, които са талантливи в почти всичко, с което се захванат. Винаги им се случват необичайни събития, които им помагат при решаване на важни житейски проблеми. Техният свят е...

повече информация
Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет е една от най-загадъчните и пълна с аномалии планина. Едва сега някои учени излизат с твърдения, че това всъщност пирамида и няма никакво обяснение за това как е възникнала тя. Очертанията й са разположени така, че тя да е обърната точно към...

повече информация
Лош късмет преследва 5 зодии

Лош късмет преследва 5 зодии

Лош късмет преследва няколко зодии. Случвало ли ти се е да мислиш, че лошият ти късмет те преследва ден след ден? Може би това е свързано с твоята зодия. Погледни дали случайно не попадаш в списъка на най-големите губещи. И докато едни остават с впечатлението, че...

повече информация
Райско селце без пътища

Райско селце без пътища

Райско селце, което се нарича Гитхорн е чаровно село, което се намира в нидерландската провинция Оверейсел. И то е село, което може би е единствено по рода си в цял свят. Оказва се, че там не съществуват пътища. Няма автомобили. Селцето е разположено върху система от...

повече информация
Advertisements
Кръвните показатели, които са важни

Кръвните показатели, които са важни

Кръвните показатели, които са важни за здравето ни. Даването на кръвна проба е нещо, познато всекиму. Това е един от най-важните методи за лабораторно изследване, назначаван при повечето заболявания, тъй като съставът на кръвта отразява промените, които протичат в...

повече информация
Теодора Стефанова за 2021 година

Теодора Стефанова за 2021 година

Теодора Стефанова дава искрица надежда през новата 2021 година. Година на политически компромиси, промени по върховете на българския футбол и постепенно преодоляване на коронакризата чрез ваксините. Така гадателката на Силвио Берлускони и телевизионна водеща в...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.