Разводът не е болка за умиране
Дата на публикуване: 09.09.2020
разводът не е

Разводът не е болка за умиране. Така започва разказът ми. Караници, разправии и битовизми – всички тези неща съсипаха любовта ми с моя съпруг. Даже детето ни не може да ни обедини. Дори напротив – покрай него имам чувството, че се изпокарахме още повече. Прибирах се от работа и всеки божи ден едно и също – разправии за дреболии, разхвърляна къща, задължения, мрънкане. Осъзнах, че вече нямам капка спокойствие и тишина. Най-смешното беше, че си почивах в работата, вместо като се прибера вкъщи. Това не можеше да продължава така си казах един хубав ден. И реших да взема на пръв поглед тежкото и егоистично решение – да продължа сама. Знаех, че ще е тежко за всички, особено за детето. Нямах представа как ще поднеса всичко това, но бях решена, че ще го направя. И ето – този ден дойде. Върнах се от работа и заварих добре познатата картинка – разхвърляните стаи, мъжът ми седнал победоносно на дивана, гледайки мач. Детето си играеше на таблета.

Отидох при съпруга ми и му казах, че искам да поговорим. Той въздъхна и ми подметна: “Явно пак ще се караме, ясно”. Поклатих глава и го успокоих, че няма да се караме, а просто ще поговорим. Когато останахме насаме в кухнята, аз му казах, че подавам молба за развод. Той ме погледна опулено, но после се засмя и каза, че се шегувам. Но физиономията явно ми е била доста сериозна, та изведнъж той осъзна, че говоря истината. Веднага ме попита дали си имам друг и колко време продължава връзката ни. Аз се засмях и му казах, че дори нямам време за друг. Тогава той учудено ме попита каква е причината за това мое неочаквано решение. Аз му казах, че това всекидневие ме побърква и не мога да издържам вече този монотонен начин на живот.

Та ние не бяхме ходили на почивка от 6 месеца. И не защото нямахме пари, а защото мъжът ми го мързеше да пътува. Много по-удобно му беше пред телевизора или да пие в бара с приятели. Сега му казах, че ще има предостатъчно време да си пие бирата и няма кой да му пили на главата.

Ще ви спестя неговите молби и словоизлияния да не го правя, как ще травмираме детето. Та нима не го травмирахме достатъчно с нашите разправии и скандали?!? Казах му, че ще го вижда всеки уикенд и когато поиска през седмицата. Започнах даже да го убеждавам, че така ще е по-добре за двамата. Някак си той разбра, че аз съм непреклонна и повече не съм склонна на компромиси. И така дойде денят, в който нашият развод стана факт.

Радостното беше, че детето не го преживя чак толкова зле и като че ли така беше по-щастливо от преди – като ни вижда поотделно. Все пак той беше вече на 8 години и осъзнаваше нещата кристално ясно.
След развода преоткрих своите позабравени приятели. Оказа се, че заради нашият брак ние сме се виждали през месец. Когато се прибирах вкъщи, а детето беше при баща му открих, че самотата и свободата ми харесва. Интересното беше, че мъжът ми мислеше почти същото.

Когато го видях с изгладена риза и със свеж вид, притесненията ми, че съм му нанесла рана в сърцето му отминаха. Невероятно, но когато бяхме разделени се разбирахме перфектно. Най-трудно беше за родителите ни. Но и те някак си понесоха нашия развод и свикнаха, че така ни е по-добре.
На всички двойки, които имат подобни проблеми искам да им кажа: хора, не се страхувайте, един развод не променя нищо, той може даже да е за добро. По-добре бъдете щастливи, отколкото потиснати.

Още новини
Приютих бездомник у дома

Приютих бездомник у дома

Приютих бездомник у дома. Всичките ми проблеми идват от това, че съм прекалено наивна, състрадателна и доверчива. Историята е толкова неприятна, че не смея да я споделя с никого. Но пред читателите на „Лична драма“ ще разкрия сърцето си, защото съм убедена, че ще ме...

повече информация
Магия за сбъдване на желания

Магия за сбъдване на желания

Магия за сбъдване на желания от дълбока древност. С тази магия за сбъдване на желание вие ще постигнете целта си Всеки иска да направи една магия за сбъдване на желание и то да стане факт. Всъщност в древността са ползвани ежедневно подобни ритуали. Днес ние не...

повече информация
Месечен хороскоп декември 2020

Месечен хороскоп декември 2020

Месечен хороскоп декември 2020 ви вещае един по-спокоен декември, през който ако сте здрави можете да намерите време и да се поглезите. Гледайте оптичистично - най-лошото е зад гърба ви. Започваме със Зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп декември 2020 звездите...

повече информация
Епипремнум ауреум пречиства

Епипремнум ауреум пречиства

Епипремнум ауреум или "дяволски бръшлян" е билка, която е популярна благодарение на това, че е лесна за отглеждане и не изисква някакви специални условия. Въпреки това, в последно време все повече се проявява благотворното действие на тази билка за здравето на хората...

повече информация
Advertisements
Оцелях и намерих щастието

Оцелях и намерих щастието

Оцелях от един кошмар и намерих своят път. Сега, припомняйки си миналото, ми се струва, че е било кошмар, от който още не знам как съм оцеляла… Всичко си ми беше наред: тих семеен живот, нормална работа, домашни задължения, грижа за детето и съпруга ми. Казано...

повече информация
Китайски хороскоп за 2021

Китайски хороскоп за 2021

Китайски хороскоп за 2021. За тези, които искат да държат успеха си под контрол и да накарат Годината на Вола да работи за себе си, китайският хороскоп ще ви каже щастливите месеци 2021 г. за всеки знак от зодиака и какво трябва да се направи през този период. Очаква...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.