Родопска лечителка помага на хората
Дата на публикуване: 13.11.2019
родопска лечителка

Родопска лечителка помага на хората

Родопска лечителка и пророчица Севинч Балакчъ е от баташкото село Нова Махала. Тя всеки ден се сблъсква с нещастието на хора, дошли за помощ, с мрачните прогнози и понякога страшни видения, но съхранява впечатляваща жизнерадост, любов към живота, чувство за дълг да служи в името на доброто на хората. Севинч Балакчъ помага при много заболявания, в т.ч. и тежки, но специално изтъква, че за нея е не по-малко важна лекарската помощ.
– Г-жо Балакчъ, притежавате дарбата не само да лекувате и тялото, и душата на човека, но и други, необясними за обикновения човек умения. Кога открихте у себе си тези феноменални способности?
– Още от детството имам тези умения, след години започнах да се усъвършенствам. Човек трябва да израства, за да поеме всичко в ръцете си за това, за което е предопределен. 

През тези години моята връзка със Силата ставаше все по-здрава, а уменията, които притежавам, аз ги опазвам и ги вкарвам вътре, защото да работиш с хората е много голяма отговорност. Когато човекът е пред мен, а и не само, аз виждам неговото излъчване, виждам аурата му, проблемите му, болката му. Как да ви кажа, това, което е за този конкретен човек, просто му се дава за него. И аз го виждам. Хората, които търсят моята помощ, ако спазват съветите и всичко онова, което им давам като начин да се лекуват, те наистина се чувстват много добре след това. Знаете ли, от различни хора често има еднакви оплаквания, но при всеки нещата се решават по различен начин. Затова трябва да се прилага индивидуален подход и да се предприеме правилният път. Помагам, доколкото мога. Понякога болестта например е в много напреднала фаза и тогава нещата са непреодолими.

– По какъв начин се случва лечителството при вас?

– Чрез въздействие върху отделни точки аз наистина мога да повлияя върху организма на човека. И по този начин като работя енергийно с него, вече поемам всичко върху себе си. Знам къде какво има, без да ми е казал той. Както казах, работя с него енергийно, но не всеки може да разбере точно какво върша, затова не всеки го оценява. Но след тази енергийна работа, хората сякаш стават по-леки. Олеква им. Те започват да се чувстват по друг начин, заредени са, изчистени са. Но, разбира се, не е само това. Аз виждам какво се дава за самия него. В смисъл, давам му препоръки какви извлеци от какви билки да си приготви. Казвам му от какво има нужда. Казвам му какво точно трябва да направи, за да се избави от проблемите, от болките. В крайна сметка показвам му как да поеме живота в ръцете си.

– Предполагам, че от вас търсят помощ и тежко болни, и хора с всякакви проблеми?

– Така е, при мен идват хора с всякакви проблеми. Пак ще повторя – поглеждам и виждам проблемите на определен човек, виждам къде греши. И ако той чуе и осъзнае това, което му казвам, наистина стъпва на крака. Опитва се да е над нещата и намира пътя по-лесно. И след това проблемите изчезват.
През 2003 г. Висшите сили ми дадоха достъп до тайните на човешкото здраве.
Получих видение на момиче в помещение с много врати. Това момиче ме допусна до себе си и ми подаде една бяла книга – цялата светеше. Когато погледнах страниците й, там беше писано с фигури и знаци, а не на нашите познати езици.

Тази светица ми каза, че е дошло време бялата книга да излезе наяве. В нея има лек за болести от миналото, за такива от бъдещето и за неизлечимите заболявания, които ни застигат. Може би няма да го разберат вашите читатели, но аз за пореден път ще кажа: просто ми се дава нещо, което аз самата не чувам като глас, дава ми се конкретно за определен човек. Аз виждам от какво има нужда конкретен човек и казвам точно по какъв начин да се лекува. Докосвам болното място, болката затъпява и изчезва. Но аз я поемам върху себе си.
Може би ще ви е любопитно и това, че точно по този начин ми се дадоха послания към хората. С абсолютна точност. Идвали са хора и ми казват: питай това, питай онова. Кого да питам? Едно нещо или ти се дава, или не ти се дава. Няма кого да попиташ. Но аз трябва да предавам това послание с точност.

– Прочетох, че медицински специалисти се интересуват от вашите способности и най-вече от умението да лекувате и тежки болести.

– Така е, изследваха ме още преди 10-15 години, знаят способностите ми. И така трябва. Защото ти не можеш да се впускаш да помагаш на хората, без да преминеш такава проверка. Става дума за професори, за лекари, това са хора, които разбират от своята работа. Тези хора лекуват болестите по начина, по който са се научили на това. Затова са необходими такива проверки на способностите. Защото, не е тайна, плъзнали са много такива, които уж помагат на хората. А в същия момент те не пренасочват тези болни хора по правия път, така забавят болестта им. През този период болестта се развива, стига напреднал стадий и тогава става лошо.
Точно затова предупреждавам всеки – не ходете при човек, който не е доказал своите умения да ви помогне. Някои едва ли не ме поглеждат с подозрение, че ето и аз съм от тези, които твърдят, че лекуват и помагат. Но аз казвам: аз няма да ви лъжа, не се дава гаранция по този начин.
Първо трябва да се прегледаш и да се изследваш. Нека се знае, че аз уважавам лекарската професия и лекарите. Сега вече има много нови технологии в медицината, човек не трябва да игнорира и да избягва медицината. Но, така или иначе, при мен идват тези, които вече нямат надежда.

– Г-жо Балакчъ, това звучи доста отчайващо, успявате ли да помогнете на такива, които наистина са изгубили надежда?

– Помагала съм на много хора, наистина. Колкото и нескромно да звучи, много хора покрай мен са живи. Такива, които уж нямат шанс, но се оказва, че организмът може всичко. Самите болни обаче първо трябва да осъзнаят това, след което да променят начина си на живот и на хранене. И най-важното – начина си на мислене. Защото мисълта движи енергията. Болестите не идват ей така, от нищото, те не се образуват отведнъж. Болестите идват от неправилното мислене. Разбира се, имунната система се подсилва точно от тези неща, които посочих – начин на живот, на хранене, на мислене, на вяра.
Да, аз помагам, на мен, както вече много пъти споменавам, ми се дава какво точно го боли този човек и какво ще облекчи болката му. Но без лекари не може. Не бягайте от лекаря, напротив. Трябва да имаме тази култура в себе си. Неприятното е, че повечето лекари не изслушват пациентите си. Дори много лекари ме питат защо някои хора предпочитат да дойдат при мен, а не в медицинско заведение? Защото малко от медиците изслушват болния, а това е негово право. Вижте, болният трябва да ти вярва – дали си лекар, дали си лечител, той трябва да ти се довери. И тогава се оставя в твоите ръце. А ти, ако не му отделиш нужното внимание, той е в правото си на пациент да потърси друг начин. Хората, пациентите, болните, както и да ги наречем, и те носят душа. А душа не се лекува. Когато страда душата, тя не се лекува с лекарства.

– Като казвате “душата не се лекува с лекарства”, да ви попитам съумявате ли да помогнете на хора с такива проблеми – депресия, други психически заболявания?

– Точно в това отношение за мен няма никакъв проблем. Такива хора ги вдигам на крак. Веднага ще ви дам пример. Излекувала съм 2-3 момичета в тежко състояние, с шизофрения. Едното момиче е от Бургас и след като се пооправи, тя завърши висше образование, в момента работи. И в Пловдив имам пациентка, която дори не познаваше родителите си. И тя се подобри. Въобще, искам да изтъкна, че ако човек има страхова невроза и панически атака, не трябва да чакат, а да търсят помощ. Защото само една душевна мъка им е достатъчна да тръгнат към шизофренията. И ако такива пациенти попаднат при мен и спазват всичко, което им дам и препоръчам, проблемите наистина изчезват.
Но и ние, останалите хора, трябва да сме отворени към тях. Те трябва да бъдат сред нас, да имат диалог, да са сред природата.

Източник: С кафето

Още новини
Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза по една единствена зодия. Може би се досетихте, че става дума именно за зодия Скорпион. Ето и причините защо това много одумван астрологичен знак: Скорпионите винаги имат собствено мнение. Това са хора, които не обичат да се съобразяват с никого. Те...

повече информация
Рождените дни и празнуването им

Рождените дни и празнуването им

Рождените дни са важно празненство за всички ни, не само като деца. Въпреки това, някои рождени дни, според общоприетото схващане, са опасни за празнуване. Всички сме чували, че не трябва да празнуваме 40-тата си годишнина, но има още няколко рождени дни, чието...

повече информация
3 храни за дълъг живот

3 храни за дълъг живот

3 храни могат да направят животът ви по-дълъг. През целия си живот дядо ми живееше в селото, гледаше фермата, говедата и зеленчуковата градина. Рядко беше в магазина и често купуваше не храна, а кибритени клечки и домакински съдове. Всички продукти той ядеше само от...

повече информация
Клиентът няма право

Клиентът няма право

Клиентът няма право в някои случаи. Който е учил търговия или пък работи в този сектор добре знае, че клиентът винаги има право. Да, той трябва да получи най-доброто обслужване, но също така би трябвало и да знае на какво има право и на какво не. Обслужващият персонал...

повече информация
Advertisements
Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов с интересни констатации. За нова Балканска война с участието на Русия в защита на Македония призовава в новата си книга "Македонският феникс между унищожението и самоунищожението“ историкът Стефан Влахо-Мицов. Книгата излиза преди дни на...

повече информация
Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова ще трябва да се изявява в ново поприще. Скоротечно приключва кариерата на Мария Игнатова като водеща на Папараци, пише HotArena. До броени дни блондинката, която година и половина стоя извън телевизионните студиа след свалянето на „Господари на ефира“,...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.