Росен Русанов е кмет – мечта
Дата на публикуване: 11.02.2020
Росен Русанов

Росен Русанов е кмет – мечта

Росен Русанов е кмет – мечта за много хора! Той е любимецът на цяло едно село!
Все още съществуват кметове, които си вършат работата много съвестно и дори я надграждат. Такъв е случаят с Росен Русанов – кмета на село Буковлък, научи TOPactualno.com.
Този човек е осигурил на жителите си възможно най-голямото спокойствие. В селото няма абсолютно никаква престъпност. Не се краде, хората не се бият, не правят нищо извън закона, предаде репортаж на “Събуди се” по Нова телевизия.
Причината е в строгия ред, който е установил Росен Русанов. От години той не спи, за да патролира с джипа си из селото. Така следи за безопасността на всекиго и се намесва, ако има нужда.

Разбира се, за да се намеси, той трябва да има съответната подготовка и я има. Кметът на Буковлък не е обикновен кмет, а бивш полицай.
Именно затова за него спазването на реда е нещо от жизнено значение. Той просто не позволява да се случи нещо криминално в селото.
Хората са до такава степен сигурни в своята безопасност, че много от тях си държат ключовете за колата вътре нощем. И си лягат спокойни, защото знаят, че кметът е навън и обикаля.
Русанов кара своя чтвърти мандат. Той е обожаван от всички, на последните избори спечели с цели 96% вот.
Село Буковлък, което се намира в област Плевен, има 5000 души население. Да си харесван от толкова много хора не е лесна задача, но Росен я постига.

Той жертва времето с жена си и 6-годишното си дете, за да бъдат жителите на селото в безопасност. От много, много време не си е лягал в нормалните часове.

И всичко това го прави за заплата от 800 лв. Можем да кажем, че всъщност тази заплата не отговаря на многото работа, която върши, но за него все още съществуват понятия като чест и достойнство.

Източник: ТОПактуално.ком

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.