Съпругът ми призна, че има друга
Дата на публикуване: 17.01.2020
съпругът ми призна

Съпругът ми призна, че има друга

Съпругът ми призна нещо, което не исках да повярвам. Искам да споделя с читателите на вестника болката, която ме изгаря. С Марин – съпруга ми, се оженихме по любов. От брака си имаме дъщеря, която е смисъл на живота ми. Допреди няколко години в семейството ни цареше любов и привързаност. Късметлии сме: провървя ни и със съпруга ми развихме малък бизнес. Можех да мисля, че съм имала най-щедрите орисници, ако на пътя ми не беше застанала Симона. Млада наперена вдовица, която разруши брака ми и съсипа сърцето на дъщеря ми.
Кошмарът започна преди две години. От известно време Марин загуби съня и спокойствието си, а щастливата усмивка отдавна не се появяваше на лицето му. Какво ли не си помислих: че е болен и може да умре, че бизнесът затъва или пък дължи пари на някого и го изнудват. Един ден той сам призна истината.

Приготвях вечерята, Марин застана зад мен и каза, че трябва да поговорим. Кимнах, а щом се обърнах към него, сърцето ми прескочи. Стреснах се от вида му – хлътнали бузи, блед, блуждаещ поглед. С глух глас заяви, че е влюбен до лудост в друга жена. Опитал, не могъл да пребори чувствата и страстта си, затова смятал, че е по-честно, ако се премести да живее при нея. Признанието му ме унищожи. Плаках, крещях, заплашвах да се самоубия, но нищо не помогна. Марин си събра багажа и ме напусна.
Така, без да знае, той попадна в ръцете на хищник. Градът ни е малък, не ми отне много време да разбера коя е съперницата ми. Симона е вдовица, известна с авантюрите си. Сърцето ми подсказа, че не обича мъжа ми. Целта й бяха парите и бизнесът му. Знаех, че няма да го остави, докато не го изцеди. Така, както е направила с покойния си съпруг – довела го до просяшка тояга, после го зарязала сам, без пукната пара.

От отчаяние горкият сложил край на живота си. Но пред хората тази хиена се преструва на дълбоко опечалена и с невинния си вид провокира мъжете. Днес е с един, утре е с друг. Без да й пука дали те имат семейства, деца. Разбива едно чуждо щастие, взима, каквото иска, и продължава към следващото. Този път моят мъж се оказа на мушката й.

Тя не можа да предвиди какво ще я спъне – привързаността на Марин към дъщеря ни. Три месеца след като се изнесе, той се върна у дома. Още на вратата падна на колене и ми поиска прошка, не можел да живее без семейството си. Аз му простих и го прибрах обратно. Моето най-голямо разочарование беше, че въпреки сълзите и угризенията Марин продължи връзката си със Симона, а мен лъжеше, че са се разделили. Но аз търпя. Сили ми даде любовта – аз все още и въпреки всичко го обичам. Зная, че ако окончателно прекъсна връзката си с Марин, тя ще го разори и ще разбие живота му.

Но той е моят съпруг и не мога да допусна това.
Симона не го оставя, най-безсрамно му звъни посред нощ и го вика да се видят, а той ме лъже, че уж приятел имал нужда от помощ. Понякога мъжът ми си спомня за изгарящата страст, която гореше между нас, и отново ме пожелава като жена. Но дори и в тези моменти сянката на онази хищница надвисва над нас. Сякаш има радар и усеща, че сме заедно, и намира как да напомни за себе си.

Защо съсипва семейството ни? Малко ли свободни мъже има, та се навря между нас? Марин печели добре, но от месеци не е оставял и стотинка у дома. Дори за детето. Явно, че всичко отива за Симона. Колко пъти се е случвало дъщеря ми да се е прибрала, заедно да сме приготвили вечеря и да чакаме любимия баща и съпруг. И вместо да седнем заедно на масата, мъжът ми се обажда по телефона и казва: “Извинявай, не се сърди, ще закъснея, имам работа.” В такива вечери не си намирам място от мъка.

Близките ме осъждат, казват ми, че съм глупачка, и ме съветват да го изхвърля от живота си и да сложа край на този кошмар. Наистина съм уморена. Сили не ми останаха. Достойнство – също.

Цветелина

Източник: Лична драма

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.