Състаряване на кожата
Дата на публикуване: 11.11.2020
6 навика, които състаряват кожата на жените повече от пушенето

Състаряване на кожата е неизбежен процес, но може да се забави. Изглежда, че всички ние знаем основните правила, свързани с грижата за кожата – не докосвайте лицетето си ненужно, хидратирайте навреме и достатъчно, предпазвайте от слънцето, не злоупотребявайте с алкохол. Използвайте натурални продукти, подбирайте храната си внимателно.
…но въпреки, че сме запознати с това, има някои ежедневни навици, на които почти всеки е подложен и именно те могат сериозно да увредят кожата. Провери дали допускаш тези грешки от време на време и се опитай да се отървеш от тях.
1. Не сваляш грима си преди лягане /спиш с грима си/
Една от най-често срещаните грешки и в същото време една от най-вредните за кожата. По време на сън кожата се обновява, като възстановява нормалния поток на кислорода. Ако порите са запушени с продукти за грим, кожата просто няма време да почине и да се възстанови за една нощ.

2. Ексфолираш кожата твърде често
Пилингът е отлична процедура, която помага за премахването на мъртвите клетки и поддържа кожата по-млада и по-здрава. Но само ако не го правиш твърде често – в противен случай може да възникне дразнене, дори увреждане на горния слой на кожата. Оптималната честота на подобни процедури е веднъж седмично или дори веднъж на две седмици.
3. Стискане на пъпки
Дори звучи ужасно, а последствията от този лош навик могат да бъдат белези, увреждане и дори хиперпигментация на кожата. Никога, ама никога не прави това.
4. Прекалената употреба на кафе
Кофеинът е страхотен, а кофеиновите маски, кремове и скрабове правят кожата по-стегната. Въпреки това ако пиеш твърде много кафе или силен чай, можеш да се окажеш с проблеми като повишена сухота на кожата и дори ранни бръчки. Не повече от три чаши кафе на ден.

5. Твърде продължително вземане на душ

Прекалено дългият и прекалено горещ душ в никакъв случай не е добра идея за кожата. Продължителното излагане на гореща вода, може да увреди горния слой на епидермиса и да доведе до суха и дори раздразнена кожа.

6. Депилираш се твърде често

Използваш депилиращи кремове твърде често, особено такива с восък? Това може да доведе до врастнали косми и дразнене на кожата. Не забравяй, че оптималната почивка между сесиите с кола маска е най-малко три седмици.

Източник: Истински истории

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.