Съветите на баба за брака
Дата на публикуване: 26.10.2020
съветите на баба

Съветите на баба са най-ценни. Ако семейният ви живот се пука по шевовете, децата не се подчиняват, а собствената ви котка ви игнорира – тогава е време да се обърнете за съвет към мъдрата си баба.
Това са инструкциите, които баба ми даде преди сватбата. С течение на времето те ми помогнаха да преодолея всички кризи на брака, да избягам от разрушителните конфликтни ситуации, да запазя любовта си и да отгледам красиви деца.Съветите на баба:
Не се карайте със съпруга си пред децата. В противен случай те повече няма да ви уважават и бащата няма да има авторитет пред тях. Резултатът е неуважение и неподчинение.
Мъжете са по-склонни да помогнат, отколкото да изпълняват заповеди. Просто накарайте съпруга си да иска да прави това, което искате.
Най-голямата ценност е мирът в семейството. Дръжте го, научете се да си прощавате и да се поставяте на първо място.

Не почиствайте, ако сте в лошо настроение. Да бъдете в противоречие със себе си, само ще създаде повече мръсотия.
Не бъдете мързеливи, за да научавате нови неща. Умните и образовани деца могат да бъдат образовани само от майката. Умните деца ще имат прилично бъдеще и успешен семеен живот.
Не бъдете ревниви, в противен случай ще унищожите семейството си. Ако съпругът обича и уважава жена си, той никога няма да я предаде. Накарайте съпруга си да ви уважава и обича!
Винаги приготвяйте вкусна храна и красиво украсявайте ястието. Не забравяйте, че съпругът ви не е звяр, който да яде каша.
Уважение – това е най-важното в семейството. Ако има уважение, ще има любов.
Тези прости съвети ще ви помогнат да спасите семейството си и да излезете от всякакви житейски ситуации. Кажете на всички за тях!

Ето и още няколко житейски мъдрости за добър брак:
„Не липсата на любов, а липсата на приятелство, създава нещастни бракове.” – Фридрих Ницше
Дръжте се за ръце. Шепнете си. Играйте. Отделяйте време един за друг. Бъдете интересни и заинтересовани. Ухажването и приятелството, които първоначално са ви събрали, не трябва да спират, след като вече сте си казали „да”. Добрите и лошите моменти в живота се преживяват по-лесно когато знаете, че ще ги посрещнете с най-добрия си приятел.

„Щастието не е нещо, което идва наготово. То произлиза от собствените ни действия.” – Далай Лама
Щастието ви е ваша отговорност. А щастието на партньора ви си е негова отговорност. Не бъркайте – любовта на живота ви не е длъжна да ви осигурява щастие.
„Ти не прошепна в ухото, а в сърцето ми. Не целуна устните, а душата ми.” – Джуди Гарланд
Всеки ден в следващите 30 дни пробвайте 30-секундната целувка. Точно така, целунете любимия си. Целуването намалява безпокойството и спира ненужните мисли в главата. Увеличава нивата на хормона окситоцин, който успокоява много и дава усещане за мир. А и не забравяйте да се прегръщате. Прегръдките намаляват стреса и напрежението и също успокояват.

Източник: Вечерно

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.