Съветите на баба за брака
Дата на публикуване: 26.10.2020
съветите на баба

Съветите на баба са най-ценни. Ако семейният ви живот се пука по шевовете, децата не се подчиняват, а собствената ви котка ви игнорира – тогава е време да се обърнете за съвет към мъдрата си баба.
Това са инструкциите, които баба ми даде преди сватбата. С течение на времето те ми помогнаха да преодолея всички кризи на брака, да избягам от разрушителните конфликтни ситуации, да запазя любовта си и да отгледам красиви деца.Съветите на баба:
Не се карайте със съпруга си пред децата. В противен случай те повече няма да ви уважават и бащата няма да има авторитет пред тях. Резултатът е неуважение и неподчинение.
Мъжете са по-склонни да помогнат, отколкото да изпълняват заповеди. Просто накарайте съпруга си да иска да прави това, което искате.
Най-голямата ценност е мирът в семейството. Дръжте го, научете се да си прощавате и да се поставяте на първо място.

Не почиствайте, ако сте в лошо настроение. Да бъдете в противоречие със себе си, само ще създаде повече мръсотия.
Не бъдете мързеливи, за да научавате нови неща. Умните и образовани деца могат да бъдат образовани само от майката. Умните деца ще имат прилично бъдеще и успешен семеен живот.
Не бъдете ревниви, в противен случай ще унищожите семейството си. Ако съпругът обича и уважава жена си, той никога няма да я предаде. Накарайте съпруга си да ви уважава и обича!
Винаги приготвяйте вкусна храна и красиво украсявайте ястието. Не забравяйте, че съпругът ви не е звяр, който да яде каша.
Уважение – това е най-важното в семейството. Ако има уважение, ще има любов.
Тези прости съвети ще ви помогнат да спасите семейството си и да излезете от всякакви житейски ситуации. Кажете на всички за тях!

Ето и още няколко житейски мъдрости за добър брак:
„Не липсата на любов, а липсата на приятелство, създава нещастни бракове.” – Фридрих Ницше
Дръжте се за ръце. Шепнете си. Играйте. Отделяйте време един за друг. Бъдете интересни и заинтересовани. Ухажването и приятелството, които първоначално са ви събрали, не трябва да спират, след като вече сте си казали „да”. Добрите и лошите моменти в живота се преживяват по-лесно когато знаете, че ще ги посрещнете с най-добрия си приятел.

„Щастието не е нещо, което идва наготово. То произлиза от собствените ни действия.” – Далай Лама
Щастието ви е ваша отговорност. А щастието на партньора ви си е негова отговорност. Не бъркайте – любовта на живота ви не е длъжна да ви осигурява щастие.
„Ти не прошепна в ухото, а в сърцето ми. Не целуна устните, а душата ми.” – Джуди Гарланд
Всеки ден в следващите 30 дни пробвайте 30-секундната целувка. Точно така, целунете любимия си. Целуването намалява безпокойството и спира ненужните мисли в главата. Увеличава нивата на хормона окситоцин, който успокоява много и дава усещане за мир. А и не забравяйте да се прегръщате. Прегръдките намаляват стреса и напрежението и също успокояват.

Източник: Вечерно

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.