Щастливите хора не правят тези 5 неща
щастливите хора

Щастливите хора не правят тези 5 неща

Щастливите хора избягват да правят някои неща, които им пречат на щастието. Мисленето, за щастие, от тази гледна точка може да бъде еднакво просветляващо, като ви предоставя спектър от поведения, които могат да имат отрицателен ефект върху живота и емоционалното ви благополучие. Консултирахме се с експертите, за да научим как да бъдем щастливи – като се съсредоточим върху 5 неща, които щастливите хора никога не правят.
1. Сравняват живота си с живота на другите
Една от най-големите разлики между щастливи хора и останалия свят е, че щастливите хора нямат навика да се сравняват с другите.
Щастливите хора знаят, че сравнението е крадецът на радост.

Каквото и да правите, където и да сте, винаги има някой, който изглежда има по-добри неща от вас.
Ако се съсредоточите върху това, винаги ще намерите причина да бъдете нещастни. Щастливите хора са наясно с това и се фокусират върху нещата, които имат те самите.
2. Прекарват цялото време в социалните мрежи
Един от начините, по които е най-вероятно да се сравняваме с другите, е чрез социалните медии, където лесно можем да влезем, да видим ваканциите или вълнуващите промени в живота им и да оставим това да повлияе на настроението ни.
Социалните медии могат да окажат положително влияние върху живота ни, но по-често това косвено причинява нещастие, несигурност и ревност.

3. Карат останалите да се чувстват нещастни
Успешните хора не са непременно щастливи и сигурен знак, че на някой им липсва истинска радост в живота им е, че получават удоволствие от това, че правят другите нещастни или тормозят подчинени, колеги или някой друг в живота си.
Истински щастливи хора никога не участват в тормоз над други хора. Истински щастливият индивид няма желание да натрупва власт и печалба за сметка на другите.

4. Избягват емоциите

Това, че сте щастлив човек, не означава, че сте щастливи през цялото време, ходите с усмивка ден и нощ. Като цяло щастливият човек знае, че усещането за тъга от време на време е добре, стига да го признаят и да не се опитат да го потискат или избягват.
Истински щастливите хора са склонни да почувстват всичките си емоции – гняв, тъга и т.н., и след това ги освобождават да продължат напред.

5. Обвиняват другите

Щастливите хора гледат на живота си като на своя отговорност. Ако не са доволни от някой резултат, те поемат отговорността, за да се опитат да го променят, вместо да се отказват, хвърляйки вината на някой друг.

Източник: Истински истории

Още новини
Боза в домашни условия

Боза в домашни условия

Боза е дума от турско-персийски произход, което подсказва, че родината й е Близкият изток. Тази освежителна напитка се пие най-много у нас и в Турция и по-малко в Сърбия, Румъния и Гърция. Разпространена е също в казвказките райони на Русия и в някои арабски страни....

повече информация
Майка написа писмо на дъщеря си

Майка написа писмо на дъщеря си

Майка написа писмо на дъщеря си, които разтърси обществото. В него има доста истини и всяка майка си мисли подобни неща, когато детето й порасне. Ето какво пише: Здравей, дъще! 1.След 3 години, аз мога да те изгоня от дома. Това звучи страшно, нали? Но въпреки това,...

повече информация
Крадците на мъже са от тези 3 зодии

Крадците на мъже са от тези 3 зодии

Крадците на мъже се характеризират с това, че нямат особени задръжки. Изневярата не е приятно нещо, но понякога тя е заложена в зодията на жената. Такъв тип жени просто им е в кръвта да откраднат чужд мъж. Някои дори го правят ей, така, само за спорта. После може и да...

повече информация
Как да не загубите мъжа до вас

Как да не загубите мъжа до вас

Как да не загубите мъжа до вас - полезни съвети. Връзката между жената и мъжа е доста крехко нещо. В началото чувствата са винаги по-силни, отколкото след няколко седмици или месеци. За да се развие романсът и да се премине към нови етапи, любовта не е достатъчна....

повече информация
Advertisements
Не смесвайте с яйца 7 храни

Не смесвайте с яйца 7 храни

Не смесвайте с яйца тези 7 храни, защото е вредно и може да напълнеете. Всъщност ние всеки ден "бомбардираме" стомасите си не само с нежелана храна, но и с напълно вредни храни. Здравословните естествени съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънка...

повече информация
Училищният тормоз остави следи

Училищният тормоз остави следи

Училищният тормоз остави следи. Едва когато остарях, разбрах колко щети ми е нанесло миналото. Не е лесно да погледна назад и да се сблъскам с болката, но след пенсионирането го направих. Това не беше съзнателно решение, а по-скоро процес, в който започнах да мисля...

повече информация
Advertisements