Щастливите хора не правят тези 5 неща
Дата на публикуване: 15.01.2020
щастливите хора

Щастливите хора не правят тези 5 неща

Щастливите хора избягват да правят някои неща, които им пречат на щастието. Мисленето, за щастие, от тази гледна точка може да бъде еднакво просветляващо, като ви предоставя спектър от поведения, които могат да имат отрицателен ефект върху живота и емоционалното ви благополучие. Консултирахме се с експертите, за да научим как да бъдем щастливи – като се съсредоточим върху 5 неща, които щастливите хора никога не правят.
1. Сравняват живота си с живота на другите
Една от най-големите разлики между щастливи хора и останалия свят е, че щастливите хора нямат навика да се сравняват с другите.
Щастливите хора знаят, че сравнението е крадецът на радост.

Каквото и да правите, където и да сте, винаги има някой, който изглежда има по-добри неща от вас.
Ако се съсредоточите върху това, винаги ще намерите причина да бъдете нещастни. Щастливите хора са наясно с това и се фокусират върху нещата, които имат те самите.
2. Прекарват цялото време в социалните мрежи
Един от начините, по които е най-вероятно да се сравняваме с другите, е чрез социалните медии, където лесно можем да влезем, да видим ваканциите или вълнуващите промени в живота им и да оставим това да повлияе на настроението ни.
Социалните медии могат да окажат положително влияние върху живота ни, но по-често това косвено причинява нещастие, несигурност и ревност.

3. Карат останалите да се чувстват нещастни
Успешните хора не са непременно щастливи и сигурен знак, че на някой им липсва истинска радост в живота им е, че получават удоволствие от това, че правят другите нещастни или тормозят подчинени, колеги или някой друг в живота си.
Истински щастливи хора никога не участват в тормоз над други хора. Истински щастливият индивид няма желание да натрупва власт и печалба за сметка на другите.

4. Избягват емоциите

Това, че сте щастлив човек, не означава, че сте щастливи през цялото време, ходите с усмивка ден и нощ. Като цяло щастливият човек знае, че усещането за тъга от време на време е добре, стига да го признаят и да не се опитат да го потискат или избягват.
Истински щастливите хора са склонни да почувстват всичките си емоции – гняв, тъга и т.н., и след това ги освобождават да продължат напред.

5. Обвиняват другите

Щастливите хора гледат на живота си като на своя отговорност. Ако не са доволни от някой резултат, те поемат отговорността, за да се опитат да го променят, вместо да се отказват, хвърляйки вината на някой друг.

Източник: Истински истории

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.