Щастливите хора не правят тези 5 неща
Дата на публикуване: 15.01.2020
щастливите хора

Щастливите хора не правят тези 5 неща

Щастливите хора избягват да правят някои неща, които им пречат на щастието. Мисленето, за щастие, от тази гледна точка може да бъде еднакво просветляващо, като ви предоставя спектър от поведения, които могат да имат отрицателен ефект върху живота и емоционалното ви благополучие. Консултирахме се с експертите, за да научим как да бъдем щастливи – като се съсредоточим върху 5 неща, които щастливите хора никога не правят.
1. Сравняват живота си с живота на другите
Една от най-големите разлики между щастливи хора и останалия свят е, че щастливите хора нямат навика да се сравняват с другите.
Щастливите хора знаят, че сравнението е крадецът на радост.

Каквото и да правите, където и да сте, винаги има някой, който изглежда има по-добри неща от вас.
Ако се съсредоточите върху това, винаги ще намерите причина да бъдете нещастни. Щастливите хора са наясно с това и се фокусират върху нещата, които имат те самите.
2. Прекарват цялото време в социалните мрежи
Един от начините, по които е най-вероятно да се сравняваме с другите, е чрез социалните медии, където лесно можем да влезем, да видим ваканциите или вълнуващите промени в живота им и да оставим това да повлияе на настроението ни.
Социалните медии могат да окажат положително влияние върху живота ни, но по-често това косвено причинява нещастие, несигурност и ревност.

3. Карат останалите да се чувстват нещастни
Успешните хора не са непременно щастливи и сигурен знак, че на някой им липсва истинска радост в живота им е, че получават удоволствие от това, че правят другите нещастни или тормозят подчинени, колеги или някой друг в живота си.
Истински щастливи хора никога не участват в тормоз над други хора. Истински щастливият индивид няма желание да натрупва власт и печалба за сметка на другите.

4. Избягват емоциите

Това, че сте щастлив човек, не означава, че сте щастливи през цялото време, ходите с усмивка ден и нощ. Като цяло щастливият човек знае, че усещането за тъга от време на време е добре, стига да го признаят и да не се опитат да го потискат или избягват.
Истински щастливите хора са склонни да почувстват всичките си емоции – гняв, тъга и т.н., и след това ги освобождават да продължат напред.

5. Обвиняват другите

Щастливите хора гледат на живота си като на своя отговорност. Ако не са доволни от някой резултат, те поемат отговорността, за да се опитат да го променят, вместо да се отказват, хвърляйки вината на някой друг.

Източник: Истински истории

Още новини
Металокерамика срещу цирконий

Металокерамика срещу цирконий

За да може да направим избор трябва да се запознаем с малко повече информация. Какво е металокерамиката ? Това е метална конструкция, в повечето случаи съдържа никел, който е силен алерген. Той в повечето случай води до възпаление на венеца и лош дъх. Върху металната...

повече информация
Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021 ви вещае приятна седмица, в която не трябва да действате прибързано. Не е лошо да обръщате повече внимание на семейството и хората, на които държите. В дома Ви ескалира необходимост от някой промени, в оптимален случай- това са...

повече информация
Връзка от разстояние

Връзка от разстояние

Връзка от разстояние е трудна за поддържане. Много хора са на мнение, че връзките от разстояние никога не се получават, защото накрая всичко става твърде сложно. Да, връзките от разстояние могат да бъдат сложни, но ако решите да вложите повече усилия, ще видите, че си...

повече информация
Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии с 4 според астролозите. С*ксът и любовта вървят ръка за ръка. Е, не във всеки случай, но е по-добре когато това е така. Но замисляли ли сте се защо някои хора са верни на половинките си до гроб, а други кръшкат при първа възможност? Е, според...

повече информация
Advertisements
Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си. Чуя ли някой да казва, че животът е само един и има право да си го живее, както си иска, ми прилошава. Защото имам дъщеря, която е същата стока. Не е моя родна, но съм я отгледала и затова ме е срам, че съм принудена да прикривам мръсотиите й....

повече информация
Плесента и мухълът

Плесента и мухълът

Плесента и мухълът са неразделна част от природната среда. На открито, плесените и мухълът играят много важна роля в природата, за да разграждат органичната материя, като падналите листа и мъртвите дървета, но на закрито, мухълът трябва да се избягва. Той се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.