Сините сливи премахват запека
Дата на публикуване: 28.04.2020
сините сливи

Сините сливи премахват запека

Сините сливи са много полезно природно средство, когато имате проблем с ходенето по галяма нужда. Запекът се появява, когато е налице затруднена дефекация и ако тя трае в продължение на три или повече дни. Почти всеки човек изпитва запек в определен момент от живота си и обикновено това не е сериозно. Болката в стомаха и подуването на корема обаче са неприятните симптоми на запека, които най-лесно изчезват чрез облекчаване на запека.
Медицинските експерти са на мнение, че за възникването на запека има няколко причини, сред които: липса на движение, възраст, стрес, лекарства, липса на фибри, някои витамини и други.
Възможно е запекът да е вторичен ефект на друго заболяване, като в този случай трябва да се консултирате с лекар, за да откриете първопричината на проблема си, за да го разрешите.

Запек
Някои симптоми на запек включват по-малко от две изпразвания на червата на седмица, напрежение при опит за дефекация, малки или твърди изпражнения, подут стомах и повръщане. Те причиняват изключително неудобство на страдащия, тъй като могат да накарат човек да се почувства летаргичен.
Ако имате нередовни изхождания повече от две седмици, важно е да предприемете действия. Лекарят може да извърши тестове, за да се опита да открие причината за проблема. Те включват кръвни и хормонални тестове, бариеви тестове за намиране на блокировка в дебелото черво или колоноскопия, за да се изследва допълнително какво се случва в дебелото черво.
Около десет процента от хората страдат от нередовни изхождания.

Въпреки че има много варианти за облекчаване на запека, често е най-добре да се обърнете към натурално лекарство, което действа като ефективно слабително. Следната проста рецепта е използвана в стационарни условия и се дава на пациенти с тежък запек. Лесно е да се приготви и да получите страхотни резултати.

Най-доброто натурално слабително

За да си направите вкусното слабително сладко , използвайте една чаша фурми, една чаша сини сливи и пет чаши вряла вода. Нарежете фурмите и сините сливи на малки парченца и залейте с вода. Варете тази смес, докато стане гъста. Това количество ще е достатъчно за около три седмици. Приемайте по една чаена лъжичка дневно. Натуралното слабително може да се използва от хора на всяка възраст.

Сините сливи са с високо съдържание на фибри и съдържат и сорбитол, който е естествена захар, която размеква изпражненията. Това облекчава запека за кратък период от време. Като алтернатива можете да залеете сушени сини сливи с вода и да ги оставите за една нощ, а след това да я изпиете на следващата сутрин. Това ще ви помогне за сутрешното изхождане.

Запекът е често срещан проблем и за съжаление не много от лекарствата за него са полезни, дори могат да навредят. По-добре опитайте естествения метод по-горе, за да помогнете на тялото си в неговите естествени функции.

Източник: Лекувай

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.