Сол със захар за безсъние
сол със захар

Сол със захар е рецептата за предотвратяване на безсънието. Сънят е едно от блаженствата, с които разполага всеки. Но, за съжаление всички ние сме запознати със ситуацията: хвърляте цяла нощ погледи към тавана, като обмисляте миналото и бъдещето, докато лъчите на изгрева не влезат през прозореца.
Защо се появява това неприятно състояние и как да го предотвратите? Прочетете, защото ще говорим за това как да се справим с този проблем само с прости продукти!
Най-честите причини за безсъние
Безсънието често се проявява под влияние на стрес, депресия, безпокойство за проблеми в работата и в семейството. Поради това мозъкът не се отпуска, а през цялото време работи, защото преживявате съществуващите ситуации или се притеснявате за следващия ден.

Безсънието също се провокира от различни лекарства , особено сърдечни, аналгетични и противовъзпалителни. Някои от тях обаче първоначално могат да причинят сънливост.
От колко сън имате нужда?
Сънят е подобен на зареждането на батерията на мобилния телефон. Само за разлика от притурката, която се зарежда за един час, тялото ни се нуждае от около 8 часа, за да зареди напълно .
Колкото повече спим, толкова по- продуктивен ще бъде денят ни. И въпреки че мнозина смятат, че е възможно да се компенсират липсващите часове на сън с чаша кафе, това не е така. Ще почувствате за кратко прилив на енергия, но след известно време вашето състояние ще стане още по-лошо!

Предотвратяване на нарушения на съня

Водете активен начин на живот, но не прекалявайте. Опитайте се да избегнете стресови ситуации.
Отърви се от лошите навици, изберете здравословна храна, пийте билкови чайове.

Проследявайте условията на сън: леглото трябва да е удобно, светлината да е приглушена и въздухът да е свеж и прохладен.

Неутрализирайте външните стимули с помощта на маска за сън и тапи за уши.

Разходете се, преди да си легнете, вместо да гледате телевизия или да седите на компютъра.
Правилните средства за безсъние

Ние сме свикнали да считаме солта и захарта за врагове на нашата фигура и за здравето като цяло. Въпреки това, те ще ви помогнат да забравите проблемите със съня! Просто смесете 1 чаена лъжичка морска сол (най-добре розова) с 5 ч.л. кафява захар и поставяйте 1/2 чаена лъжичка под езика си всеки път, когато не можете да заспите. Можете да приемате обикновена сол и захар – ефектът не се променя много.

Ще спиш спокойно цяла нощ и ще се събудиш бодър и енергичен. Имунната система на тялото ще бъде възстановена. Главоболието изчезва, нивото на енергия, серотонинът и електролитите ще се увеличат. В допълнение, тази смес ще ви предпази от стреса, понижавайки нивото на кортизола.

Да избягате от безсъние е просто: преразгледайте ежедневните си навици, добре проветрете стаята и нека сънът ви да бъде най-малко 8 часа. И ако все още не може да заспите – не се колебайте да използвате нашата рецепта и разкажете за това на вашите приятели!

Източник: За Жената

Още новини
Боза в домашни условия

Боза в домашни условия

Боза е дума от турско-персийски произход, което подсказва, че родината й е Близкият изток. Тази освежителна напитка се пие най-много у нас и в Турция и по-малко в Сърбия, Румъния и Гърция. Разпространена е също в казвказките райони на Русия и в някои арабски страни....

повече информация
Майка написа писмо на дъщеря си

Майка написа писмо на дъщеря си

Майка написа писмо на дъщеря си, които разтърси обществото. В него има доста истини и всяка майка си мисли подобни неща, когато детето й порасне. Ето какво пише: Здравей, дъще! 1.След 3 години, аз мога да те изгоня от дома. Това звучи страшно, нали? Но въпреки това,...

повече информация
Крадците на мъже са от тези 3 зодии

Крадците на мъже са от тези 3 зодии

Крадците на мъже се характеризират с това, че нямат особени задръжки. Изневярата не е приятно нещо, но понякога тя е заложена в зодията на жената. Такъв тип жени просто им е в кръвта да откраднат чужд мъж. Някои дори го правят ей, така, само за спорта. После може и да...

повече информация
Как да не загубите мъжа до вас

Как да не загубите мъжа до вас

Как да не загубите мъжа до вас - полезни съвети. Връзката между жената и мъжа е доста крехко нещо. В началото чувствата са винаги по-силни, отколкото след няколко седмици или месеци. За да се развие романсът и да се премине към нови етапи, любовта не е достатъчна....

повече информация
Advertisements
Не смесвайте с яйца 7 храни

Не смесвайте с яйца 7 храни

Не смесвайте с яйца тези 7 храни, защото е вредно и може да напълнеете. Всъщност ние всеки ден "бомбардираме" стомасите си не само с нежелана храна, но и с напълно вредни храни. Здравословните естествени съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънка...

повече информация
Училищният тормоз остави следи

Училищният тормоз остави следи

Училищният тормоз остави следи. Едва когато остарях, разбрах колко щети ми е нанесло миналото. Не е лесно да погледна назад и да се сблъскам с болката, но след пенсионирането го направих. Това не беше съзнателно решение, а по-скоро процес, в който започнах да мисля...

повече информация
Advertisements