Сол, захар и чесън заменят химията
Дата на публикуване: 07.05.2020
сол захар и чесън

Сол, захар и чесън заменят химията

Сол, захар и чесън могат да направят чудеса с добива. Вредители, нисък добив и слабо развитие на плодовете принуждават летните жители да се насочат към химията и пестицидите. Но се оказва, че много проблеми в градината биха могли да бъдат избегнати с помощта на прости, познати и естествени продукти като чесън, кефир, горчица, както и сол и захар.
Именно те по едно време са били използвани от стопаните, преди появата на препаратите в магазина. Нека да разберем как и в какви случаи можете да ги прилагате върху леглата, за да увеличите производителността и да се отървете от вредителите.
Чесън за увеличаване на добивите от картофи и профилактика на фитофтороза Всички “летни” стопани “с опит” копаят картофи от време на време. Благодарение на това можете да разберете предварително каква реколта ще бъде през есента.

Ако ви се струва, че не е много голям, опитайте следния метод следващата година: добавете 10 кг натрошен чесън към 10 литра вода. В получения разтвор на чесън поставете посадъчния материал за една нощ (около 9 часа). По този начин не само дезинфекцирате семената, но и стимулирате растежа на растението. Проверено: след такъв прост трик, производителността се увеличава с поне една трета!
Друга чудесна особеност на чесъна е борбата с вредителите. Защо да чакате първите признаци на късен блясък върху доматите, ако можете напълно да предотвратите това? 50 gr счукан чесън се добавя към кофа с вода. Получената смес се напръсква с листа от домати. Чесънът може успешно да бъде заменен с ферментирал кефир със скорост 1 литър на кофа вода.

Сол за сладко и едро цвекло и срещу късен блясък

Забелязали ли сте, че корените от цвеклото приличат по-скоро на репички? Много малки глави цвекло не са причина да се обърнете към химията от магазина.

Пригответе физиологичен разтвор: 50 грама се добавят към кофа с вода обикновена трапезна сол. С това решение цвеклото трябва да се подхранва, но не по обичайния начин – не в корена, а на разстояние 10 сантиметра от кореновите грудки. Имайте предвид, че такава горна превръзка се извършва, ако най-малко 8 истински листа са се образували в цвеклото!
Допълнително предимство на солта е нейната способност да устои на късната болест. Забелязали първите си признаци по доматените растения? Не бързайте да купувате средства за борба с гъбичната болест.

За да запазите плодовете, просто трябва да ускорите растежа им. Проста сол ще помогне. За ускоряване на узряването на плодовете може да се дължи на падащи листа.

Разтваря се 100 г сол в 1 литър вода, което води до концентриран разтвор. Напръскайте доматените листа със сместа. След известно време те ще пожълтяват и ще отпаднат, а цялата сила на растението ще отиде за узряване на плодовете. Между другото, тънък филм сол на доматите ще ги спаси от по-нататъшни щети от късната болест.

Захар срещу зелева пеперуда

Трябва да се бори по специален начин. Направете гъст захарен сироп, но такъв, че да остане лепкав, но не се втвърдява. Сипете сиропа върху чинийките и ги поставете по периметъра на леглата, където е зелевият молец. Освен това добавете щипка суха мая във всяка чинийка. След известно време ще започне процесът на ферментация, чиято миризма ще привлече зелевите пеперуди. Вредителят ще лети върху чинийка и ще остане там, защото просто се залепва към захарния сироп.

Източник: За жената

Още новини
Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана след концерта си в Пловдив. Певицата ни планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда явно...

повече информация
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021 ви вещае период, през който ще настъпят промени при някои зодии. Не прибързвайте с взимането на решения. Започваме от зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп октомври 2021 за Овните октомври ще бъде месец на любовта. Звездите ще ви...

повече информация
Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021 предвещава ден, в който е доре да се вглеждате повече в детайлите, за да не пропуснете нещо важно. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да намерите време да се разведрите и да се отпуснете. Бъдете по-внимателни в действията си и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 25 септември 2021 в...

повече информация
Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021 ви вещае ден, в който трябва да намерите начин да бъдете себе си. Отпуснете се и така ще действате по-уверено. За повечето зодии денят ще е спокоен, а за някои дори и скучен и монотонен. Намерете време да се видите с някой стар...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.