Спането с възглавница между краката е полезно
Дата на публикуване: 03.01.2020
спането с възглавница

Спането с възглавница между краката е полезно

Спането с възглавница между краката се препоръчва от лекарите. Има цели 7 причини, които лекарите препоръчват да спите с възглавница между краката. Възможно е тези причини да подобрят цялостното ви състояние:
1. Намаляване на мускулното напрежение в гръбнака
Когато по време насън между краката ви има мека възглавйница, мусккулите в долната част на вашия гръбначен стълб практически не изпитват напрежение, което им позволява нощем напълно да си отпочинат.
2. Облекчаване на спазмите
Когато през целия ден хората са на крак, вечер те усещат спазми в краката и долната част на гърба. Слагайки възглавница между краката, ще краката и долната част на гърба и по този начин ще облекчите спазмите.

3. Стабилно положение по време насън
С възглавница между краката насън, ще намалите количеството преобръщания от една страна на друга и вашият сън ще стане по-комфортен и спокоен.
4. Подобряване на кръвообращението
Понеже възглавницата не дава на краката да се допират и да се да се притискат един към друг, то през цялата нощ ще имате добро кръвообращение между горната част на тялото и краката.
5. Подобряване на съня при бременните
Голяма възглавница между краката на бременните жени в последните етапи на бременността поддържа долните коремни мускули и по този начин облекчава стреса.

6. По-добра терморегулация

В горещото време на годината краката на спящия човек се допират един до друг, създавайки ненужен топлообмен и предизвиквайки диксомфорт. Възглавница с калъфка от естествена материя между краката решава този проблем.

7. Болни колене

Ако ви болят коленете, то възглавница между краката е решение за вас! В този случа възглавницата ще е в ролята на “буфер” и няма да позволи на коленете да се допират и да се притискат едно към друго.

Надяваме се, че сме ви убедили и сега ще защитите краката си и гръбначния стълб и ще спите с възглавница между краката!

Източник: Уебмястото

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.