Спането с възглавница между краката е полезно
Дата на публикуване: 03.01.2020
спането с възглавница

Спането с възглавница между краката е полезно

Спането с възглавница между краката се препоръчва от лекарите. Има цели 7 причини, които лекарите препоръчват да спите с възглавница между краката. Възможно е тези причини да подобрят цялостното ви състояние:
1. Намаляване на мускулното напрежение в гръбнака
Когато по време насън между краката ви има мека възглавйница, мусккулите в долната част на вашия гръбначен стълб практически не изпитват напрежение, което им позволява нощем напълно да си отпочинат.
2. Облекчаване на спазмите
Когато през целия ден хората са на крак, вечер те усещат спазми в краката и долната част на гърба. Слагайки възглавница между краката, ще краката и долната част на гърба и по този начин ще облекчите спазмите.

3. Стабилно положение по време насън
С възглавница между краката насън, ще намалите количеството преобръщания от една страна на друга и вашият сън ще стане по-комфортен и спокоен.
4. Подобряване на кръвообращението
Понеже възглавницата не дава на краката да се допират и да се да се притискат един към друг, то през цялата нощ ще имате добро кръвообращение между горната част на тялото и краката.
5. Подобряване на съня при бременните
Голяма възглавница между краката на бременните жени в последните етапи на бременността поддържа долните коремни мускули и по този начин облекчава стреса.

6. По-добра терморегулация

В горещото време на годината краката на спящия човек се допират един до друг, създавайки ненужен топлообмен и предизвиквайки диксомфорт. Възглавница с калъфка от естествена материя между краката решава този проблем.

7. Болни колене

Ако ви болят коленете, то възглавница между краката е решение за вас! В този случа възглавницата ще е в ролята на “буфер” и няма да позволи на коленете да се допират и да се притискат едно към друго.

Надяваме се, че сме ви убедили и сега ще защитите краката си и гръбначния стълб и ще спите с възглавница между краката!

Източник: Уебмястото

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак и други тежки метали. Всички сме замърсени с тежки метали, включително живак. Техен източник са не само чешмяна вода и храна, но и опаковките. Живак и други вредни за здравето метали могат да присъстват в лекарства, кухненски съдове и...

повече информация
Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона може да послужат за много неща. Бульонът е лесна за приготвяне супа, позната ни от векове. Обичаме да го хапваме и с удоволствие го приготвяме на семейни вечери, обеди и тържества. Всяка домакиня има свои изпитани трикове, които правят бульона...

повече информация
Скърцане със зъби

Скърцане със зъби

Скърцане със зъби през нощта се наблюдава при много хора. Нощта е предназначена да бъде период на спокойствие и тишина - спокойни вечери, приятни сънища и дори подмладяване преди следващия ден. Но когато си имате работа със скърцане със зъби, това вероятно не е така....

повече информация
Eфект на смешен газ

Eфект на смешен газ

Азотен оксид и неговото действие. Използва се само от време на време в стоматологията, но принадлежи. Той действа най-добре при концентрация от 40 или 50% и няма странични ефекти. По-високите концентрации могат да причинят нежелани реакции. В най-лошите случаи тези...

повече информация
4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи - време е да научите кои са те. Още на първата среща ли питате за вашата зодия? Може би имате право да го направите. По този начин можете да избегнете любовното разочарование в бъдеще. Според много хора датата на раждане (не само денят и...

повече информация
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.